Onsdag den 13. september


Regnen betød travlhed hos Falck
Regnen skyllede ned over Gladsaxe i nat og her til morgen vågner mange mennesker op til vand i kælderen.
Fra klokken halv elleve i går aftes kimede telefonerne uafbrudt hos Falck, og også politiet fik ekstra mange opkald fordi, folk ikke kunne komme igennem til Falck.
Fra stationen på Vandtårnvej måtte brandbilerne syv gange rykke ud, men alle var falske alarmer, der for eksempel opstod fordi, der var trængt vand ind i alarmskabe.
"Enkelte folk havde set lynet slå ned og tilkaldte os, fordi de troede, der var gået ild", siger vagthavende.
 
En 17-årig pige måtte med ambulance på hospitalet. Hun ville redde en videomaskine, der stod i en kælder fuld af vand. Da hun trak stikket ud, fik hun stød, og det var ekstra kraftigt fordi, hun stod i vand.
"Hun syntes selv, hun havde det fint, men når man har fået sådan et stød er det vigtigt, at man bliver observeret for det kan fremkalde et hjertestop", siger vagthavende.
Ambulancefolkene kørte hende til observation på hospitalet.
 
Vagthavende har ikke overblik over, hvor store skader, der er sket. Men det er mange, siger han.
"Det er ikke noget, vi klarer på en eller to dage. Vi får travlt i dag, for jeg tror mange mennesker vågner her til morgen og opdager, at der er vand i kælderen", siger han.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Demonstration mod besparelser på institutioner
Rådhuspladsen i Gladsaxe vil i eftermiddag formentlig være fuld af forældre, børn og personale fra kommunens daginstitutioner, SFOer og klubber.
Tillidsfolk fra både BUPL og PMF har i hvert fald inviteret til demonstration på baggrund af besparelser, der ifølge fællestillidsmand Pia Petersen giver ringere arbejdsforhold, mindre plads og højere betaling for mindre kvalitet.
 
Politikere og andre interesserede kan blive klogere, dels når demonstrationen løber af stabelen kl. 17.30 på rådhuspladsen og senere i byrådssalen, hvor der, som tidligere omtalt, bliver stillet en række spørgsmål netop til budgettet på institutionsområdet.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Slut med cirkus i Gladsaxe
Nu kan det meget vel tænkes at være slut med besøg i Gladsaxe af de store cirkus-forestillinger.
De seneste mange år har det største i landet, Cirkus Arena, ellers været fast gæst én gang årligt på området ved Gladsaxe sportscenter, men centrets ledelse er ikke indstillet på at leje ud til cirkus mere.
 
De første år lå cirkus på græsbanerne, men de blev temmelig ødelagte af de tunge køretøjer.
I tre år har grusbanen så været benyttet i stedet, men det er meget besværligt at slå de store teltpløkker ned i gruset, og når de endelig kommer ned, så er der stor sandsynlighed for, at de rammer drænrørene med ekstra omkostninger til følge.
 
Der er ikke umiddelbart andre områder i Gladsaxe, der er passende for så stort et cirkus, så måske var Arenas besøg i august det sidste af slagsen.

Radikal støtte til Karen Jespersen
De radikale giver indenrigsminister Karen Jespersen hug for hendes udtalelser i flygtninge- og indvandrerdebatten. Blandt andet fordi hun har sagt, at kriminelle asylansøgere skal sendes ud på en øde ø.
Men i går stod indenrigsministeren skulder ved skulder med den radikale Naser Khader.
De to kæmpede nemlig samme kamp på Gladsaxe Gymnasium - kampen om at overbevise de unge gymnasieelever om et ja til euroen.
 
Men bagefter fortalte Naser Khader Nyhedsmagasinet, at han heller ikke på flygtninge- og indvandrerområdet er helt uenig med Karen Jespersen.
"Jeg er uenig i hendes form, men ikke i indholdet", sagde han.
"Vi skal stoppe de kriminelle asylansøgere, men på Karen Jespersen kom det til at lyde som om, vi skal stoppe alle asylansøgere" sagde Naser Khader..

Forældre går rettens vej i stedet for at gribe til selvtægt
Forældrene til de børn, der har fortalt om seksuelle overgreb i børneinstitutionen Mosen, opgiver foreløbig de ulovlige metoder og kæmper i stedet gennem det legale retssystem.
Tidligere har forældrene truet med at gribe til selvtægt og offentliggøre den frifundne pædagogmedhjælpers navn på internettet, men den ide er foreløbig lagt på hylden.
 
"Nu prøver vi først at gå rettens vej. Vi tror, vi kan bevise, at der er sket en procedurefejl, og at vi derfor kan få genoptaget sagen", siger en af forældrene, Linda Gilsdal.
Forældrene har søgt aktindsigt i landsretten og højesterets kendelser, de klager til rigsadvokaten og prøver at få en ny advokat ind i sagen.
 
Sagen begyndte for to år siden, da en dengang 21-årig pædagogmedhjælper fra Mosen blev anmeldt for pædofili. Sidste år blev han dømt i byretten, men for to uger siden blev han frikendt i landsretten.
Hjørnestenen i forældrenes klage er, at videoafhøringerne af børnene ikke fik lov til at indgå i landsrettens materiale. Det skete blandt andet med henvisning til, at den nu frifundne ikke fik mulighed for at tale med sin advokat inden videoafhøringerne. Men som vi omtalte i gårsdagens nyhedsmagasin, siger forsvareren fra byretten, Jesper Madsen, at han kan dokumentere, at han talte med den frifundne inden videoafhøringerne.
Jesper Madsen er i øvrigt tilfreds med landsrettens frifindelse, da han er overbevist om, at den frifundne er uskyldig.

Forsikring i udbud
Det er de færreste husholdninger, der opererer med et næsten to-cifret millionbeløb til forsikringer.
Men det er også de færreste husholdninger, der har 6.000 ansatte og hundrede bygninger at tage vare på.
Gladsaxe Kommune opfylder begge dele og har netop sendt samtlige forsikringer i udbud.
Siden 1995 har KGF, Kommunernes Gensidige Forsikringsselskab, stået til regnskab, når en kommunal rude er blevet smadret, orkanen raser eller lynet er slået ned.
Det har kostet kommunen i omegnen af 8-9 mio. kroner om året hidtil, men den nye udbudsrunde kan måske sætte prisen en anelse ned.