Fredag den 17. august


Ny epoke for Gladsaxe Bio

I dag begynder en ny epoke i Gladsaxe Bio´s historie.
Kinopalæet i Lyngby, en topmoderne biograf med hele 11 sale og alle de nyeste film på plakaten er åbnet. Og det betyder, at Gladsaxe Bio har ændret profil, og i fremtiden vil satse på de smalle film.
 
Men er der overhovedet noget at stille op mod et biografkompleks, der ligger bare et par kilometer fra Bagsværd bymidte?
"Jeg vil tro, de to biografer i virkeligheden har en synergieffekt på hinanden, at der på en måde bliver en endnu større opmærksomhed om biografen og biografens muligheder. Jeg tror såmænd, de to biografer kan supplere hinanden fint", siger Poul Nesgaard, rektor ved den danske filmskole - og Gladsaxe-borger.
 
Poul Nesgaard var blandt de 600 gæster, da der i går aftes var gallaåbning af Kinopalæet i Lyngby.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Voldtægtsdom anket

I dag bliver det i Østre Landsret afgjort, om straffen på et halvt års ubetinget fængsel skal opretholdes for den formodede gerningsmand til et voldtægtsforsøg i Gladsaxe sidste år.
Manden ankede dommen i retten i Gladsaxe, og derfor er det nu op til landsdommerne at afgøre sagen.
 
Manden blev dømt for om aftenen den 25. august sidste år at have forsøgt voldtægt mod en dengang 14-årig pige på stien mellem Bagsværd station og vejen Godt Gemt.
 
Retten i Gladsaxe fandt det som sagt godtgjort, at han var gerningsmanden – om Østre Landsret er enig i den bedømmelse vil vise sig i løbet af dagen.

Sag om falsk anmeldelse for voldtægt anket

Den 23-årige kvinde, der fornylig blev idømt 10 dages ubetinget fængsel efter en falsk anmeldelse om voldtægt, har nu anket sagen.
 
Kvinden forklarede i sin tid overfor politiet, at tre mænd en sen aftentime havde trukket hende til side, og mens de to holdt hende fast, så havde den tredje begået fuldbyrdet voldtægt. Efterforskningen førte frem til en mand, som kvinden havde mødt på Lillebrors Bodega i Buddinge. Og han forklarede under retssagen tidligere på måneden, at kvinden helt frivilligt var gået med hjem, ligesom hun frivilligt havde haft samleje med ham.
 
Kvinden brød sammen i retten og tilstod den falske anmeldelse.
Men den ubetingede fængselsdom på 10 dage kom åbenlyst bag på hende, og hun har nu altså anket sagen.

Undren over spilleautomater

Udsigten til at få to-tre store spillehaller til Gladsaxe proppet med gevinstgivende automater får nu Gladsaxes borgmester Ole Andersen til at skrive til skatteministeren for at få en afklaring.
Et klart politisk flertal i byrådet er nemlig imod at få flere spilleautomater indenfor bymuren, men da den endelige afgørelse ligger hos Told- og skattestyrelsen, altså ministerens departement, så modtager Frode Sørensen snart et brev fra Gladsaxe.
I brevet vil Ole Andersen give udtryk for undren over, at ministeriet i den grad går imod en kommunes ønske.
 
Tilladelsen til de ekstra spillehaller kan måske hænge sammen med, at indtægten fra maskinerne nu ikke længere går til kommunerne selv, men til skatteministeriet.

Danmarks værste cykelsti?

En cykelsti på strækningen mellem Klausdalsbrovej og Hillerødmotorvejen er så upopulær blandt cyklister, at den er blevet nomineret til titlen som Danmarks Værste Cykelsti.
Én cyklist kalder stien for "et forstørret vaskebrædt med huller" og en anden beskriver den som "den mest slidte sti, jeg nogensinde har kørt på".
Det er Dansk Cyklist Forbund der har udskrevet en konkurrence, der går ud på at finde ud frem til Danmarks værste cykelsti.
 
Dansk Cyklist Forbund har iøvrigt lukket for flere forslag – de nominerede til den lidet flatterende titel som Danmarks værste cykelsti vil blive vurderet af en dommerkomité, og vinderen offentliggøres i oktober-nummeret af bladet "Cyklister".
Præmien er 5 liter eddike til vejmyndigheden i den kommune, hvor Danmarks værste cykelsti har hjemme.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Slagsmål om telefon

I tirsdags gav to unge mænd telefon-BOKS en hel ny mening, eller man skulle måske snarere kalde det telefon-boksning.
Politiet blev i hvert fald tilkaldt til en telefonboks ved Søborg Torv, hvor de to mænd var kommet op at toppes om telefonen.
En 22-årig mand havde været i gang med at telefonere, da en 21-årig, ventende, mand var blevet utålmodig og bad ham om at skynde sig. Denne ordveksling udviklede sig til et mindre slagsmål, som politiet måtte stoppe, og ordensmagten fik da også dæmpet gemytterne.
 
Tilbage står blot spørgsmålet: hvem tilkaldte politiet? Det må enten have været en med en mobiltelefon eller en, der har benyttet sig af de unge mænds slagsmål til at springe køen til telefonboksen over.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet