Tirsdag den 19. september


Rygeproblemer skal løses lokalt
De kommunale ungdomsklubbernes rygepolitik skal besluttes af klubberne selv. Det fastslår formanden for Børne- & undervisningsudvalget, efter at Nyhedsmagasinet i fredags kunne berette om opsigtsvækkende tal, der bl.a. viser, at 75% af de unge mellem 13 og 18 år i Klub 144 på Bagsværdvej ryger.
 
Ude i klubberne forsøger medarbejderne lige nu, på forskellig vis at mindske det høje antal af rygere, ved bl.a. at gøre det så ubekvemt som muligt at ryge, og ved at samtale med de unge rygere.
Men ungdomsklubberne skal ikke forvente et politisk indgreb overfor rygeproblemet, siger formanden for Børne- & Undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst, til Nyhedsmagasinet. Problemet skal i stedet løses ude i klubberne.
 
"En ting er, at man kan sidder centralt et sted og sige, at sådan skal det bare være. Men det er ikke altid den bedste motivation for folk, til at lade være med at gøre noget. Jeg synes, det er en god ting, at man tager fat i det, der hvor man oplever problemerne", siger Karin Søjberg Holst, der håber, at der nu vil blive arbejdet meget i klubberne på at få reduceret det høje antal af rygere.
 
Klub 144 mener ikke, et totalt rygeforbud er løsningen på problemet. Så vil de unge bare finde et andet sted at ryge, mener klubbens leder, der i stedet mener, den daglige dialog med de unge rygere har mere værdi.
I ungdomsklubben i Høje Gladsaxe gør de et ihærdigt forsøg på at gøre det så ubekvemt som muligt for de unge rygere, der derfor er henvist til klubbens indgangsparti, hvis de bliver rygetrængende. Men de unge fortsætter med at ryge, og klubben overveje nu at inddrage forældrene i en form for netværk omkring rygning.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hjælp til fjernelse af skrotbiler
Gladsaxe Politi forstærker nu indsatsen for at få ryddet gamle biler uden nummerplade af vejen.
Der er igennem længere tid blevet brugt masser af ressourcer og mandskab på de mange skrotbiler, men nu beder politiet borgerne om hjælp.
 
Politiet har nemlig tit svært ved at bevise, hvem det er, der skrotter bilerne på vejene, og vil derfor gerne høre fra folk, der ser personer stille biler uden nummerplader. Så vil politiet sørge for, at ejeren af bilen selv kommer til at betale regningen for at få fjernet "skrotbunken".
 
Gladsaxe Politi har telefonnummer 39 69 14 48.

Entreprenørfirma i TV-byen?
Entreprenørfirmaet Højgaard & Schultz er tæt på at købe TV-byen i Gladsaxe af Danmarks Radio. Det oplyser kilder til Reuters Finans.
Danmarks Radio fraflytter TV-byen og Radiohuset i år 2005 til fordel for nyt byggeri i Ørestaden.
Købesummen ventes at overstige 700 mio. kroner, men udviklingsdirektør i Højgaard & Schultz vil hverken af- eller bekræfte købet.
 
Det svenskejede NCC Rasmussen & Schiøtz har efter sigende også vist stor interesse, men er tilsyneladende blevet overhalet.
 
Højgaard & Schultz er i forvejen ved at have færdigbygget koncernens nye hovedsæde i Gladsaxe, ganske få hundrede meter fra TV-byen i øvrigt.

Sidste tilmeldingsfrist til økologisk vinsmagning
Onsdag den 20. september er det sidste frist for tilmelding til økologisk vinsmagning på Byøkologisk Center.
Troels Østergaard, der har forfattet en række bøger om økologi, holder foredrag og viser lysbilleder om økologisk vindyrkning. Derefter bliver der mulighed for en lille skænk.
 
Vinsmagningen foregår onsdag den 27. september klokken 19.30 på Byøkologisk Center.
Tilmelding skal ske til den grønne guide.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Handelsforening med julelys i øjnene
Sidste år måtte Bagsværd af med det store julelystræ til fordel for det nye byggeri.
I år er det så slut med julebelysningen hen over vejen – der er simpelthen blevet for langt fra lygtepæl til lygtepæl.
Men de driftige handelsfolk i Bagsværd har fundet på nyt.
De planlægger nemlig at pynte 55 lygtepæle med juletræer bestående af hver 992 pærer sat op i stjerneform.
 
Det nye belysningsprojekt koster det dobbelte af den tidligere julebelysning og Bagsværd Handelsforening får derfor kommunal hjælp på 100.000 kroner.
Og så skal vi lige have med, at det gamle lystræ til næste år bliver erstattet af et stort lindetræ – det kommer til at stå på det område, der er navngivet År 2000 Pladsen.


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet