Tirsdag den 21. august


Frustration over Fakta

En fredelig søndag med eftermiddagskaffen på terrassen er en begivenhed, beboerne i og omkring Stengårds Alle blot kan huske. For i de sidste to år er deres søndagsidyl blevet udskiftet med lyden af smækkende bildøre, gøende hunde, larmende indkøbsvogne og en voldsom trafik.
Fredsforstyrreren er Fakta, der i de sidste to år har holdt åbent om søndagen og på helligdage.
Det har nu fået 65 utilfredse borgere til at gå sammen i en protest over forretningen på Stengårds Alle. De er alle sammen frustrerede naboer, der er ved at være godt trætte af den øgede trafik, som søndagsåbningen har forårsaget.
 
"Der er larm og trafik hele dagen, vi har aldrig fred længere, for den eneste dag, Fakta holder lukket, er første juledag. Det er ikke længere muligt at nyde sommervejret uden for, fordi der er så meget larm fra Fakta. Nogen gange kan vi ikke en gang komme ud af vore egen indkørsler, fordi folk holder parkeret foran. Også på de såkaldt stilleveje er der megen trafik, så det er ikke meget, børnene kan lege der længere, siger talsmanden for beboerne, Anniebeth Vestersøe til Nyhedsmagasinet.
 
Hidtidige henvendelser til de lokale politikere og FDB´s ledelse har ikke båret frugt, så nu har beboerne på Stengårds Alle, Stengårdsvænge og Elledalen lavet en underskriftsindsamling og prøver på den måde at råbe politikerne op.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Knivrøver eftersøges

Gladsaxe politi efterlyser en knivrøver, der søndag aften truede sig til penge, tegnebog, Dankort og flere kartoner cigaretter fra HydroTexaco-tanken på Gladsaxevej.
Manden kom ind i kiosken kort før ti søndag aften og truede med en stor kniv den unge ekspedient.
 
Gerningsmanden beskrives som dansk, ca. 25 år, omkring 175 centimeter høj, muligvis med skæg, og så havde han en sort nylonløbetrøje på af mærket Asics, som stod trykt på ryggen.
Han forsvandt til fods med udbyttet, heriblandt ti kartoner Princecigaretter, der blev fragtet i en mørk rygsæk med røde striber.
 
Oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Dom for voldtægtsforsøg stadfæstet

Østre Landsret har stadfæstet en fængselsdom for voldtægtsforsøg begået i Gladsaxe sidste år.
Episoden fandt sted den 25. august på stien mellem Bagsværd Station og vejen Godt Gemt, hvor en ung mand forsøgte voldtægt mod en dengang 14-årig pige.
Han blev i december i Retten i Gladsaxe idømt seks måneders ubetinget fængsel, men ankede dommen.
 
Sagen blev afgjort i landsretten i fredags, hvor en uenig Østre Landsret med stemmerne fire mod to stadfæstede dommen, som blev modtaget.

Estisk misundelse

Hvad er det, man helst vil opleve, når man er på besøg i Danmark? For den estiske delegation fra venskabsbyen Haabersti, der har besøgt Gladsaxe, har det ikke så meget været Tivoli og den lille havfrue, der har trukket, men derimod plejehjem, børnehaver og fritidscentre i Gladsaxe kommune.
Borgmester Tatjana Muravjova har nydt opholdet og mødet med danskerne, især var hun fascineret af fritidscenteret Bagsværd Fort.
 
"Vi er misundelige - på en god måde - over fritidscenteret, og vi har spurgt os selv om, hvor længe vi kan blive ved med at høre og lære, nu vil vi også gøre noget. Vi har taget kontakt med Gladsaxe kommune, som har lovet at rådgive os i forbindelse med at opføre lignende centre hjemme. For vi er meget imponerede over, hvordan børnene selv får lov til at have ansvar for en masse ting", siger borgmester Tatjana Muravjova til Nyhedsmagasinet.
 
Haabersti er en bydel i Talin og måske ikke særligt kendt blandt danskere. Men til næste år får byen rig lejlighed til at gøre sig verdenskendt. Som sikkert flere danskere kan huske, så var det Estland, der løb med guldet ved årets internationale Melodi Grand Prix. Og det lige foran næsen på Danmark. Til næste år får vi så mulighed for at tage revanche, når Estland afholder den internationale sangdyst. Og det bliver såmænd i Haabersti, så hvis man ikke har besøgt Gladsaxes venskabsby før, så er der en fin anledning til det til næste år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Gratis morgenmad til cyklister

Morgenfriske cyklister kan her til morgen få en pose morgenbrød stukket i hånden, hvis de cykler forbi rådhuspladsen på Søborg Hovedgade.
Det er Dansk Cyklist Forbunds Gladsaxe afdeling, der uddeler poser med morgenmad og brochurer for konkurrencen "Vi cykler til arbejde".
 
Allerede nu har 934 personer med arbejdsplads i Gladsaxe tilmeldt sig konkurrencen. Danmarks Radio og Gladsaxe Kommune stiller op med godt 100 deltagere hver især, men medarbejderne på Gladsaxes plejehjem og skoler er også godt repræsenteret.
 
Sidste frist for tilmelding er nu på fredag og man kan læse mere om kampagnen på hjemmesideadressen www.vicykler.dk
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Kommunalvalg: Afstemning i gang

Fra i dag kan der stemmes til kommunalvalget!
Den rigtige afstemningsdag er godt nok først den 20. november, men en ændring i valgloven gør, at den traditionelle brevstemmeperiode ved kommunalvalg er udvidet til tre måneder.
Førhen var perioden kun på tre uger, men nu er der altså rig mulighed for at komme af med sin stemme, hvis man af en eller anden grund ikke kan komme til urnerne den afgørende dag.
 
Kandidatlisterne er ikke klar endnu, så en stemme afgivet i dag er kun en partistemme.
Afstemningen foregår på et hvilket som helst folkeregister, husk blot legitimation.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet