Onsdag den 15. august


Udliciteret hjemmehjælp tilbage til kommune

Det er for stor en opgave for det private selskab Forenede Care at varetage hjemmehjælpen i Stengård distrikt, der som forsøg har været udliciteret i Gladsaxe kommune.
Det må konstateres efter en henvendelse fra selskabet, der opstiller tre muligheder; enten at levere opgaven tilbage til det kommunale, at få flere penge til udførelsen af den nuværende opgave, eller at få omsorgscentret Møllegården med i ordren.
 
Men selvom det private arbejdsmarked nu strækker våben overfor opgaven, så mener socialudvalgets formand Erling Schrøder ikke, at det for altid er farvel og tak til udliciteringer: "En del af problemet er nok, at det kun er en del af hjemmeplejen, der er udliciteret. Jeg har set velfungerende privatiseringer i Sverige med samme firma, men hvor de også havde plejehjemmene med. Det giver i sig selv en bedre økonomi, men på denne opgave i Gladsaxe har de nok forregnet sig lidt, så nu må vi tage opgaven tilbage", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Sagen diskuteres på dagens møde i socialudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Fire ekstra baner i ny svømmehal

Den kommende svømmehal i Bagsværd blev med et slag i går godt 12 mio. kroner dyrere.
Et flertal i Gladsaxes økonomiudvalg vedtog nemlig at udvide antallet af svømmebaner med fire fra de projekterede to til seks baner.
 
Dermed kommer svømmehallen til at koste omkring 54 mio., hvis ikke endnu mere, frygter Klaus Kjær, Dansk Folkepartis medlem af økonomiudvalget: "Vi vil godt være med til det allerede vedtagne projekt med en svømmehal til 42 mio. Men det her ligner den omvendte salamimetode, hvor der bliver lagt flere og flere udgifter oveni, og det vil vi ikke være med til".
Men det ville flertallet altså godt.
 
De ekstra baner og fliser frem for folie koster som sagt godt 12 mio. og lægger yderligere to måneder på byggeperioden, så Bagsværd svømmehal først ventes færdig omkring årsskiftet næste år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

DF om budgetforslag: For stort pengeforbrug, for få ambitioner

"Meget lidt ambitiøst". Sådan karakteriserer Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti det budgetforslag, som Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Ole Andersen har lagt frem.
 
De to øvrige større borgerlige partier, Venstre og Konservative, mener ellers, at forslaget er mere end rigeligt ambitiøst hvad angår pengeforbrug.
De tre partier er dog rørende enige om, at den stigende ejendomsskattebetaling i et vist omfang skal tilbage til betalerne.
 
Klaus Kjær siger om borgmesterudspillet: "Det er for lidt ambitiøst, vi så f.eks. gerne flere penge afsat til de ældre, men til gengæld ikke så mange til flere af de nye forslag, eksempelvis det grønne hus på Søborg Torv".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

"Nyt" bibliotek i Mørkhøj

I dag er der indvielse af et gennemrenoveret Mørkhøj Bibliotek.
Alt imens biblioteket har holdt sommerlukket for læseheste og lånere, så har personale og håndværkere været i fuld sving med malerpensel og værktøj, ligesom der er foretaget væsentlige omrokeringer på stedet.
 
"Vi har valgt at gøre børnebiblioteket væsentligt større. Derudover har gjort biblioteket meget mere "luftigt", så litteraturen er i den ene ende af biblioteket og computere, musik og børnebibliotek i den anden ende", fortæller leder af Mørkhøj Bibliotek, Anne Kjeldskov.
 
Der er officiel indvielse af det nyrenoverede bibliotek onsdag eftermiddag klokken 14.30.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet