Torsdag den 5. Oktober


Taxikonflikt afblæst

Konflikten mellem taxaselskaberne og Storkøbenhavns Taxinævn blev i går afblæst,
Det betyder, at det igen er muligt at bestille en taxa, ligesom den kommunale taxakørsel, der bl.a. omfatter afhentning af skolebørn, i dag kører som planlagt.
 
Taxistriden bunder i en konflikt mellem vognmændene og Taxinævnet, der ifølge formanden for Nord Taxa, Benny Laursen, stadig ikke har opfyldt de ting, selskaberne blev stillet i udsigt, da de i september gennemførte en lignende aktion. Men branchens repræsentanter blev i går inviteret til et møde i Storkøbenhavns Taxinævn, hvor taxaselskabernes vilkår igen vil blive drøftet. Og indtil da, kører de københavnske taxaer altså normalt.
 
Til gengæld ventede mange buspassagerer forgæves ved stoppestederne torsdag morgen.
Chaufførerne hos Combus Ejby nedlagde i går arbejdet, pga. stor utilfredshed med chaufførernes vagtplaner.
De buslinier der er berørt at arbejdsnedlæggelsen er:
Linie 42, 43, 69, 117, 118, 119, 129, 130, 131, 135, 136, 142, 166, 530p og 531 p.

Kampvalg i Gladsaxe Kirke

Der bliver kampvalg om pladserne i Gladsaxe Kirkes menighedsråd.
Kandidater på to uenige lister opstiller til menighedsrådsvalget den 14. november, og så skal folkekirkemedlemmerne i Gladsaxe Sogn afgøre, hvem der skal sidde i menighedsrådet.
Det betyder ifølge Radio Gladsaxes oplysninger, at en magtkamp imellem præsten, Finn Houmann, og det nuværende menighedsråd nu kommer frem i fuld belysning.
 
I Gladsaxes syv andre sogne bliver der fredsvalg, det vil sige, at menighedsrådet allerede er sammensat i mindelighed uden at vælgerne behøver gå til stemmeurnerne.
 
Vi forsøgte i går forgæves at få en kommentar fra menighedsrådsformanden i Gladsaxe Kirke, Pia Andersen og sognepræsten Finn Houmann.
 
Et menighedsråds opgave er at forvalte kirkeskatten, være arbejdsgiver for kirketjenere, organist og sangere, pege på eventuelt nye præster og være ansvarlig for bygningerne samt eventuelt arrangere sogneaftner eller lignende.

Tidlig alkoholindsats på arbejdspladsen.

Arbejdspladsen har et socialt ansvar overfor medarbejdere med alkoholproblemer.
Det fastslår konsulent i Forebyggelsesrådet, Tove Bonsvig, i forbindelse med den aktuelle uge 40 alkoholkampagne, hvor Københavns Amt i samarbejde med Forebyggelsesrådet sætter fokus på en tidlig indsats på arbejdspladsen.
 
"Det er jo dér størstedelen af Danmarks befolkning befinder sig, og det er også der vi er sammen og kender hinandens adfærd, og ser, hvis der sker en ændring i adfærden. Derfor er det på arbejdspladsen man skal sætte ind" siger Tove Bonsvig til Nyhedsmagasinet. "Og det gør man, ved at arbejdspladsen får en bevidst og aktiv alkoholpolitik, og skriver ned, hvad det er man må drikke i arbejdstiden, hvis man i det hele taget må drikke, og hvor og hvor meget man må drikke" siger hun.
 
Alkoholproblematikken på arbejdspladsen er i øvrigt til debat senere på måneden, hvor lederne fra alle amtets større virksomheder, dvs. arbejdspladser med flere end 200 ansatte, er inviteret til et stort arrangement om emnet på Amtsgården.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Kritiske skotske venner

Skotterne i Gladsaxes venskabsby Paisley er stærkt kritiske overfor, hvad der egentlig kommer ud af samarbejdet de to kommuner imellem.
Kritikken kom frem i sidste uge, da fire repræsentanter fra Paisley, med viceborgmesteren i spidsen, besøgte deres danske venner.
Det var da også første gang i mange år, at der var officielt besøg fra de kanter.
Siden 1996 har der kun været besøg fra Paisley én gang i Gladsaxe, mens skolebørn, spejdere og venskabsbyforening fra Gladsaxe har taget turen til Skotland hele ni gange.
De manglende skotske genvisitter skyldes primært to ting; en ringe økonomi og så den omtalte skepsis overfor gavnen af samarbejdet.
 
Både internt politisk i det skotske byråd og fra den lokale presse er der blevet stillet kritiske spørgsmål. Eksempelvis har flere spurgt til det rimelige i de bekostelige rejser i en tid med nedskæringer på det kommunale budget, rejser, der ovenikøbet ofte har haft nærmest privat karakter og været uden større gavn for det skotske lokalsamfund.
 
Kritikken har fået den skotske kommune til at udarbejde en rapport om fremtiden for samarbejdet. Og skal der samarbejdes, så skal resultatet være af beviselig værdi.
Skotterne forestiller sig, ifølge rapporten, en række områder, hvor det vil være gavnligt at samarbejde. Det handler om undervisning, udvekslingsbesøg, miljø, bolig- og ejendomsspørgsmål, økonomi, socialvæsen, internethjemmesider og erhvervsliv.
 
Paisley har også venskabsrelationer til den tyske by Furth og overvejer at etablere yderligere samarbejde med kommuner i Holland og Frankrig, alt sammen selvfølgelig afhængig af, at gavnen af samarbejdet kan bevises.
Paisley hører til blandt Gladsaxes ældste venskabsbyer, og samarbejdet rækker helt tilbage til 1956. I dag er det faktisk slet ikke Paisley, Gladsaxe er venner med. I forbindelse med en kommunesammenlægning blev Paisley slået sammen med to andre kommuner under fællesnavnet Renfrewshire.

Irma Henriksen går til Folketingets ombudsmand

Byrådsmedlem Irma Henriksen er som privatperson gået til Folketingets ombudsmand, fordi hun ikke mener, Gladsaxe Politi tager hendes eksmands chikanerier alvorligt.
Ifølge Irma Henriksen har hendes eksmand udført psykisk terror i 19 år.
Blandt andet ved at ringe og svine hende til og opsøge hende for at komme med trusler.
 
Senest har han sendt smædebreve til formiddagsbladet B.T. I søndagsudgaven fra den 13. august skriver B.T. selv, at de har modtaget, men ikke trykt, adskillige stærkt injurierende breve fra eksmanden.
Det fik Irma Henriksen til at gå til Gladsaxe Politi, men hun synes ikke, de tog anmeldelsen alvorligt.
Og nu har hun henvendt sig til Folketingets ombudsmand for at få ham til at kigge på sagen.
 
Gladsaxe Politi vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om sagen.


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet