Fredag den 8. september


Uenighed om skoleundersøgelser
Det er tilsyneladende lykkedes Gladsaxe Kommune at spare seks mio. kroner på folkeskoleområdet pr. år, uden at skolerne er blevet berørt mærkbart.
Det fremgår i hvert fald af en undersøgelse, som skoleforvaltningen selv har gennemført på de 13 skoler.
 
Ifølge undersøgelsen har ingen skoler reduceret i undervisningstiden i forhold til de rammer, byrådet har stillet op med blandt andet krav om mindst 26 timer om ugen i gennemsnit set over et helt skoleforløb fra 1. til 9. klasse.
Bag de sparede millioner ligger blandt andet en større frihedsgrad til den enkelte skole, siger børne- og undervisningsudvalgets formand, socialdemokraten Karin Søjberg Holst.
 
Lærerne i Gladsaxe er lodret uenige i forvaltningens og den politiske konklusion.
Lærerforeningen har lavet sin egen undersøgelse, der taler om et stort tilbageskridt og et ringere skoletilbud.
Især er det gået ud over de mere bløde fag, altså de praktisk/musiske fag, ligesom der er blevet skåret på den mere tematiserede undervisning, viser lærernes undersøgelse

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hjemmehjælpere ikke mere syge end andre
Den nye sygefraværsundersøgelse, der dokumeneterer, at hjemmehjælpere og andet sundhedsfagligt personale i Gladsaxe er mindre syge end kollegaerne i andre omegnskommuner, hilses glædeligt velkommen af FOA, Forbundet af Offentligt Ansatte.
"Glæden er så meget desto større, fordi personalet har været udsat for store ændringer i form af enhedspleje, forskellige private ordninger og udliciteringer de seneste år", siger faglig sekretær i FOA, Ann Wæhrens.
 
Fællestillidsmand i Gladsaxe kommune, Inger Halberg, er også glad for den nye undersøgelse, der for første gang reelt opgør og sammenligner sygefraværet kommuner og faggrupper imellem.
"Det er et skulderklap og lidt en undskyldning til mine kollegaer for års beskyldninger om for højt sygefravær", siger tillidsmanden til Nyhedsmagasinet.

Eftersøgt stadig på fri fod
Politiet er stadig uden afgørende spor i sagen om den 42-årige Serif Maksuti, der er dømt for mord og voldtægt, og som i starten af august flygtede fra et møde i fogedretten i København.
Antallet af henvendelser fra folk der mener at have set manden er faldet - muligvis i takt med at mediernes interesse for flugten efterhånden er forsvundet, siger kriminalinspektør Palle Sanvig fra Gladsaxe Politi til Nyhedsmagasinet.
 
Gladsaxe Politi har i alt modtaget ca. en halv snes henvendelser i sagen, og samarbejder stadig med Rigspolitichefens eftersøgningstjeneste omkring efterforskningen.
 
Serif Maksuti blev i 1991 i retten i Gladsaxe dømt for mord på sin hustru, og da han i 1998 blev prøveløsladt, begik han voldtægt og grov vold mod sin nye samlever, hvorefter han igen røg bag tremmer.

Gladsaxe-komponist bag OL-sangen
Nedtællingen til de Olympiske Lege i Sydney er for alvor i gang.
De danske OL-deltagere er allerede rejst afsted til Australien, og med i bagagen har de den splinternye slagsang "Den Rød/Hvide Trøje", skrevet af Gladsaxe-komponisten Johnny Runner.
Han har selv taget initiativ til sangen, der spås en fremtid som ny landeplage under de Olympiske Lege.
 
Sangen bliver sunget af otte af Danmarks populæreste sportsstjerner, nemlig roerne fra den berømte Guldfirer og fire af håndboldpigerne fra det ligeså berømte håndboldlandshold, bl.a. Camilla Andersen og Janne Kolling – tilsammen går de under navnet "Sydney All Stars".
Og alene arbejdet med optagelserne af sangen har været en stor oplevelse, fortæller Johnny Runner.
 
Sydney All Stars fik i onsdags overrakt en guldplade for 5000 solgte eksemplarer af "Den Rød/Hvide Trøje".
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Udfald i nyhederne
Morgenfriske lyttere blev beklageligvis snydt for en god del af torsdagens tidlige udgave af Nyhedsmagasinet på Radio Gladsaxe klokken 7.
Efter morgenmusikken kl. 6.30 og lige før Nyhedsmagasinet klokken 7 sker der normalt et skift imellem maskinerne i studiet, men en teknisk fejl bevirkede desværre, at der var tomt på frekvensen i tidrummet 7 til 7.25, hvor fejlen var udbedret og Radio Gladsaxe igen sendte normalt.