Tirsdag den 26. september


Groft røveri mod børn

Tre 16-17-årige unge mænd eftersøges af Gladsaxe politi efter et groft overfald og røveri mod fire 13-årige natten til søndag ved halv et-tiden.
De fire var på vej hjem fra en skolefest på Egegård skole, da de blev stoppet af de tre unge mænd, der gav de 13-årige lussinger og tvang dem til at række hænderne i vejret, for derefter at visitere dem.
De blev frarøvet en mobiltelefon, en sølvkæde og kontanter.
Derefter fik de ordre på at lægge sig ovenpå hinanden og blive liggende en halv time, ellers ville de få skåret halsen over.
 
De tre gerningsmænd beskrives som 16 til 17 år, den ene med mørk lød iført sort tøj og solbriller, den anden iført en blå trøje af Mærket SOS, den tredje med grå jakke og muligvis hvide eller lyse bukser.
 
Oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på telefon 39691448.

Roklub jubler over OL-medaljer

En olympisk bronzemedalje har skabt jubel i Bagsværd Roklub.
Én af klubbens roere, Victor Feddersen vender hjem fra de olympiske lege med en medalje i bagagen. Sammen med Eskild Ebbesen, Thomas Ebert og Søren Madsen vandt han bronze i weekendens finale for letvægtsfirer.
Og hjemme i Bagværd Roklub blev "guldfirerens" bedrifter på vandet fulgt med ekstra stor spænding.
 
"Det var jo kæmpe stort, specielt fordi Victor Feddersen jo stopper efter OL, og alle i klubben håbede på, at han ville få en god afslutning på sit sidste OL" siger Ketil Westberg, der er kaproer i Bagsværd Roklub. Sammen med de andre roere i klubben fulgte han natten mellem lørdag og søndag finalen på fjernsynet. "Det var benhårdt – næsten ligeså hårdt som at ro, tror jeg. Og da så båden kom over målstregen, blev der råbt og skreget, og vi kastede rundt med hinanden i stuen" fortæller Ketil Westberg.
 
Når roerne vender hjem fra de olympiske lege om en lille uges tid, venter der en varm modtagelsesreception til ære for de nybagte medaljevindere.
Senere i Nyhedsmagasinet er OL-medaljevinderen Victor Feddersen med på telefonen fra den olympiske by i Sydney, Australien.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Spareforslag på omsorgscentre

Til næste år skal der spares en million kroner i omsorgscentrenes køkkener.
Det kan blandt andet ske ved at fyre noget personale.
Social- og sundhedsforvaltningen foreslår at, kommunen letter arbejdsbyrden for køkkenmedarbejderne ved at købe en ny opvaskemaskine og lade personalet vakuumpakke noget af maden.
 
Forvaltningen anbefaler også, at cafeerne på omsorgscentrene holder åbent i kortere tid.
I de fleste tilfælde 20 timer om ugen.
Samlet vil åbningstiden så falde fra 113 til 105 timer om ugen.
 
Økonomiudvalget tager stilling til spareforslagene på sit møde i dag tirsdag.

Ny miljøpris til fårelaug

Værebro Fårelaug fik i weekenden overrakt det synlige bevis på den miljøpris, projektforeningen bag den grønne guide i Gladsaxe tildelte lauget i foråret.
Projektforeningen består af repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Cyklistforbund, Lokal Agenda 21, Gladsaxe Miljøforening og Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe.
 
Projektforeningens formand, Kim Christiansen begrunder prisuddelingen således:
"Fårene sørger for pleje af naturen, bl.a. kan de holde bjørneklo ned. Fåreholdet er eksempel på, at bynære områder kan bruges til delvis selvforsyning og samtidig have rekreativ værdi, og så er der det sociale element i samværet om dyrenes pasning".
 
Det er første gang miljøprisen "spiren" uddeles.
Værebro Fårelaug består primært af familier fra Værebro Park-bebyggelsen, og dem, det hele handler om, nemlig fårene kan beskues og klappes i Smør- og Fedtmosen.

Flexordning skal muligvis beskæres

Tre hele dage uden chefer og arbejdsopgaver.
Det kan ansatte i Gladsaxe Kommune miste, når økonomiudvalget i dag holder møde.
Ledelsen i Gladsaxe Kommune vil nemlig stramme op på flexordningen, der giver mulighed for at arbejde over den ene dag og gå tidligere den næste. Eller for at give den en ordentlig skalle mange dage, for så til gengæld at holde en hel fridag på et senere tidspunkt.
 
I dag kan medarbejderne i løbet af et år optjene tolv hele flexdage, men det vil ledelsen have begrænset til ni. Ledelsen vil også indføre et loft på 40 flextimer pr. måned.
Medarbejderne ønsker derimod at beholde den nuværende flexordning, som de mener, er et personalegode.
I dag tager økonomiudvalget stilling til de to modsatrettede synspunkter.
 
Baggrunden for at ledelsen ønsker at stramme op på flexordningen er, at det samlede fravær blandt medarbejderne er stigende. I april og september 1999 var det gennemsnitlige fravær 15 procent.

Sidste chance for at brevstemme

I dag er sidste chance for at brevstemme om euro-valget.
Hvis man ikke har mulighed for at stemme på selve valgdagen på torsdag, kan man nemlig i stedet møde op på rådhuset og brevstemme.
Man skal blot medbringe pas, kørekort eller sygesikringsbevis og komme inden rådhuset lukker klokken 17.00.
Gladsaxeborgere kan i løbet af dagen også stemme på et hvilket som helst andet folkeregister i Danmark.


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet