Onsdag den 4. Oktober


Ingen taxaer til kommunale institutioner

Folk, der i dag skal med taxa fra rådhuset, en børnehave eller et plejehjem i Storkøbenhavn må gå eller tage bussen.
På grund af en konflikt med taxanævnet nægter alle taxaselskaber i Storkøbenhavn at køre for kommunerne.
Det betyder, at man ikke kan få en taxa til at komme til en kommunal adresse.
 
Formanden for Nordtaxa, Benny Laursen, siger, at taxanævnet ikke har opfyldt de ting, selskaberne blev stillet i udsigt, da de i midten af september stoppede en lignende aktion.
Det drejer sig dels om, at en repræsentant for branchen skulle have taleret i taxanævnet, dels om at vognmændene skulle have kompensation for de stigende benzinpriser.
Alle storkøbenhavnske kommuner har en repræsentant i taxanævnet, og taxaselskaberne prøver derfor at presse taxanævnet ved at presse kommunerne.

Alkohol-kampagner trænger ikke igennem hos de 40 – 50-årige trafikanter

Trafikanter i alderen 40 til 50 år lader sig ikke længere påvirke af storstilede alkoholkampagner.
Alene i den forgangne weekend stoppede politiets patrulje en håndfuld spritbilister, hvoraf den ene, en 41 mand, blev standset med en alkoholpromille på 2,19.
Politikommissær Kim Svenningsen fra Gladsaxe Politi siger, at der ikke er tale om noget boom, men at problemet er generelt. "Men jo mere tid der er til at patruljere, jo bedre tid er der også til at finde spritbilisterne" siger han.
 
Til gengæld viser det sig, at der i øjeblikket kun er ganske få unge trafikanter med sprit i blodet.
"Efter min mening, er de kampagner der har kørt de senere år, specielt målrettet mod de 18 til 25 årige, trængt igennem. De unge mennesker har forstået budskabet om det farlige ved at køre spirituskørsel", siger Kim Svenningsen, der mener, at en målrettet kampagne for de 40 til 50-årige måske vil være på sin plads.
"Den præventive indsats er jo vigtig, og der kommer kampagnen jo ind i billedet. Og det kunne selvfølgelig være nærliggende at tage hul på det", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Gladsaxe Politi bakker i øvrigt op om Sundhedsstyrelsens alkoholkampagne, og holder i denne uge et ekstra vågent øje med slingrende trafikanter.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Budgetaftale klar til 2. behandling

Erstat 23 ledere i hjemmeplejen med 23, der direkte har med pleje og omsorg at gøre, giv flere penge til folkeskolen og til voksne med særlige behov.
Sådan lyder nogle af Enhedslistens ændringsforslag til budgetaftalen, som Gladsaxe byråds øvrige partier netop har indgået.
 
Aftalen blev finpudset på et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde mandag aften, hvor der ikke blev plads til forslagene fra Enhedslisten.
Dermed ligger budgetaftalen mellem de 24 ud af 25 byrådsmedlemmer fast og er klar til endelig godkendelse på byrådsmødet næste onsdag.

Ny kulturpolitik i Københavns Amt

Med Gladsaxes Lars Abel i spidsen for Undervisnings- og kulturudvalget har Københavns Amt netop vedtaget en ny kulturpolitik.
Den går blandt andet ud på, at der skal satses mere på internationalt samarbejde, samarbejde med erhvervslivet og kultur i Øresundsregionen.
 
En brochure med information om den nye kulturpolitik bliver snart husstandsomdelt i amtet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Irma Henriksen bekæmper voldelige fædres samkvemsret

Irma Henriksen, der til dagligt sidder i Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti, gik i går til kamp for, at voldelige fædre med polititilhold skal miste samkvemsretten med deres børn.
Under en demonstration mod tvangsfjernelse af børn, som Bisidderforeningen af 1994 havde arrangeret i forbindelse med Folketingets åbning, råbte Irma Henriksen sit budskab ud i en megafon.
Hun mener, børnene bliver udsat for endnu mere vold, når de er tvunget til samkvem, selv om faderen har fået polititilhold.

Kirke indsamler tøj

En lille, nystartet humanitær forening får nu hjælp fra Søborg Kirke.
For første gang nogensinde deltager kirken i indsamlingen af tøj til gadebørn og ældre i Skt. Petersborg.
Kirken havde ikke hørt om projektet, før et medlem af menighedsrådet medbragte et par brochurer om Projekt Øst, hvorefter repræsentanter fra foreningen blev inviteret til at komme og fortælle om projektet.
 
"Vi håber nu at folk, der hører om projektet har lyst til at komme forbi kirken og aflevere tøj, hvorefter vi så vil sørge for, at det bliver sorteret, og kommer til Skt. Petersborg", siger kordegn Birgitte Nielsen. "Og vi vil selvfølgelig gerne have, at det er rent og pænt. Det handler ikke om mode, men hvis der eksempelvis mangler et par knapper, at de så er syet i", siger hun.
 
Projekt Øst er som nævnt en humanitær forening, hvis fornemmeste opgave er at hjælpe gadebørn og ældre i Skt. Petersborg. Og udover tøj, så sender foreningen også mad, sko, vitaminer og hospitalsudstyr afsted til Rusland. Projekt Øst samarbejder i øvrigt tæt med bl.a. de børnehjem, hospitaler og skoler der modtager hjælp fra Danmark.
Og foreningens arbejde finansieres udelukkende af medlemskontingenter og gaver fra private, ligesom alle medarbejdere arbejder ulønnet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør flere nyheder i onsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet