Mandag den 30. april



 

Børn mister terapi på grund af tvist mellem myndigheder

Handicappede børn fra Gladsaxe kommer nu igen til at undvære deres daglige fysioterapi, fordi kommune og amt ikke kan finde ud af, hvem der skal betale for terapien.
Situationen er dermed nøjagtig den samme som for fire måneder siden, hvor Københavns Amt stoppede terapien, fordi Gladsaxe Kommune stoppede betalingen.
De to offentlige myndigheder har efter lovændringer på området ikke kunnet blive enige om ansvarsfordelingen, og derfor sætter de to parter nu igen hårdt mod hårdt – med de handicappede børn som tabere.
Kommunen genoptog ellers betalingen, fordi politikerne ikke mente, at uenigheden skulle gå ud over børnene.
Men fra i morgen er situationen igen usikker og kaotisk for børn og forældre.
"Vores børn bliver taget som gidsler i kampen mellem to offentlige instanser, der har haft masser af tid til at få bragt orden i betalingen. Der er jo ingen, der er uenige om, at fysioterapien skal gives", siger Thorbjørn Larsen, far til et af de involverede børn.
Det var ikke muligt fredag at få en politisk kommentar til sagen.
 

 

Dreng forsvundet på skoleudflugt

En helt almindelig skoleudflugt til Hareskoven var fredag ved at ende grueligt galt for en 9-årig dreng fra Værebro skole.
Klassen var nået frem til Hareskoven station, da det blev opdaget, at drengen var væk.
Lærerne ledte forgæves i området en halv times tid og fik derefter hjælp fra en politipatrulje, der havde ærinde på S-togsstationen.
Politiassistent Michael Andersen var én af de to betjente i vognen: "Vi fik hurtigt to motorcykelbetjente ind at lede på skovstierne, mens vi selv tog den udvendige rundering.
Drengen var væk i tilsammen to en halv time og havde på den tid bevæget sig gennem skoven fra stationen til rostadion, hvor han blev fundet af en lærer fra en anden skole, som via en kondiløber fik kontakt med os. En lykkelig udgang på en historie, der kunne have været endt tragisk", siger betjenten fra Gladsaxe politi.
 

 

Fritidshjem bibeholdes

Der kommer ikke til at ske ændringer med fritidshjemmet Solsikken i Kagsåkvarteret i Gladsaxe, beroliger børne- og kulturdirektør i Gladsaxe kommune, Svend Erik Haase.
I hvert fald ikke foreløbig, og det betyder, at de forældre, der i år ønsker at få deres børn netop på det fritidshjem, også får det.
I første omgang var alle børn ellers blevet visiteret til skolens egne to sfo’er, hvilket også har været ønsket af de fleste forældre. Men omkring ni forældre vil helst have børnene i nærheden af hjemmet og har derfor søgt Solsikken.