Tirsdag den 31. Oktober


Den Særlige Klageret skal bedømme Vadstrupgårdsagen

Advokat Thomas Rørdam har nu sendt materialet om Vadstrupgårdsagen ind til Den Særlige Klageret.
Han vil have sagen genoptaget af to grunde.
Dels mener han, der er overvejende sandsynlighed for at bevislighederne ikke er blevet bedømt rigtigt, dels mener han, der er kommet nye oplysninger frem, som – hvis de havde foreligget, da sagen kørte – ville have medført frifindelse eller i hvert fald en meget mildere straf.
 
Ifølge Ritzau er det centrale element i argumentationen for en ny sag børnenes manglende troværdighed. Blandt andet ventes advokat Thomas Rørdam at gøre flittigt brugt af en psykologs udtalelse om emnet.
 
Den tidligere pædagogmedhjælper fra Vadstrupgård blev i maj 1998 af Østre Landsret idømt 3,5 års fængsel for talrige overgreb på børn. Han har hele tiden erklæret sig uskyldig.
Der kan gå flere måneder, før klageretten tager stilling til om sagen skal genoptages. Blandt andet skal anklagemyndigheden udtale sig om det materiale, som advokat Thomas Rørdam har fremlagt.
 
Det sker meget sjældent, at Den Særlige Klageret bestemmer, at en sag skal gå om. Klageretten har fem medlemmer: Tre dommere, en advokat og en universitetsjurist. Rettens formand er højesteretsdommer Marie-Louise Andreasen.

Boligselskaber: Hjælp os med de unge!

Der var en vis portion frustration at spore hos deltagerne i Gladsaxe byråds årlige møde med boligselskaberne i kommunen i aftes.
Frustrationen kom til udtryk omkring det, der skulle vise sig at være et af aftenens hovedtemaer, nemlig problemer med grupper eller bander af unge 2. generationsindvandrere.
Flemming Larsen fra Arbejdernes Boligselskab i Høje Gladsaxe bad i et meget engageret indlæg om politikernes øjeblikkelige hjælp til at få fjernet hovedmændene i banderne.
Sker det, så vil der være langt bedre muligheder for at redde de øvrige medlemmer ud af bandekriminaliteten og få stoppet hærværket, chikaneriet og volden, der har præget bebyggelsen i en lang periode, sagde beboertalsmanden blandt andet.
 
Politimester i Gladsaxe, Finn Mejlby, var gæstetaler på mødet og manede til besindighed omkring problemerne med de unge.
"Jeg har virket i politikredsen i 14 år og set de samme problemer flytte sig rundt forskellige steder med mellemrum. Mon ikke også snart bandekriminaliteten stopper i Høje Gladsaxe", sagde Finn Mejlby.
Politimesteren kunne dog i samme indlæg løfte sløret for en ny ottemandsgruppe af politifolk, der i den kommende tid skal sættes ind overfor de unge kriminelle.
 
Fra Værebro Park, der også ind i mellem har sine problemer med de unge, lød rådet til Høje Gladsaxe; giv ikke op, bliv ved med at finde nye veje til at nå de unge, og sæt ressourcer af i boligselskabet til selv at være med til at løse problemerne.
 
På mødet blev der også drøftet problemer med psykisk syge, demente, misbrugere og flygtninge i de forskellige boligselskaber i Gladsaxe, ligesom de enkelte boligers ikke altid hensigtsmæssige indretning fik et par ord med på vejen.

Ny alkoholpolitik på vej i hele Gladsaxe Kommune

Ingen medarbejdere i Gladsaxe Kommune skal fristes til at drikke i arbejdstiden.
Det er et af formålene med det forslag til en ny alkoholpolitik, som politikerne i økonomiudvalget skal tage stilling til i dag.
Alkoholpolitikken er en rammeaftale, som den enkelte arbejdsplads selv skal udfylde, men på længere sigt er det meningen, at alle arbejdspladser skal være alkoholfri.
Og som vi tidligere har omtalt, betyder det blandt andet at vin og øl fra på onsdag fjernes fra menukortet i rådhusets kantine.
 
Medarbejdere, der er ude i et regulært alkoholmisbrug, skal have hjælp, så de for eksempel kan få løn, mens de går i behandling. Men medarbejdere, der ikke kan passe deres arbejde ordentligt på grund af et misbrug, og som ikke vil i behandling, skal mærke den hårde linje.
De bliver fyret.

Menighedsrådskandidater vil ikke deltage i valgkamp i Radio Gladsaxe

I Gladsaxe Kirke er der kampvalg uden valgkamp.
I hvert fald ønsker ingen af kandidaterne på menighedsrådsvalgets ene liste at møde talsmanden for den anden liste til en dyst på ord her på frekvensen.
Den nuværende menighedsrådsformand i Gladsaxe Kirke, Pia Andersen, er onsdag gæst i debatprogrammet Den Varme Stol, men hverken sognepræst Finn Houmann, hans hustru Jette Houmann eller Kirsten Hersom, der opstiller sammen med Jette Houmann, ønsker at medvirke sammen med Pia Andersen.
"Jeg vil ikke optræde sammen med Pia Andersen", siger Kirsten Hersom til Nyhedsmagasinet.
 
Folkekirkemedlemmerne i Gladsaxe Sogn skal den 14. november stemme på en af to lister. Kirsten Hersom og Jette Houmann står på liste 2 og Pia Andersen står på Fælleslisten sammen med femten andre kandidater, hvoraf de seks genopstiller fra det nuværende menighedsråd.
Som vi tidligere har omtalt i Nyhedsmagasinet, blev der udskrevet kampvalg, fordi de fleste kandidater ikke ønsker at være i menighedsråd sammen med præstens hustru.
Debatprogrammet Den Varme Stol bliver sendt onsdag klokken 7.30 og 17.30.

Mange forskellige forslag til ny kommuneplan

En golfbane i Utterslev Mose. Tematorvedage i Søborg og en såkaldt skøn guide, der kan hjælpe erhvervsdrivende med smukkere facadedesign.
Borgere i Gladsaxe er kommet med vidt forskellige forslag til planstrategien Gladsaxe Kommuneplan 2001.
Men det er nu langt fra alle forslag, der kan imødekommes. Utterslev Mose er et fritidsområde, hvor der ikke må laves anlæg til organiserede fritidsformål, så der er hverken plads til golfkøller eller caddy´er. Og den grønne guide kan ikke få følgeskab af den skønne guide, for det vil virke konkurrenceforvridende over for arkitekter og lignende.
 
Til gengæld er central- og skatteforvaltningen positiv over for forslaget om torvedage i Søborg, men det skal gennem flere udvalg, før ideerne om temadage, hvor borgerne for eksempel kan bytte mønter, frimærker eller planter bliver til virkelighed.
 
I dag behandler økonomiudvalget forslagene fra borgere, virksomheder og institutioner.
Ud over de omtalte forslag, er der en del af mere teknisk art.
For eksempel kræver Hovedstadens Udviklingsråd, at det bliver præciseret, hvilke områder i Gladsaxe Kommune, der er stationsnære.

Julen begynder i oktober

Det er muligvis usandt, at julen varer lige til påske, men den begynder omkring efterårsferien.
I hvert fald i nogle butikker.
I Kvickly i Buddinge har man de sidste fjorten dage kunnet købe nisser og snemænd, og det er ikke spor for tidligt, mener varehuschefen Ilkjær.
De sælger nemlig allerede nu godt af julevarerne.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet