Tirsdag den 3. april



 

Betinget fængsel og samfundstjeneste for trafikdrab

Den 18-årige mand, der i efteråret påkørte og dræbte ung cyklist ved en tragisk trafikulykke på Buddinge Hovedgade, blev i går dømt skyldig i uagtsomt manddrab, groft uforsvarlig kørsel – og bilkørsel uden kørekort.
Ulykken skete en sen oktoberaften, sidste år.
Den unge mand kom kørende ad Buddinge Hovedgade sammen med to venner i en stjålet bil.
Han havde ikke noget kørekort - han havde bestået den teoretiske prøve, men manglede stadigvæk at bestå den egentlige køreprøve.
Da de kom til Møllemarken, kørte en anden bil op på siden. Den tiltalte sagde i retten, at han følte sig presset af den anden bilist.
Vidner forklarede i retten, at det mest af alt så ud som om, de to biler kørte om kap ud ad Buddinge Hovedgade.
Umiddelbart efter Klausdalsbrovej mistede den tiltalte herredømmet over bilen og kørte med høj fart ind i en parkeret bil. Vidner fortalte, at der lød et voldsomt brag, da de to biler ramte hinanden. Det skete med så stor kraft, at de vendte sig i luften og den førerløse bil landede på cykelstien.
Den tiltalte og de to passagerer var nødt til at klatre ud af soltaget for at komme ud af den totalt smadrede bil. Frontpartiet var knust, taget var bulet og ruderne slået itu.
Først da de kom ud af bilen, så de den 26-årige cyklist. Den tiltalte fastholdt i retten, at det var den parkerede bil, der havde ramt hende, men tekniske undersøgelser har vist, at der var rester af lak fra den røde cykel på højre side af bilens front. Undersøgelserne har også afsløret, at bilen, lige før ulykken, kørte med en hastighed på mellem 88 og 108 km/t., selvom skiltene på Buddinge Hovedgade viser max. 60 km/t.
Efter en næsten fire timer lang retssag med otte indkaldte vidner, besluttede en enig domsmandsret at idømme den nu 19-årige ét års betinget fængsel. Det næste år skal han være under tilsyn af kriminalforsorgen, han skal finde arbejde, og han skal afsone 80 timers samfundstjeneste. Derudover har han de næste to år mistet retten til at erhverve sig det kørekort, han aldrig har taget.
Den titalte og den beskikkede forsvarer udbad sig betænkningstid.
 

 

Venstrekandidater klar til kommunalvalg

"Det er den bedste kandidatliste, vi har lavet nogensinde".
Sådan beskriver Venstres leder i Gladsaxe, Bjarne Rasmussen, de 13 kandidater, der til november skal kæmpe med de øvrige partier om de 25 pladser i byrådet.
Det er da også en bred vifte repræsenterende mange forskellige erhvervsområder.
Blandt de mere kendte findes politiassistent Kim Wessel-Tolvig, der er daglig leder af færdselsafdelingen i Gladsaxe politi, fællestillidsmand samme sted, men måske mest kendt som fast ingrediens på Gladsaxe stadion eller siddende på en af politiets motorcykler.
Også den tidligere fodboldspiller Torsten Andersen, der i dag bla. er sportskommentator, hører til de mere kendte på listen, der tæller tre kvinder og ti mænd.
Vi har mere om listen senere i Nyhedsmagasinet, hvor vi taler med Bjarne Rasmussen.

 

 


 

Gladsaxeborgere gav færre penge til Kræftens Bekæmpelse

Samtidig med at Kræftens Bekæmpelse på landsplan fik et rekordstort indsamlingsresultat, blev der i Gladsaxe samlet færre penge ind end sidste år.
I alt gav Gladsaxeborgerne godt 140.000 kroner mod knap 155.000 i år 2000.
Alligevel er formanden for lokalforeningen i Gladsaxe, Kirsten Ploug, godt tilfreds.
Der var nemlig kun 104 indsamlere mod 143 sidste år, så hver enkelt indsamler har fået flere penge i bøtten.
Lokalafdelingen vil nu overveje, hvordan de kan få flere indsamlere til næste år. Det kan for eksempel ske ved at gå på gaden og opfordre folk til at melde sig.

 


 

Gladsaxe Teater nomineret til årets Reumert

Gladsaxe Teater må tage til takke med to nomineringer, når Danmarks største scenepris, Årets Reumert, uddeles søndag den 22. april.
I denne sæson har teatret igen haft en række store satsninger på programmet, bl.a. rockmusicalen "Rent". Men det er "udenfor murene" og langt fra Buddinge Hovedgade, Gladsaxe Teater har påkaldt sig størst opmærksomhed fra den fagjury, der har valgt de nominerede til Årets Reumert.
Louise Beck er nomineret i kategorien "bedste scenograf", for henholdsvis Gladsaxe Teaters store udendørs opsætning af "Aladdin" i Ulvedalene, og for scenografien til den aktuelle forestilling "De Tre Musketerer".
Lisbet Dahl er nomineret i kategorien "bedste kvindelige birolle", for sin rolle som den elefantridende mor Morgiane, også i "Aladdin".
Lisbet Dahl kan i øvrigt havne i den besyndelige situation, at hun skal overrække en pris til sig selv – hun er nemlig vært ved den store prisuddeling i Folketeatret.
Det samme gælder for Flemming Enevold – om dagen direktør på Gladsaxe Teater, og om aftenen det ulykkelige genfærd i musicalen Phantom of the Opera, årets store publikumssucces på Det Ny Teater. Flemming Enevold kan også opleves i en dobbeltrolle ved uddelingen af Årets Reumert. Han er nemlig medvært, og nomineret i kategorien "bedste mandlige hovedrolle".
Det er tredje gang årets Reumert uddeles. Første gang var i 1999, og dengang vandt Gladsaxe Teater rent faktisk for bedste musikforestiling med musicalen "Trold Kan Tæmmes" af Adam & James Price.
 

 

Ny informationschef i Gladsaxe Kommune

Første maj får Gladsaxe Kommune en ny informationschef.
Det er 36-årige Henriette Rald, der bor i Bagsværd og for øjeblikket arbejdet som presse- informationssekretær i økonomiministeriet.
Henriette Rald er cand.scient.pol, det vil sige, at hun har læst statskundskab på universitetet.
Hun har tidligere været fuldmægtig i Udenrigsministeriet, koordinator ved Dansk udenrigspolitisk Institut, projektleder ved KVINFO, informationsmedarbejder i Europabevægelsen, politisk sekretær for John Iversen, MEP., samt medarbejder ved institutionen Ældre på Højskole i Udlandet.
Gladsaxes nuværende informationschef, Preben Sørensen, går på pension.
Han har arbejdet i kommunen i syv år.