Torsdag den 16. august


Manglende erfaring årsag til mislykket udlicitering

Mangel på erfaring og fejlvurderinger var årsagen til, at forsøget med at udlicitere hjemmeplejen i Stengård distrikt mislykkedes.
Peer C. Krogh, administrerende direktør i Forenede Service, moderselskab for Forenede Care siger:
"Vi overtager et job fra nogen, der har haft det job i 100 år. Og vi er helt nye. Så vi fejlkalkulerer nogle af tingene, og vi har ikke taget hensyn til de kæmpestore administrative byrder der egentlig har været i, at man i kommunen har omlagt rapporteringene".
 
På et møde i går indstillede social- og sundhedsforvaltningen til socialudvalget, at kommunen tager opgaven tilbage fra Forenede Care. Og dermed ophører forsøget med udlicitering efter al sandsynlighed.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Mest hærværk i Mørkhøj

Mørkhøj-området er stadig det mest hærværksbelastede af de otte sogne i Gladsaxe.
Det viser den seneste statistik for juli måned fra Gladsaxe politi.
Det er især tyveri af biler og varebiler, der er populært i Mørkhøj, men enkelt rudeknusning er det også blevet til i sommermåneden.
Mest stille har der været i Søborggård og Søborgmagle, hvor der har været en rudeknusning og et enkelt tilfælde af graffiti.
Bagsværd-området har haft flest forskellige typer hærværk, nemlig både tyveri af bil, cykel og ødelæggelse af et klatretårn og et legehus.
 
Der er samlet set for alle otte sogne ikke tale om de store tal.
I alt er der stjålet otte biler, tre varebiler, en cykel, fem rudeknusninger, fire tilfælde af graffiti og ødelæggelse af fire legehuse samt et par legeredskaber.
 
På indbrudssiden slap Gladsaxe igennem juli måned med 17 indbrud i beboelser, mens Ballerup, der også hører til politikredsen, havde det dobbelte antal.

Vandsjov og konkurrencesvømning i Værebro

Nu bliver der plads til både vandsjov og konkurrencesvømning i den nye svømmehal i Værbro.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så har politikerne i Økonomiudvalget netop givet 12 mio. kroner ekstra til den nye svømmehal, så antallet af svømmebaner kan blive udvidet fra to til seks baner.
Og dermed er vejen banet for den helt rigtige svømmehal, mener formand for Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget, Peter Nielsen.
 
De fire ekstra svømmebaner forlænger byggeperioden med to måneder, så Bagsværd Svømmehal, som hallen ventes at komme til at hedde, står færdig omkring indgangen til år 2003.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ingen brevhemmelighed på arbejdspladser

Medarbejdere fra forskellige firmaer er i flere tilfælde blevet fyret for uretmæssig brug af arbejdspladsens e-mail, altså den elektroniske postafsendelse via internettet.
Senest er fire medarbejdere hos HK Service i Aarhus blevet fyret efter at have sendt e-mails ud med mindre smigrende ting om ledelsen.
Edb-fagforbundet PROSA vil nu have fælles retningslinier på området, men det kan blive svært, så længe der ikke har fundet en retslig afklaring sted.
I private hjem gælder den almindelige lovgivning om brevhemmelighed, men det gør den ikke på arbejdspladser.

Forvirring om musical

Gladsaxe Teater er de seneste uger blevet kimet ned af folk, der ringer for at høre til en forestilling, der spiller et helt andet sted!
Det drejer sig om musicalen "Den ny Cyrano" i Cirkusbygningen, og publikum ringer for at høre, om det er den samme forestilling, som den, der spillede med stor succes på Gladsaxe Teater i 1993, og for at høre, hvad teatret har med den nye musical at gøre.
 
Nu har Gladsaxe Teater udsendt en officiel pressemeddelse, hvori teatret gør opmærksom på, at "Den ny Cyrano" i Cirkusbygningen er en amatørforestilling instrueret af Sebastian. Han skrev også musikken til Gladsaxe Teaters version af Cyrano, men derudover er der ikke nogen af de oprindelige ophavsmænd der har noget at gøre med forestillingen i Cirkusbygningen, der, som teatret udtrykker det "må formodes at være et helt nyt værk på alle områder".


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet