Onsdag den 27. september


Optakt til strid i Gladsaxe Kirke

En strid mellem menighedsrådet og præsten i Gladsaxe Kirke, Finn Houmann, kan bryde ud i lys lue i forbindelse med det forestående menighedsrådsvalg.
Der kan nemlig blive kampvalg mellem præstens og det nuværende menighedsråds støtter.
 
På opstillingsmødet den 13. september blev præstens hustru valgt ind på listen med kandidater til menighedsrådet, og det fik mange af de andre kandidater til at trække sig.
De har i stedet lavet en ny liste, hvor Finn Houmanns hustru ikke optræder.
Og hvis hun kommer med på en anden liste, bliver der kampvalg.
 
Antallet af lister skal afgøres inden den 3. oktober, der er sidste frist for at finde kandidater til menighedsrådet.
Formanden for menighedsrådet, Pia Andersen, vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om baggrunden for uenigheden mellem præsten og menighedsrådet i Gladsaxe Kirke.
I går lykkedes det heller ikke at få en kommentar fra præsten Finn Houmann.
 
Menighedsrådsvalget foregår den 14. november. I Gladsaxes syv andre sogne ser der på nuværende tidspunkt ikke ud til at blive kampvalg

Flere brevstemmer

Der bliver formentlig trængsel ved stemmeboksene i Gladsaxe, når vi i morgen stemmer om euroen.
I hvert fald har der været en stor interesse for at brevstemme.
Da valglokalet på rådhuset lukkede i går eftermiddags havde i alt 2.484 gladsaxeborgere stemt pr. brev.
Det er 33,5 procent flere end ved folkeafstemningen om Amsterdam-traktaten den 28. maj 1998.
 
Selv om interessen for at brevstemme således var stor til det sidste, var den forholdsmæssigt større, da brevafstemningen lige var åbnet. På et tidspunkt var forøgelsen mere end 60 procent målt i forhold til samme tidspunkt i forud for Amsterdam-valget.

Politikere må betale nedrivning

Hvis den ulovlige 1.500 m2 store glasbygning på Aldershvile Planteskole skal rives ned, så bliver det ikke for borgernes penge i kommunekassen, men de ansvarlige politikeres egen pengepung, der skal bøde.
Det mener Gladsaxelisten på baggrund af Naturklagenævnets kendelse om bygningen, der strider imod regionplan, kommuneplan, lokalplan og søbeskyttelseslov.
 
"Det kan godt være, at det er kommunekassen, der i første omgang skal betale en nedrivning, men dernæst må det være de ansvarlige politikere med borgmester Ole Andersen i spidsen, der skal betale. Det vil vi i hvert fald arbejde på", siger John Damm Sørensen fra den lokalpolitiske liste til Nyhedsmagasinet.
 
Listen stod, sammen med borgere og Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe, bag klagen, der i sidste uge fik Naturklagenævnet til at dømme planteskolebygningen ulovlig.

Konservativt nej til fest

Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe skal i dag tage stilling til, om der skal bruges en halv million kroner på ét stort kulturarrangement næste år.
Udvalget består af repræsentanter fra forskellige foreninger, oplysningsforbund og folkevalgte politikere. Og en af de sidstnævnte, den konservative Henrik Sørensen, går imod det stort anlagte projekt:
"Vi vil hellere fordele pengene ud til foreningerne og oplysningsforbundene, så der kan komme mere kultur hvér dag og ikke kun denne ene", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Den halve million er så at sige blevet til overs, blandt andet fordi det traditionelle idrætsnat-projekt kuldsejlede i år og tilsyneladende er skrinlagt i Gladsaxe også i fremtiden.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Ny distriktsleder til Egegården

Enhedsplejen i Egegård distrikt får ny leder efter Lis Larsen, der sagde sin stilling op pga. utilfredshed med den daværende politisk udpegede tilsynsførende, Emilce Nielsen.
Ny på posten som distriktsleder, og altså også leder af plejehjemmet Egegården, bliver den 44-årige Jeanette Eggert Eggertsen fra Frederikssund.
 
Hun er uddannet sygeplejerske, har i fem år været leder af et dagcenter for ældre i Frederikssund og sygeplejerskekoordinator samme sted.
Senest har hun kortvarigt været konsulent i Merkantil-data.

Pris til dagplejer

En dagplejer fra Gladsaxe blev i går belønnet for at have ydet en stor indsats for at forbedre arbejdsmiljøet for dagplejerne.
Dagplejer og tillidsmand Maiken Pedersen fik af Forbundet for Offentlige Ansatte overrakt Herkules-prisen.
Det er en skulptur, der forestiller en menneskekrop uden arme og ben. Derudover fik hun en tvillingebarnevogn med motor, så nu skulle hun få lidt lettere ved at komme frem.
 
"Jeg har indstillet Maiken Pedersen til prisen, fordi hun har lavet et stort stykke fodarbejde for at forbedre det fysiske arbejdsmiljø. Hun har med stor omsorg for sine kollegaer været med til at holde dem fast i, hvor vigtigt det er at passe på sig selv med gode arbejdsstillinger i dagligdagen", fortæller dagplejeleder Ingelise Lomholt.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)



Hør flere nyheder i onsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet