Onsdag den 18. april



Ledermangel på feriekolonier

To ud af otte ferieophold for skoleelever på Gladsaxe Lærerforenings kolonier den kommende sommer er i fare for ikke at blive oprettet.
"Der mangler simpelthen frivillige ledere, der vil bruge en del af deres sommerferie på det ulønnede samvær med børnene", siger Poul Hansen, der er formand for lærerforeningens koloniudvalg.
 
Dels står lærerstaben midt i et generationsskifte, hvor de ældre ikke mere gider og de unge endnu ikke har fået smag for kolonilivet, dels var ledere på to hold sidste sommer udsat for så kraftige trusler fra forældreside om vold og fyring, at de to ledere blev henvist til krisehjælp.
 
Sidste år kom 303 børn af sted på koloni, men 445 havde søgt om plads.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Engageret debat om Søborg Hovedgade

60 borgere var i går aftes samlet i kantinen på søborg skole, til debatmøde om Fremtiden på Søborg Hovedgade.
Mødet var arrangeret af den såkaldte gravegruppe, som bl.a. tidligere demonstrerede imod planerne om et storcenter på Søborg Hovedgade.
 
Men mødet tirsdag aften lagde op til en mere bred debat, og der kom mange konkrete og også utraditionelle idéer og forslag til, hvordan fremtidens Søborg Hovedgade kan indrettes, fortæller Steen Mortensen fra "gravegruppen".
 
Med til mødet var også borgmester Ole Andersen, byplanchef Henrik Elming og repræsentanter fra hvert parti i Gladsaxe byråd.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Røver løb med bankokassen

Gladsaxe politi søger vidner til et røveri begået tirsdag aften ved Gladsaxe stadion.
Efter et bankospil gik én arrangørerne ud til bilen for at lægge pengekassen med indtægterne fra bankospillet i bagagerummet. Han fik et hårdt skub, så han mistede balancen, og han nåede ikke at se de formentlig to personer, der stjal pengekassen og løber afsted med ca. 4000 kroner.
Røveriet fandt sted klokken ca. 22.30 og politet hører gerne fra folk, der mener at have set noget mistænkeligt på stadionområdet tirsdag aften.
 
Gladsaxe politi efterlyser også en ung pige i forbindelse med et røveri tirsdag eftermiddag i kældergangen fra Værebro centret under blokkene.
Røveriet fandt sted klokken 17.30 foran nr. 62, hvor en 67-årig mand fik et voldsomt skub og mistede balancen. En ung pige forsvandt fra stedet med tegnebogen. Pigen beskrives som værende imellem 18 og 20 år, ca. 175 cm. høj og lyshåret.

SIND i Gladsaxe imod flytteplaner

Som omtalt i Nyhedsmagasinet i går, så skal socialudvalget i Gladsaxe i dag tage stilling til en række omrokeringsforslag af tilbuddene til psykisk syge.
Forslagene indebærer en flytning af beboere i bofællesskaber og brugere af værestedsfunktionerne.
"Men at flytte rundt på netop psykisk syge er noget af det værste, der kan ske for den syge, der mest af alt har brug for forudseelighed, forudsigelighed og faste, trygge rammer", siger næstformanden i lokalforeningen af Sind i Gladsaxe, Poul Milberg Pedersen.

Oprykning kan medføre ombygning

Det vil næsten koste 1,5 millioner kroner at gøre Bagsværd Stadion klar, så Bagsværd Atletik Klub´s herrer, der i år 2000 kvalificerede sig til elitedivisionen, kan afholde hjemmekampe på stadion.
Beløbet dækker blandt andet en springgrav med tilløbsbane, et kuglestødsanlæg og renovering af hammerkastet.
Derudover vil en ny tribune koste 265.000 kroner.
 
I dag onsdag skal brugerbestyrelsen på Bagsværd Stadion blandt andet tale om forslaget til udbygning af atletikstadion.
Brugerbestyrelsen skal også kigge på de andre klubbers ønsker til forbedringer. Bagsværd Boldklub ønsker blandt andet et værested for ungdommen.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet