Tirsdag den 14. august


Budgetreaktioner: Fra chok til accept

Fremtrædende borgerlige politikere i Gladsaxe er i chok efter at have studeret det budgetforslag, som borgmester Ole Andersen har sendt ud til byrådets medlemmer.
"Det er det mest konsekvente forsøg på at ødelægge kommunens økonomi", lyder en af udlægningerne.
Lars Abel, konservativt medlem af byrådet, er dog ikkke mere chokeret, end at han har denne første kommentar: "Det holder ikke både at optage nye lån og samtidig bruge de øgede merindtægter fra ejendomsskatterne til denne gavebod. Pengene skal tilbage til boligejerne, og så skal de unødvendige udvidelsesforslag droppes".
Også Venstres Bjarne Rasmussen reagerer kraftigt efter den første gennemlæsning af budgetforslaget og ligger helt på linie med Lars Abel.
 
Reaktionen hos Sf´erne i Gladsaxe kræver ikke den helt store krisehjælp, og det er da også dér fra, at Socialdemokratiet kan hente støtte, siger Peter Brooker fra SF: "Vi har været i budgetforlig med Socialdemokratiet næsten hvert år de seneste 12 år. Det vil vi også gerne i år, hvis der ikke ´kommer nye udliciteringsplaner eller besparelser på skoleområdet".
 
Budgetforslaget bliver drøftet i dag på økonomiudvalgsmødet og førstebehandles af det samlede byråd på næste onsdag.
 
Forslaget kan i øvrigt læses på radioens hjemmeside på internettet – adressen er www.radiogladsaxe.dk .
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Stjal modeltoge for 160.000

En 31-årig blev i går idømt 5 måneders ubetinget fængsel for sidste år at have begået indbrud i forretningen Din og min hobby på Buddingevej i Søborg samt en række mindre forseelser.
Her blev forretningen bestjålet for modeltog til en værdi af 160.000 kroner. Den tiltalte, der nægtede sig skyldig, indrømmede dog, at han havde været med til at prøve at sælge tyvekosterne videre til en samler. Hans forklaring var, at han blot havde hjulpet en nabo med at komme af med de varme varer. Selv om naboen bakkede denne version op, var det altså ikke nok til at frikende den sigtede.
 
Anklageren lagde vægt på, at naboen under sin egen retssag for indbruddet skulle have sagt, at medgerningsmanden var den samme, som tog kontakt til en eventuel køber af de stjålne modeltoge, selv om både den sigtede og naboen, der var indkaldt som vidne, nægtede dette.
Naboen ville ikke oplyse, hvem han havde begået indbruddet sammen med, fordi, som han sagde til retten "Jeg tør ikke sige det, jeg vil have ro i mit liv nu. I kan ikke tvinge mig til at ødelægge min tilværelse".
 
Den sigtede var også anklaget for at have været i besiddelse af stoffer, hærværk samt andre forsøg på indbrud. Disse anklager erkendte han sig skyldig i. Desuden har han flere domme bag sig for vold, våbenbesiddelse, hærværk og berigelseskriminalitet.
"Jeg er lige kommet ud af fængsel, hvordan skal jeg nogensinde komme videre med mit liv, når I bliver ved at komme efter mig", sagde en meget utilfreds tiltalt, da han ankede dommen.

To skud i benene

Politifolk fra Gladsaxe måtte skyde med skarpt to gange, da en psykisk syg natten til lørdag truede med en stor kniv på Hillerødmotorvejen lige ved afkørslen til Mørkhøj.
Varselsskud i luften fik ikke den sindsforvirrede til at stoppe, hvorfor politifolkene skød og ramte ham to gange i benene.
Manden, en 32-årig fra Mørkhøj, blev anholdt og i ambulance bragt til amtssygehuset i Herlev.
 
Gladsaxe politi havde allerede om eftermiddagen haft kontakt med manden efter en anmeldelse om hærværk mod en bil.
Den 32-åriges lejlighed blev beskrevet som et ubeskriveligt svineri, og der blev der optaget en socialrapport, som det var meningen, at Gladsaxe kommune skulle have efter weekenden.
Men inden det nåede så langt, var den uligevægtige mand på færde igen, denne gang med en kontant slutning på hans optræden.
 
Selvom det var politifolk fra Gladsaxe, der skød, så bliver sagen behandlet af Københavns politi, fordi selve skudepisoden fandt sted lige indenfor Københavns kommunegrænse.

Naturklagenævn: Lokalplan ikke overtrådt

Gladsaxe kommune kan nu trygt tage de syv nybyggede boliger til sindslidende på Buddinge Hovedgade i brug.
Boligerne har stået klar i flere måneder, men en gammel servitut fra 1942 på grunden har ligget og spøgt som en
trussel.
 
Naboerne hyrede en advokat til at se på sagen, og Gladsaxelisten indbragte problematikken for Naturklagenævnet. I første omgang for at få byggeriet stoppet med øjeblikkelig virkning, og siden for at få nævnet til at tage stilling til, om lokalplanen bliver overtrådt ved byggeriet.
Naturklagenævnet fandt ingen grund til at stoppe opførelsen og har heller ikke fundet, at lokalplanen, der bærer nummer 65, er blevet tilsidesat.
Dermed er vejen banet for, at de sindslidende kan tage boligerne i bofællesskabet i brug.

Bilradioer kan være farlige

Det lyder måske som en underlig form for selvcensur, men ikke desto mindre skal der her fra nyhedsredaktionen lyder en advarsel: Radioer kan være farlige.
Det er dog bilradioer, vi her taler om, for det var nemlig en sådan, der var indirekte årsag til, at en bil brød i brand ved Sortemosevej i sidste uge.
 
To mænd havde, da de ville montere en radio i deres bil, boret hul i bunden af bagagerummet uden at vide, at de dermed også havde boret hul i benzintanken. Den udstrømmende benzin var hurtigt blevet antændt og dermed brød bilen ud i flammer.
Begge mænd slap med at få hårene svedet af armene og en lettere rødme på arme og i ansigtet.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet