Mandag den 23. april



Falske oplysninger om kommuneplan

Flere hundrede borgere i Søborg i området omkring Kildebakkegårds Allé har været unødigt ængstelige i forhold til det kommuneplanforslag, der har ligget til offentlig høring de seneste ni uger.
Et brev til næsten 600 husstande bygger nemlig på falske forudsætninger, siger arkitekt i byplanafdelingen i Gladsaxe kommune Flemming Ibfeldt:
 
"Der er skrevet to forskellige sæt planbestemmelser sammen, så det ser ud som om, at der kommer til at ske drastiske ændringer i området, eksempelvis med en bebyggelsesprocent på 90 og mulighed for at bygge i fire etager. Men det er ikke korrekt. Vi foreslår en procentforøgelse fra 35 til 40 som den eneste ændring, altså heller ikke noget med fire, men kun to etager", siger Flemming Ibfeldt til Nyhedsmagasinet.
 
Fristen for indsigelser mod kommuneplanforslaget udløber i øvrigt i morgen tirsdag.
I fredags var der kommet 5-10 skriftlige indsigelser, der næsten alle handler om den såkaldte Håndværkerø i Søborg.
Men der skulle også være næsten 500 protestunderskrivelser på vej mod muligheden for at bygge på Provst Benzonsvej på en del af kirkens areal.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Boligselskab advarer imod ulovlig dusør

75.000 kroner i dusør for et rækkehus.
Beboere i mindst tre af Arbejdernes Boligselskabs afdelinger har for nylig fået et bundulovligt men fristende tilbud lige ind af brevsprækken.
Afsenderen søger et rækkehus i Gladsaxe, og tilbyder 75.000 kroner i dusør og en lejlighed i bytte.
 
Sædvanligvis skal man være skrevet op og stå på venteliste i flere år, for at få en bolig i Arbejdernes Boligselskab, men afsenderen håber tilsyneladende at kunne springe ventetiden over, ved hjælp af en noget alternativ ansøgning.
 
"Der er ingen tvivl om, at sådan en sag her er dybt frustrerende og simpelthen bund ulovlig", siger
Svend Hansen, formand for Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, der ikke vil tøve med at politianmelde den boligsøgende afsender.
 
I det seneste nummer af Boligbladet opfordrer boligselskabet lejere til at henvende sig til boligselskabet, hvis de modtager tilbud om ulovlig boligbytte.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

By-millioner til Mørkhøj

En stor del af de 40-50-årige kvinder er nedslidte og præget af et lavt uddannelsesniveau, af 400 kontanthjælpsmodtagere er de 135 af udenlandsk oprindelse, og 1/3 af skoleeleverne har faglige og adfærdsmæssige problemer.
Sådan beskrives dele af befolkningen i Mørkhøj kvarter i den sydvestlige del af Gladsaxe kommune.
Men selvom der altså angiveligt er store sociale problemer at tage fat på, så fik Gladsaxe ikke del i regeringens byudvalgs 535 mio. kroner store pulje til kvarterløft sidste år.
 
I år er der så samme sted en pulje på 70 mio. til aktiviteter, der kan medvirke til løsning af boligsociale problemer.
 
På tirsdag beslutter politikerne i økonomiudvalget, om dén pulje skal søges, så forholdene for de godt 5.700 borgere fordelt på 2.700 husstande i Mørkhøj-kvarteret skal blive bedre.

Politisk opbakning til naturfredningsforening i planteskolesag

Danmarks Naturfredningsforenings ønske om at få frataget Gladsaxe kommune sagsbehandlingen af den ulovlige tilbygning til Aldershvile Planteskole, får nu politisk opbakning.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i fredags, så har Danmarks Naturfredningsforening skrevet et brev til miljøminsteren, hvori foreningen kritiserer kommunens behandling af planteskolesagen. Kommunen har overtrådt flere lovgivninger i den konkrete sag, og den forsøger nu at bøje loven, så byggeriet kan blive lovliggjort rent administrativt, mener foreningen.
Men når det er en borger eller en virksomhed der har overtrådt planloven, så er kommunen hurtig til at forlange byggeriet revet ned. Og der skal være lige ret for loven for borgere og for kommunen, mener Danmarks Naturfredningsforening.
Det samme gør Gladsaxelisten, der betegner kommunens behandling af sagen som direkte uetisk.
 
Gladsaxelisten mener, ligesom naturfredningsforeningen, at sagen skal tages fra kommunen pga. inhabilitet. "Såvel byrådet som det enkelte byrådsmedlem har en særlig interesse i at lade Aldershvile Planteskole forblive uændret", mener Gladsaxelisten, med henvisning til at kommunen skal betale erstatning, hvis den berømte tilbygning til planteskolen rives ned.
"Gladsaxelisten kræver fortsat, at bygningen rives ned, og at byrådsmedlemmerne gøres ansvarlige, fordi de allerede inden byggeriet er blevet orienteret om, at byggeriet var ulovligt. Især borgmester Ole Andersen har et tungt ansvar", udtaler Kurt Loftkjær fra Gladsaxelisten.
 
Det er tidligere sket, at miljøministeriet er gået ind og har overtaget sagsbehandlingen, fordi en kommune var inhabil. Det var i forbindelse med en sag om et byggeri på Bornholm – en sag tilsvarende planteskolesagen.

Kvinde hårdt såret efter voldsomt bilsammenstød

Buddingevej måtte spærres af efter et større færdselsuheld søndag aften, hvor fire biler stødte sammen ud for lyskrydset ved Kildebakken.
De tre biler holdt stille for rødt lys, da de blev ramt af en fjerde bilist, som kom kørende bagfra. Chaufføren, en ung kvinde, kom alvorligt til skade, men er udenfor lisvfare.
Der er udtaget blodprøve, og der er mistanke om spirituskørsel.
De øvrige bilister kom ikke til skade i forbindelse med sammenstødet.

Stop for trækgener på fødeafdelingen

Nu skal det være slut med træk og kulde på fødeafdelingen på Amtssygehuset i Gentofte.
Sygehusets bygning S er opført tilbage i 1939 og vinduerne er de oprindelige. De er i dag nedslidte, skæve og utætte, og det giver træk og kulde til gene for patienter og personale.
 
Arbejdstilsynet har derfor påbudt, at der gøres noget ved trækproblemerne, og amtets sygehusudvalg har nu indstillet, at der bevilges 1,6 mio. kroner til renovering og udskiftning af vinduer og dørpartier i bygning S, der udover fødeafdelingen også huser operations- og opvågningsstuer.
 
Udskiftningen forventes samtidig at ville formindske sygehusets varmeudgifter med 125.000 kroner om året.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet