Mandag den 4. september


Frifindelse ændrer ikke behandling
Frifindelsen af den tidligere pædagogmedhjælper på Mosen i Høje Gladsaxe får ingen betydning for behandlingen af de børn, der har modtaget psykologhjælp efter, at beskyldningerne om seksuelle overgreb kom frem.
Det vurderer den pædagogiske konsulent i Gladsaxe Kommune, der har arbejdet med sagen.
 
"Umiddelbart tror jeg ikke, frifindelsen kommer til at betyde noget. Børnene er blevet behandlet fordi, de har udvist nogle symptomer på, at de har det svært, og den behandling vil ikke umiddelbart ændre sig. Hvis et barn for eksempel har været aggressivt eller indadvendt, går man ind og behandler på symptomerne uden at tænke specielt meget på årsagerne", siger pædagogisk konsulent Ditte Iversen til Nyhedsmagasinet.
 
Under retssagen sagde forsvarer Thomas Rørdam, at forældrenes udsagn om, at nogle af børnene havde ændret adfærd ikke var et bevis på, at den 23-årige havde krænket dem. Det kunne skyldes noget andet som for eksempel omsorgssvigt i hjemmet eller andre steder.
De forældre Radio Gladsaxe har talt med, er stadig ikke enige i den udlægning.

Tilsynsråd ind i støjsag
Boliger og erhverv i samme bygninger er en skidt cocktail, senest bevist gennem en længere række klager fra naboerne over støj fra supermarkedet Kvickly i Buddinge.
Trods massevis af klager mener beboere stadig, at der larmes for meget, og derfor er Tilsynsrådet nu draget ind i sagen.
 
Tilsynet vil have den kommunale miljømyndighed til at redegøre for lovligheden af støjniveauet og for arten, omfanget og tidspunktet for støjmålinger.
Ifølge udsagn fra Miljøstyrelsen, så tilhører området kategori 3, som er et centerområde, hvor mere støj tillades, og ikke kategori 5, der er boligområde med lavere støjgrænser.
 
Buddingecentret indeholder dog begge typer, Miljøstyrelse eller ej, og derfor skal der findes en mindelig løsning, der tilfredsstiller begge parter.

Modstand overfor det grønne
Et snævert politisk flertal forlængede forleden livet på den grønne guide i Gladsaxe.
Det skete på teknik- og miljøudvalgets møde, hvor de tre borgerlige partier, Dansk Folkeparti, Venstre og Det Konservative Folkeparti, alle stemte for en aflivning af den offentligt lønnede funktion.
 
Den grønne guide i Gladsaxe har til huse i det byøkologiske center i Gyngemosen og har til formål at give grønne råd og vejledning til børn, voksne, virksomheder, butikker og institutioner.
"Det bør være op til folks eget private initiativ og pengepung med sådan en grøn guide og ikke det offentlige", siger den konservative Henrik Sørensen.
 
Et flertal i udvalget vedtog dog, at den grønne guide skal fortsætte i hvert fald yderligere 2½ år.
Den grønne fond under miljøstyrelsen betaler 70% af guidens løn – resten kommer fra den kommunale Agenda 21-kasse.

Skolebiblioteket afskaffet!
Et skolebibliotek er ikke længere "bare" et skolebibliotek. I hvert fald ikke på Vadgård Skole, hvor der i fredags var indvielse af det nye pædagogiske servicecenter. Skolens bibliotek omfatter nu også computere og AV-udstyr, og med tiden er det meningen at alle skolens undervisningsmidler skal ind under servicecenteret.
 
Det pædogogiske servicecenter blev indviet med pomp og pragt i fredags. Skolens kor stod for de musikalske indslag, mens borgmester Ole Andersen og skolens leder, Mogens Steenbuch sagde ord.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Fædre anbefales sen barsel
Den nybagte far bør have lidt tålmodighed, førend han lægger arbejdet til side og tage forældreorlov, siger sundhedsplejeske i Gladsaxe Kommune, Hanne Vielgren.
Først når barnet er 5 – 6 måneder, er det en god idé for faren at tage barsel. I den alder er den lille ny meget udadvendt og opmærksom på alt, hvad der foregår rundt omkring. Barnet også mere robust, og dermed bedre rustet til mange af de, mere fysiskbetonede lege, som fædre godt kan lide at lege med de små.
 
Vi vender tilbage til emnet senere i Nyhedsmagasinet, hvor sundhedsplejerske Hanne Vielgren er gæst i studiet.