Fredag den 20. april



Naturfredningsforening: Kommunen inhabil i planteskolesag

Gladsaxe Kommune risikerer nu at bliver frataget sagsbehandlingen af den ulovlige tilbygning til Aldershvile Planteskole.
Kommunen gav i sin tid planteskolen lov til at udvide med en godt 1500 m2 stor salgs- og vækstbygning. Men godkendelsen var helt i strid med kommunens egen lokalplan og naturbeskyttelsesloven, og Naturklagenævnet dømte derfor bygningen ulovlig.
Derfor er der i dag to muligheder: Enten skal bygningen rives ned, eller også skal kommuneplanen ændres. I øjeblikket er et forslag om at ændre planteskoleområdets øjeblikkelige status fra byzone til landzone i offentlig høring.
 
Men nu har Danmarks Naturfredningsforening skrevet et brev til miljøminister Svend Auken, hvori foreningen, i stærke vendinger, kritiserer Gladsaxe Kommunes behandling af planteskolesagen.
Henvendelsen til miljøministeren sker på foranledning af naturfredningsforeningen lokalafdeling i Gladsaxe.
 
"Vi mener, at der må være ligeret for loven for borgere og kommunen", siger lokalformand Bodil Due til Nyhedsmagasinet. "Kommunen har givet en ulovlig byggetilladelse og de har overtrådt adskillige lovgivninger i den her sag. Og nu prøver de ved hjælp af hokus pokus, at bøje loven så man kan lovliggøre det her byggeri rent administrativt. Men kommunen er jo ret hurtig til, når det er borgere eller virksomheder, der overtræder planloven, at forlangere byggeriet fjernet rent fysisk.
Vi mener Gladsaxe Kommune er inhabil i sagen om planteskolen, og vi vil gerne have, at miljøministeriet overtager sagsbehandlingen", siger Bodil Due.
 
Det er tidligere sket, at miljøministeriet er gået ind og har overtaget sagsbehandlingen, fordi en kommune var inhabil. Det var i forbindelse med en sag om et byggeri på Bornholm – en sag tilsvarende planteskolesagen fra Gladsaxe. "Hvis kommunerne overtræder love, hvordan skal vi så få danske borgere til at leve op til deres ansvar", udtalte miljøminister Svend Auken dengang.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Vurderingshop på ejerboliger

Selvom priserne på ejerboliger stagnerede i år 2000, så kommer vurderingerne alligevel til at stige ganske kraftigt for villaer og ejerlejligheder i Gladsaxe kommune.
Gladsaxe består af to vurderingskredse omfattende fire bylag – alle steder stiger vurderingen for enfamiliehuse med omkring 11%, mens stigningen for ejerlejligheder ligger mellem 14 og 16%.
Vurderingsmeddelelserne bliver sendt ud i maj måned, og derefter er der så godt og vel en måneds tid til at klage over den enkelte vurdering frem til 1. juli.

Åbent hus for unge billardspillere

Gladsaxe Billard Klub hører til blandt de største i landet, hvad angår medlemstal, men kun fire ud af de i alt 78 medlemmer i klubben er under 18 år.
Derfor introducerer den lokale billardklub til maj et nyt initiativ, der skal lokke især unge billardspillere til.
 
Hver onsdag vil der være åbent hus for hele familien, og så kan man, helt uforpligtende og ganske gratis, prøve kræfter med spillet på det grønne bord og snuse til miljøet i den lokale billardklub, fortæller klubbens formand Leif Hansen.
 
Klubben holder til i lokalerne over Gladsaxe Skøjtehal, og der er altså åbent hus alle onsdage i maj måned.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Miljøpris for aluminiumsgenbrug

Stort fremmøde ved Den Grønne Guides årsmøde på Gladsaxe Hovedbibliotek.
65 miljøinteresserede borgere var mødt op til en uformel aften med miljødebat og foredrag,
I forbindelse med mødet blev også miljøprisen "Den Grønne Spire" uddelt. Prisen gik til Inger Bjørn Andersen, for en usædvanlig aktiv indsats indenfor især aluminiumsgenbrug. Hun har fornylig investeret i en beholder til indsamling af aluminium, som derefter bliver afleveret - og de penge der kommer ud af det, går til et velgørende formål.
 
Det er anden gang miljøprisen "Den Grønne Spire" uddeles. Sidste år gik prisen til Værebro Fårelaug.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Ab-sejr over Holstebro

Der skulle forlænget spilletid til, førend superligaholdet AB fik skovlen under 2. divisionsholdet Holstebro i torsdagens kvartfinale i landspokalturneringen.
Der stod 1-1 efter ordinær spilletid, hvor Abdul Sule havde nettet for AB. I den forlængede var det Rasmus Greens tur til at score for AB, der dermed er nået til semifinalen i turneringen.
Her kan holdet komme til at møde enten Silkeborg, Viborg eller FC Midtjylland, der alle som AB kom sejrrigt ud af torsdag aftens finaler.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet