Torsdag den 14. september


Stor demonstration med lille effekt
Forældre, børn og personale fra Gladsaxe Kommunes institutioner var rørende enige med byrådets politikere om én ting ved aftenens byrådsmøde, nemlig afsyngelsen af fællessangen, der traditionelt åbner mødet – men derefter forsvandt enigheden.
De flere hundrede tilhørere var nemlig mødt op for at demonstrere deres utilfredshed med planlagte besparelser på institutionsområdet.
 
Demonstranternes antal var stort, men lod meget tilbage i forhold til tidligere tiders velorganiserede demonstrationer, der var præget af glødende taler og deputationer.
I stedet stod de demonstrerende i grupper på rådhuspladsen, inden mødet gik i gang, og småsnakkede og var lidt forvirrede over, hvad der skulle ske.
"Hvorfor er der ingen, der siger noget?", og "skal vi ikke afleverede noget skriftligt?", lød nogle af kommentarerne fra deltagerne.
 
På selve byrådsmødet svarede børne- og undervisningsudvalgets formand, Karin Søjberg Holst, på spørgsmål fra demonstranterne. Svar, der efterlod det generelle billede, at byrådspolitikerne forventede, at besparelserne ikke ville ændre mærkbart på hverdagen i institutionerne og at servicen forventedes opretholdt.
For de deltagende må demonstrationen have føltes lidt underlig med de manglende taler om, hvorfor det nu var, at de var samlet, og må alt i alt have efterladt en tom fornemmelse og en følelse af ikke rigtig at være trængt igennem.

Garageafslag igen - igen
Morgendagens garage skal have flere etager og plads under taget – i hvert fald hvis den ligger på Søborg Hovedgade.
Glarmesteren på Søborg Hovedgade 53 vil så gerne have lov til at rive sin gamle garage ned og opføre en ny garagebygning i samme stil som ejendommen.
Det må han bare ikke, besluttede et flertal i byrådet, på sit møde i aftes.
 
Ejerens byggeplaner strider nemlig imod lokalplanen for Søborg Hovedgade, der bl.a. siger, at alt nybyggeri skal bygges i mindst to etager. Også garager.
Derfor har husejeren det sidste halve år søgt om dispensation for opførelse af en ny garagebygning – i én etage - men fået afslag i både Bygnings- og miljøafdelingen og Økonomiudvalget og i går kom så det endelige afslag i byrådet.
Men det var et splittet byråd – især den borgerlige fløj mener nemlig, det er helt hen i vejret ikke at give dispensation til byggeriet.
 
Byrådets afslag får dog ikke husejeren til at droppe planerne om en ny garage.
Han går nu igang med et nyt forslag til en byggeplan, ligesom han er mere end villig til at sætte sig ned sammen med kommunens arkitekter og i fællesskab lave en plan for det omstridte garagebyggeri.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Taxiboykot
Al kommunal taxikørsel i Gladsaxe gik i stå torsdag morgen.
Nord Taxi i Søborg har sammen med resten af de storkøbenhavnske taxiselskaber besluttet at boykotte den kommunale taxikørsel.
Det sker efter at Størkøbenhavns Taxinævn bl.a. har besluttet at udvide antallet af taxier med 200 ekstra biler.
 
"Der er i forvejen ikke særlig stor tilgang til taxierhvervet, og med flere biler på gaden, kan det blive endnu sværere for vognmændene at finde chauffører", siger bestyrelsesmedlem i Nord Taxi, Jørgen Karved til Nyhedsmagasinet.
 
Nord Taxis boykot rammer al skolekørsel, ældrekørsel og anden kørsel for de kommunale institutioner, men allerede i går fik skolebørn tilknyttet den kommunale taxiordning en seddel med hjem til deres forældre, der fortalte, at den kommunale taxikørsel i Gladsaxe altså ikke kører, før selskabet har afholdt et møde med Taxinævnet og fundet en løsning.

Flertal mod euroen på Gladsaxe Gymnasium
En fjerdedel af eleverne på Gladsaxe Gymnasium ved ikke, om de vil sige ja eller nej til euroen.
Det viser en spørgeundersøgelse som en af skolens samfundsfagsklasser har lavet.
39 procent af eleverne siger nej. 36 procent ja.
Ligesom i resten af befolkningen er der en markant kønsforskel, så de fleste dybe mandestemmer brummer ja, mens de fleste lyse kvindestemmer kvidrer nej.
45 procent af de unge mænd siger ja mod 29 procent af de unge kvinder.
 
Undersøgelsen bygger på svar fra seks gymnasieklasser. Halvdelen er sproglige og halvdelen er matematiske.
Det kan give en skævhed, fordi der på gymnasiet som helhed er overvægt af matematiske klasser, og de sproglige derfor er overrepræsenterede i undersøgelsen.
Det er ikke alle de adspurgte elever, der har stemmeret.

Stormvejret giver stadig arbejde til Falck
Falck i Gladsaxe rydder stadig op efter det kraftige storm- og regnvejr, natten mellem tirsdag og onsdag.
Oprydningsarbejdet foregår på tværs af Falckstationerne i hele Storkøbehavn, der har måttet indkalde ekstra mandskab. I løbet af det sidste døgn har redningskorpset været ude til mellem 160 og 170 vandskader i hele Storkøbenhavn. Det har mest været tilfælde af vand i kælderen, hvor Falck har måttet gøre brug af vandstøvsugere og vandpumper.
 
I løbet af torsdagen forventer Falck at have fået rettet op på de mange vandskader, fortæller vagthavende hos Falck i Gladsaxe, Jørgen Fischer.

TV-byen flytter om fem år
De næste fem år kan Gladsaxe bryste sig af at være byen med TV-byen.
Så er det slut.
Tirsdag blev arkitekterne bag det kommende multimediehus i Ørestaden afsløret.
Det er arkitekterne Thomas Sceel og Søren Daugbjerg.
De er blevet inspireret af en kasbah i Mellemøsten.
En Kasbah er et raffineret system af overdækkede pladser og gader, forretninger og værksteder, dampbade, bagerier og moskeer, skriver JP København.
Og det nye multimediehus bliver altså sådan en selvstændig by i byen Ørestaden.
 
Byggeriet begynder næste sommer og står efter planen færdigt i år 2005.
Prisen lyder på tre milliarder kroner, hvoraf salget af TV-Byen og Radiohuset skal indbringe mere end 700 millioner kroner.