Fredag den 27. april



Ingen børn til skolefritidsordning

Er vores børns skolefritidsordning ved at lukke?
Det spørgsmål stiller forældre til børn i sfo-alderen i Kagsåkvarteret i Gladsaxe sig selv og hinanden i øjeblikket.
Børnene hører til på Gladsaxe skole, der udover at benytte skolens egne to sfo’er, også igennem en årrække har sendt børn til den selvejende institution Solsikken.
 
Blot ikke i år, hvor skolen kun har visiteret børn til egne sfo’er og dermed reelt fjernet grundlaget for at videreføre Solsikken.
Uden nye børn når dén institution nemlig ned på et børnetal på omkring 25, og det er ikke pædagogisk forsvarligt at køre med så få børn.
 
Bestyrelse og ledelse på Solsikken har henvendt sig til den kommunale børne- og kulturforvalting for at få en afklaring omkring institutionens fremtid.
Gladsaxe kommune har en 10 måneders driftsoverenskomst med Solsikken, og den er i hvert fald ikke endnu blevet opsagt.

Unødvendige sociale klausuler

Gladsaxe kommune har nu i to tilfælde benyttet sociale klausuler, der er initiativer, der medvirker til forebyggelse, fastholdelse og fodfæste på arbejdsmarkedet.
De sociale klausuler er skrevet ind i det udbudsmateriale om skraldekørsel, der nu sendes i EU-udbud. Og så har kommunen, som omtalt i går, netop indgået en aftale med Post Danmark, der også indeholder sociale klausuler.
Tilsyneladende er klausulerne kommet for at blive, for den 15. maj træder der nemlig en ny lov i kraft, der sikrer offentlige myndigheder mulighed for at stille sociale krav ved tildeling af tilskud.
 
Men tingene bliver blandet sammen på en uhensigtsmæssig måde, mener Bjarne Rasmussen, Venstremedlem af økonomiudvalget i Gladsaxe: "Enhver veldrevet virksomhed, der ikke er på fallittens rand, tager i forvejen sociale hensyn, det er ikke noget, der behøver at være skrevet ned. Alle de her særordninger er bare med til at gøre raske folk syge".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Ekstragave til fodboldhold

Et hold drengefodboldspillere fra AB kommer alligevel til at deltage i en turnering i Gladsaxes venskabsby Paisley i England til august.
Det koster 50.000 kroner at sende 15 spillere og tre ledere af sted i de fire dage, turneringen varer, og selvom halvdelen af dét beløb i første omgang blev tilbudt betalt af kommunen, så kunne AB ikke selv finde de sidste kroner. Men nu spytter økonomiudvalget også den sidste halvdel af beløbet i kassen, og dermed er turen for de unge boldspillere sikret.
 
Baggrunden for den ekstraordinært gavmilde politiske holdning skal findes i det faktum, at der længe stort set har været næsten stilstand i aktiviteterne mellem de to venskabsbyer.
Derfor blev invitationen fra englænderne om deltagelse i fodboldturneringen betragtet som en god mulighed for en ny intensivering af venskabsbysamarbejdet.

Økonoma henter ny inspiration i Grønland

Køkkenet på omsorgscentret Kildegården må undvære sin faste økonoma i hele to uger fra midten af næste måned.
Økonoma Bente Clausen er nemlig blevet udvalgt til at deltage i den årlige personaleudveksling
Besøget i den grønlandske venskabsby finder sted fra den 16. til den 30. maj, og den anden af de to medarbejdere der skal afsted bliver pædogogisk konsulent Betty Nielsen. Hun skal i 14 dage følge en socialrådgiver.
 
Der er planlagt en række arrangementer i forbindelse med udvekslingen, bl.a. besøg i Julianehåb, tur til indlandsisen og museumsbesøg.
Til september kommer to medarbejdere fra Narsaq kommune så på genvisit i Gladsaxe, og det bliver henholdsvis Narsaqs inkassochef og fritidsinspektør der skal suge indtryk til sig.
 
Den årlige personaleudveksling de to venskabsbyer imellem startede helt tilbage i 1992, og formålet er gensidig orientering og udveksling af erfaringer.
Det er Gladsaxe kommune der dækker udgifterne for de fire deltagere.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet