Fredag den 10. august


Kommunen dårlig betaler
Gladsaxe kommune er en dårlig betaler, faktisk så dårlig, at kreditoren overvejer at sætte inkasso på sagen.
Det er behandlingshjemmet Shalom i Randers, der har u-betalte regninger for 70.000 kroner ude at svømme hos kommunen, som har en borger i misbrugsbehandling på hjemmet.
 
Efter formanden for bestyrelsen af behandlingshjemmet, Åge Dragsteds mening, burde man egentligt sætte inkasso på sagen, men det er dog alligevel lidt for dramatisk, mener han.
Forstanderen for Shalom, Alfred Frederiksen, er også alvorligt træt af roderiet med de manglende betalinger fra Gladsaxe kommune.
 
- Jeg ved godt, kommunen har haft problemer med det administrative, så vi har også givet dem en lang frist, men ikke tre måneder. Jeg føler, jeg er blevet glemt i en krog, siger Alfred Frederiksen.
Hans mange henvendelser til Gladsaxe Kommune har endnu ikke hjulpet, selv om han flere gange er blevet lovet, at nu skal regningerne nok blive betalt.

Ulovlig diskoteksvirksomhed på Juni Allé
 
En villa på Juni Allé i Mørkhøj er igennem længere tid blevet brugt til at drive ulovligt diskotek.
Med en dommerkendelse i hånden foretog Gladsaxe politi i tirsdags ransagning på adressen, og
fandt blandt andet et lager af spiritus og andre effekter, der med tydelighed viste, at der blev solgt våde drikke og drevet ulovlig forretning på stedet. Og de unge beboere indrømmede da også overfor politiet, at den alternative diskoteksvirksomhed har stået på et stykke tid.
 
Politiet konfiskerede de spirituøse drikke og de unge er nu sigtet efter restaurationsloven med henblik på manglende spititusbevilling.
 
Mistanken om at der blev drevet diskotek på stedet opstod, da politiets patrulje sidste weekend blev tilkaldt af naboer, der klagede over støjniveauet fra villaen, hvor en våd fest var i fuld gang. Under besøget fandt politiet blandt andet flere narkotiske stoffer, 18.000 kroner i kontanter og et narkoregnskab, og det kom til slagsmål og flere anholdelser, før Gladsaxe politi, med hjælp fra kollegaer i København, kunne rydde lokalet.
Tirsdag blev der fundet 1,5 gram kokain, 27 gram hash og 10.000 kroner i kontanter.
 
I forbindelse med de sidste fund er to mænd på henholdsvis 21 og 24 år sigtet for ulovlig besiddelse af narkotika.

Populær Polo blandt biltyve
 
To mænd fra København var tirsdag aften tilsyneladende i gang med en større indsamling af bilmærket Polo fra Folkevogn. Det var ikke en helt lovlig indsamling, for den ene Polo blev nemlig stjålet lige for næsen af ejermanden på Maglegårds Allé i Søborg.
 
Ejerens kæreste optog forfølgelse af biltyvene og holdt undervejs patruljer fra Gladsaxe politi underrettet om kørselsretning. Forfølgelsen sluttede på dyrskuepladsen ved Bellahøjvej, hvor de to mænd var kørt ind.
Her blev de anholdt, og politiet opdagede yderligere en brugsstjålet Polo.
 
Politiets oplysninger i sagen fortæller intet om, hvorfor de to gerningsmænd var så specielt interesserede i netop det bilmærke.

Ekspedient i kiosk anholdt
 
Onsdag aften sluttede den ulovlige tilværelse som kioskekspedient i Bagsværd for en 29-årig udlænding.
Under et kontrolbesøg for at se om der var korrekt afskærmning af alkoholiske drikke, traf en civilpatrulje fra Gladsaxe politi på dårligt dansktalende ekspedient.
 
I første omgang nægtede han at opgive navn og øvrige generalier, siden opgav han navn og personnummer, der ikke matchede sammen, hvorefter han blev anholdt sigtet efter retsplejeloven og udlændingeloven.
 
Adressen blev ransaget, og tilsyneladende har manden boet i kioskkælderen, hvor der blev fundet en seng, identitetskort, forfalsket buskort samt næsten 400 ulovlige dåser energidrik.
Kioskens ejer bliver nu også sigtet i sagen.

Frivilligt slid med udviklingshæmmede
 
Når der om eftermiddagen bliver gået til makronerne under fodboldtræningen på Bagsværd stadion, så er seks ud af den store vrimmel af boldspillerne lidt anderledes i forhold til resten. De er nemlig udviklingshæmmede, men klør trods handicappet, der typisk er mongolisme, på med krum hals.
 
Indsatsen med at dygtiggøre børnene udi fodboldens mysterier har udløst Gladsaxe kulturpris, som vi omtalte i Nyhedsmagasinet i går. De udviklingshæmmede trænes frivilligt af to uddannede kvindelige fysioterapeuter, der selv har en fodboldbaggrund i Bagsværd Boldklub.

Politi, skolestartkampagne
 
Med skolestarten kommer der en masse nye trafikanter på vejene, derfor er endnu mere vigtigt, at vi kigger os godt for, når vi færdes i trafikken. Derfor holder politiet et ekstra vågent øje med bilisternes køreevner omkring alle skoler i Gladsaxe politikreds.
 
Det er nærpolitiet og motorcykelbetjentene, som vil overvåge vores trafik-unoder, specielt hvor hurtigt vi kører, og om vi spænder os selv og vore børn fast med sikkerhedsselen.
 
Der er allerede blevet optaget en del rapporter, fortæller leder af ordenspolitiet, Kim Svenningsen.
 
Politiets ekstra indsats omkring skolerne strækker sig over de næste to uger, men derfor kan man godt køre forsigtigt, også efter den periode.