Mandag den 11. september


Klager kapper fire meter af mobilantenne
Efter kraftige naboprotester bliver de øverste fire meter af en nyopsat mobilantenne til telefoni på en lille villavej i Gladsaxe nu kappet af.
Naboerne er fortørnede over, at antennen ved en fejl er blevet højere end planlagt og tilladt.
 
Flere har desuden udtrykt bekymring over mulig strålingsfare og sundhedsrisiko fra antennens mikroceller, men embedslægen har i en lignende sag udtalt, at der ikke er forbundet nogen fare med den type antenner.
 
Den kommunale tekniske forvaltning var ellers indstillet på at give dispensation til den ekstra højde, men da sagen blev behandlet i det politiske udvalg stod stemmerne 4-4 og dermed bortfaldt dispensationsforslaget.
Det niende medlem af udvalget, SFs Tove Eckhardt, var under behandlingen af sagen udenfor døren – hun bor nemlig klods op af antennen og er derfor personlig part i polemikken.
 
Mere end 15 borgere i antennens nabolag har klaget – klager, der, hvad angår højden, altså nu har båret frugt.

Farce om trælast
Byggesagen med Buddinge Trælast er efterhånden ved at antage farceagtig karakter.
Først kludrede arkitekter og entreprenørfirmaet NCC så meget i tegningerne, at den nye 1.000 m2 store salgsbygning kom til at ligge omkring en halv meter for tæt på vejen.
Det har Gladsaxe politi givet NCC en bøde på 20.000 kroner for, mens arkitekerne har fået 5.000 i bøde for overtrædelse af byggeloven.
 
Trælastens ejer har fået dispensation til at lade bygningen ligge, med mindre Buddingevej skal udvides eller letbanen fra Lyngby bliver en realitet – så skal bygningen rykkes tilbage, hvilket i realiteten vil være lig en nedrivning.
Derfor vil trælastens ejer ikke betale det fulde beløb for bygningen – den tvist skal snart afgøres ved retten.
 
Med dispensationen til at lade bygningen ligge, hvor den er nu, fulgte også nogle krav til hegnet omkring området, der skal være i form af et espalier med planter op af.
De krav har ejer og bygherre set stort på og blot smækket et almindeligt trådhegn op, selvom der altså ikke er givet tilladelse til det.
Gladsaxe kommune har derfor atter meldt byggeriet til politiet – denne gang med krav om dagbøder indtil det rette hegn er sat op.
 
Selve trælastens funktion, nemlig at sælge træ og byggevarer, kører i dag kun på en foreløbig tilladelse – en tilladelse, der kan trækkes tilbage og dermed virker som myndighedernes sidste våben i den farceagtige sag.

Våbenfund i Søborg
Det er ikke hver dag, politiets civilpatrulje må inddrage større samlinger af skarpe genstande.
Patruljen opsøgte i sidste uge en lejlighed i Søborg, pga. mistanke om mulig handel med narkotika.
En 37-årig kvinde uden fast bopæl blev sigtet for besiddelse af heroin, men under ransagningen af lejligheden fandt politiet også en noget usædvanlig samling af våben.
En økse, et sværd, tre små krumsabler, også kaldet Gurka-knive, og en kniv med en bladlængde på 21 cm.
 
De skarpe genstande er nu konfiskeret og lejlighedens ejer, en 36-årig mand, er sigtet for overtrædelse af våbenloven.

En time varer en time på Bagsværd Kostskole og Gymnasium
På Bagsværd Kostskole og Gymnasium er der kommet orden i begreberne. Nu varer en time en time!
Ligesom på de fleste andre skoler varede en skoletime tidligere 45 minutter, men nu er det en hel stiv klokketime. Både rektor, inspektører og elever er glade for den nye ordning, der ikke giver en længere skoledag – eleverne får nemlig længere, men færre timer.
 
"Det giver tid til fordybelse og er et brud på zapperkulturen", siger inspektor Ulla Frost. På Bagsværd Kostskole og Gymnasium er der endvidere kommet nogle blokke med 3 dobbelttimer i træk med samme fag - ligeledes for at få bedre tid til fordybelse i det enkelte fag.

For meget motion forringer mulighederne for graviditet
Motion er sundt. Bare ikke for meget af det - hvis man gerne vil være gravid, vel at mærke.
"Det kan være svært at blive gravid, hvis man er super-duper form og dyrker meget sport, for så har kroppen ikke ro" fortæller sundhedsplejerske i Gladsaxe, Hanne Vielgren.
 
Derfor er det en god idé at leve lidt mere afslappet, hvis man har svært ved at blive gravid. Dyrker man til eksempel en anstrengende sport 2 – 3 gange om ugen, så skal man altså drosle lidt ned, lyder rådet.
 
Til gengæld kan det være en fordel at dyrke motion i et vist omfang, når først man er blevet gravid.
 
Hør hvorfor i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag, hvor sundhedsplejen svarer på spørgsmål fra lytterne.

Tjek skorstenen!
Advarsel til alle skorstensejere.
Det er højsæson for skorstensbrande, og i den forgangne uge rykkede Falck i Gladsaxe ud til sæsonens to første af slagsen.
Men man kan også komme flammerne i forkøbet ved selv at gøre en indsats, inden man begynder at tænde op i brændeovnen, fortæller vagthavende hos Falck i Gladsaxe, Jørgen Fischer.
 
"Før man tænder op, skal man sikre sig, at der ikke ligger fuglereder, strå eller andre ting i skorstensrøret" siger han.
En skorstensbrand kan få meget alvorlige konsekvenser, f.eks. kan skorstenen flække.
 
"De to skorstensbrande i sidste uge er bare starten på en række, og indenfor de næste 14 dage - 3 uger vil vi uden tvivl se mange flere tilfælde", siger Jørgen Fischer til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)