Fredag den 6. Oktober


Gladsaxe Kommunes hjemmeside udelukker handicappede

Gladsaxe Kommunes hjemmeside er under al kritik.
Det siger informationssystematiker Frans Storr-Hansen fra Center for ligebehandling af handicappede.
Radio Gladsaxe har bedt ham teste kommunens nye hjemmeside for at se, om blinde og mennesker med bevægelseshandicap kan bruge den.
Testen falder bestemt ikke godt ud.
 
"Hjemmesiden er blevet dårligere", siger Frans Storr-Hansen, der ud fra tilgængelighedskriterierne kun vil give hjemmesiden en karakter på 03 eller 5.
Problemet er, at man skal kunne bruge en mus for at få adgang til en stor del af kommunens oplysninger, og blinde, der får læst op af en talesyntese, kan af gode grunde ikke bruge en mus, da de jo ikke kan se musepletten på skærmen. De må i stedet bruge tastaturet, og det giver kun adgang til en mindre del af informationerne.
 
Frans Storr-Hansen vurderer, at det med en ekstra arbejdsindsats vil være muligt at ændre hjemmesiden, så den kan bruges uden en mus.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Topkarakter til politi

Hvis man i dag ser ansatte hos Gladsaxe politi gå rundt i gaderne med armene i vejret, så er det ikke fordi nogen har stukket en pistol i ryggen på dem.
Det er fordi en netop gennemført spørgeundersøgelse har afsløret, at Gladsaxe politi er så populært, som det næsten tænkes kan.
1.000 borgere og 600 virksomheder fra politikredsens fem kommuner har svaret på 22 spørgsmål om politiets virke, og topkarakter på listen opnår politiet for deres venlighed og imødekommenhed, fortæller vicepolitiinspektør Vagn Jensen:
 
"96% af de adspurgte er enten tilfredse eller meget tilfredse med venligheden og imødekommenheden, og selv på det dårligste punkt opnår vi et flot resultat; de politimæssige afgørelser, vi engang imellem er nødt til at tage, er hele 56% tilfredse med".
 
Borgerne, der har deltaget i undersøgelsen, har alle været i kontakt med politiet på den ene eller anden måde, en fartbøde, nyt pas eller anmeldelse af et ulovligt forhold, ligesom virksomhederne er udvalgt fra syv forskellige brancher, der alle normalt har en del kontakt med politiet.
Om tre år laves der en ny sammenlignende undersøgelse.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Stor ungdomskonference begyndt

De kommende dage er Bagsværd Kostskole og Gymnasium vært ved den årlige Eurokonference, med deltagelse af 150 elever fra 17 europæiske skoler.
Konferencen sætter denne gang fokus på demokrati, og de unge deltagere bliver fordelt på workshops, hvor de bl.a. skal debattere ungdomspolitik, elevdemokrati og forældreindflydelse.
Og konferencen slutter med en paneldebat i Nationalmuseets festsal.
 
Arrangementet starter i dag med en højtidelig åbningsceremoni, der leder tankerne hen imod de olympiske lege, med taler, præsentation af de udenlandske delegationer og forskellige musikindslag.
Og i aften er de europæiske gæster samt deres danske værtsfamilier så inviteret i Gladsaxe Bio, hvor Bagsværd Kostskole og Gymnasiums elever opfører skuespillet "The Imperial Nightingale" – en engelsk bearbejdning af HC Andersens "Nattergalen".
 
Eurokonferencen får i øvrigt økonomisk opbakning fra kommunen, der har bidraget med et tilskud på 5000 kroner, ligesom skolen har fået lov til at benytte Gladsaxe Bio kvit og frit.
 
På onsdag i programmet "Den Varme Stol" kl. 7.30 og 17.30 får vi i øvrigt besøg af nogle af deltagerne i den demokratiske ungdomskonference.

Erhvervskonference 2000

Hvorfor etablere virksomhed i Gladsaxe og hvilke udviklingsmuligheder er der for erhvervskvartererne i Gladsaxe?
De spørgsmål besvares den 7. november, når Gladsaxe Erhvervskonference 2000 holdes på Gladsaxe rådhus.
Indlægsholdere er administrerende direktør Jørgen Vorsholt fra Højgaard & Schultz, der netop er ved at lægge sidste hånd på koncernens nye hovedsæde i Gladsaxe, og Henning Kornbo, der i 1998 stod bag en større undersøgelse om ni erhvervskvarterer i Københavns amt.
 
På konferencen uddeles Gladsaxe Prisen 2000, der gives til en lokal virksomhed, der har gjort noget ekstra indenfor en eller flere af følgende kategorier; miljøhensyn, vækst og beskæftigelse, og arkitektoniske og bygningsmæssige kvaliteter.

Rådhuset bliver alkoholfri zone

Hvis medarbejderne på rådhuset skulle føle trang til at udbringe en skål midt under frokosten i kantinen, så kommer det for eftertiden formentlig til at ske i det reneste danskvand.
Personaleafdelingens forslag til nye retningslinier for alkoholpolitik på rådhuset mangler kun at blive godkendt i Økonomiudvalget, og hvis det sker, så er Gladsaxe Rådhus allerede fra næste måned en alkoholfri arbejdsplads.
 
Og så vil det ikke længere være muligt at købe øl i rådhusets kantine, ligesom der ikke vil blive serveret alkohol i forbindelse med møder, fortæller personalechef i Gladsaxe Kommune, Charlotte Wulff.
Forslaget stemmer i øvrigt godt overens med den udvikling, der har været på rådhuset den senere tid, nemlig at forbruget af øl, vin og spiritus er blevet mindre.
 
De nye regler kommer kun til at gælde i arbejdstiden, og det er altså stadig tilladt at samles omkring en øl efter fyraften, ligesom der efter aftale, ved særlige lejligheder, som f.eks. runde fødselsdage og afskedsreceptioner må serveres alkohol.
Der er dog ansatte, som får helt forbud mod at drikke – dét er chaufførerne og de medarbejdere, der kører bil i arbejdstiden.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Eventyr kan hjælpe småbørn

Små børn kan få stor glæde af at høre eventyr.
Klods Hans, Snehvide, Tornerose og andre eventyr kan nemlig virke som usynlige problemløsere, der hjælper børnene igennem opvækstens problemer som for eksempel søskendejalousi og forældrenes skilsmisser.
Det mener pædagogen Marlene Jensen. Til daglig arbejder hun i børneinstitutionen Eventyrhuset i Brønshøj, men i onsdags kom hun forklædt som heks til Gladsaxe, hvor hun fortalte eventyr under den børnekulturelle dag.
 
"Eventyrene hjælper børnene, fordi de fortæller, at selv om det er hårdt lige nu, skal det nok lykkes i den sidste ende", siger Marlene Jensen til Nyhedsmagasinet.
Marlene Jensen mener for eksempel Hans og Grethe er et godt eventyr for børn, der er jaloux på deres søskende. I starten er det Hans, der er den smarte, men i løbet af eventyret vender det, så Grethe hjælper Hans.
 
I Eventyrhuset kan børnene selv vælge de eventyr, de vil høre, og mange ønsker at høre det samme eventyr igen og igen.


Hør flere nyheder i fredagens lydudgave af Nyhedsmagasinet