Onsdag den 11. april



Ingen garanti for korrekt tolkning

Gladsaxe Politi bruger forholdsvis ofte tolke, men der er ingen garanti for, at tolkene oversætter korrekt.
"Vi har ingen sikkerhed under selve tolkningen. Der må vi stole på, at den pågældende tolk er interesseret i at blive i systemet, og hvis han misbruger det, kan han jo ikke blive ved med at arbejde for os," siger kriminalinspektør Palle Sanvig til Nyhedsmagasinet.
Hvis der opstår en konkret mistanke om, at en tolk har oversat forkert, er der mulighed for at foretage en genafhøring eller krydstjekke ved hjælp af en anden tolk.
 
De tolke politiet bruger er normalt ikke uddannede translatører, men har den korte tolkeuddannelse. Det er ofte mennesker, der har boet længe i Danmark og så oversætter til deres eget modersmål.
 
Ifølge Palle Sanvig svinger brugen af tolke meget, men for øjeblikket bruger de temmelig ofte tolkning i forbindelse med opklaringen af en bestemt sag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Leder af Gadeaktion Gladsaxe stopper

Efter mindre end et år på posten forlader lederen af Gadeaktion Gladsaxe, Kevin Perry, sit job og Gladsaxe Kommune må nu se sig om efter en anden leder af det socialpædagogiske projekt, der går ud på at opsøge unge med problemer.
Kevin Perry vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle, hvorfor han stopper og pædagogisk konsulent Niels Erslev fra Gladsaxe Kommune siger blot, at det drejer sig om "personlige grunde".
 
Gadeaktion Gladsaxe havde sin debut i september sidste år. Formålet er at møde unge, der driver omkring på gaderne og hjælpe dem i gang med arbejde eller uddannelse.
Når korpset er fuldtalligt består det af lederen og fire medarbejdere, og lederen skal blandt andet samarbejde med skoler, klubber, politi og socialforvaltning.
 
Gladsaxe Kommune søger en afløser for Kevin Perry første maj eller snarest derefter.

Kommuneøkonomi forbedret!

Der er ingen akutte smerter i den kommunale pengepung.
Gladsaxe kommunes finansielle situation blev nemlig forbedret sidste år, viser regnskabet for år 2000.
Det er sket ved simpelten at bruge færre penge end der er tjent.
 
Kommunen havde sidste år en indtægt på lidt over 2 mia. kroner, fordelt på tilskud, momsudligning, renter og skatter.
Driftsbudgettet var på ca. 1,9 mia. kroner og her blev der brugt 48 mio. kroner mindre end beregnet. Anlægsbudgettet var på 280 mio. kroner, og også her blev der brugt noget mindre end først antaget, nemlig godt 98 mio. kroner. Det samlede overskud på drift og anlæg var på i alt 8,3 mio.
 
Den kommunale kassebeholdning var ved årsskiftet på godt 145 mio. – næsten 30 mio. mere end ved indgangen til år 2000.

Talentpris forbedrer DM-chancer!

Et af Gladsaxes største billardtalenter, den 14-årige Henrik Asperup, deltager i denne måned i Danmarksmesterskaberne for juniorer.
I sidste uge modtog han årets talentpris fra FIG, sportens lokale fællesforening, og dén anerkendelse kan vise sig at få konkret betydning for resultatet ved DM. Prisen har nemlig øget selvtilliden.
"Den er helt i top", siger Henrik Asperup, der selv vurderer sine chancer som "rigtig gode".
Sidste år vandt han DM-sølv.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Team Danmark stopper vægtløftning i Bagsværd

Det er slut med vægtløftere i eliteklassen på Bagsværd Stadion.
Team Danmark har lukket vægttræningen fra den første april i år, fordi der generelt er et faldende antal elitevægtløftere, og det i særdeleshed er svært at trække dem til Bagsværd.
Vægtløftere, der ikke træner under Team Danmark, kan dog fortsat bruge vægtsalen.

Påskemagasinet afløser Nyhedsmagasinet

Nyhedsmagasinet holder ferielukket fra i morgen, skærtorsdag, til og med påskedag på mandag.
I stedet sender vi Påskemagasinet, hvor vi bløder lidt op på de faste rammer og blandt andet bringer interviews med formanden for ølsamlerforeningen Fort og sognepræsten i Søborg Kirke.
Formanden for ølsamlerforeningen, Erik Brorsen, giver blandt andet tips, så man selv kan arrangere blindsmagning med de forskellige øl til påskefrokosten, og sognepræst Merethe Sølling fortæller om den sidste nadver, korsfæstelsen og genopstandelsen.
 
Resten af dagen er der visse ændringer i forhold til Radio Gladsaxes sædvanlige program.
Eksempelvis kan de historisk interesserede glæde sig over, at Hermann´s hjørne ekstraordinært bliver sendt fredag morgen klokken halv otte og mandag aften klokken halv seks.
 
Nyhedsmagasinet er tilbage tirsdag den 17. april.


Hør mere i lydudgaven

af Nyhedsmagasinet

- Nyhedsmagasinet er tilbage den 17/4.

God påske!