Onsdag den 22. august


SIND: Kommunen jonglerer rundt med psykisk syge

Kommunen jonglerer rundt med de psykisk syge og mangler fornemmelse for, hvad det er for nogle mennesker, de har med at gøre, mener den lokale afdeling af foreningen SIND.
Poul Milberg Petersen, der er næstformand i lokalforeningen, er stærkt bekymret for fremtidsudsigterne for de sindslidende i Gladsaxe, hvis der bliver skåret i antallet af botilbud for psykisk syge, sådan som der er lagt op til i budgettet.
 
"Man vil lukke et bofællesskab, Brohuset, der blev oprettet for to år siden som kommunens flagskib, som borgmesteren kaldte det dengang. Ved at lukke Brohuset, vil man selvfølgelig spare udgifterne til et familierådgivningscenter, men prisen mener vi er for høj, i og med, at man griber dybt ind i en hverdag, der efterhånden er blevet etableret for de psykisk syge", siger Poul Milberg Petersen, næstformand i lokalafdelingen af SIND i Gladsaxe.
Foreningen har fremsendt i alt fire spørgsmål til budgettet, og de indgår i spørgetiden ved aftenens byrådsmøde.
 
Mødet transmitteres som sædvanlig direkte her på frekvensen med start klokken 18.
Det er i aften budgetforslaget er til 1. behandling og så er en efterhånden gammel kending tilbage på dagsordenen, nemlig sagen om lovliggørelsen af Aldershvile Planteskole.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Nye lejligheder på Buddingevej

Situationen for boligsøgende i Gladsaxe kan blive bedret en lille smule.
Ejeren af to ubebyggede grunde på Buddingevej, lige overfor Trælasthandelen og stationen, overvejer nemlig at opføre et antal lejligheder.
Det kræver dog en ændring af lokalplanen, der i øjeblikket kun giver mulighed for at etablere erhverv på de tilsammen 2.300 m2 store grunde.
 
Den ændring er politikerne i økonomiudvalget indstillede på at give, så der eksempelvis kan opføres treetagers bygninger med 17 80 m2 store lejligheder i.
Der er nu ved at blive lavet et egentligt lokalplanforslag med ændringen.

Bil brændt af efter røveri

En personbil udbrændte mandag aften ved 23-tiden på parkeringspladsen bag Buddinge Station.
Vognen, en grå Opel Astra, er efterlyst af politiet i Frederikssund i forbindelse med et røveri i det område.
 
Ifølge brandvæsenets indsatsleder på stedet, så er ilden antændt enten ved hjælp af tændvæske eller ved at lave hul til benzintanken. I hvert fald var der tale om en overtænding, som det hedder i fagsproget, når det handler om en meget kraftig brand.
I dette tilfælde så kraftig, at det også gik ud over en nabobil, der blev lakskadet og fik smadret en bagrude pga. varmeudviklingen.
 
Politifolk fra Frederikssund har allerede foretaget afhøringer i området omkring parkeringspladsen, men yderligere oplysninger kan gives til Frederikssund politi på telefon 47 31 14 48.

Villakvarter i Mørkhøj i politiets søgelys

Et villakvarter i Mørkhøj er for alvor kommet i politiets søgelys.
Tidligere på måneden aflagde politiet uanmeldt besøg på en adresse på Juni Allé. Her blev der fundet et større lager af spirituøse drikke og et righoldigt udvalg af narkotiske stoffer, og de unge beboere blev sigtet for at drive ulovlig diskoteksvirksomhed.
Siden da har politiet holdt et vågent øje med området. Lørdag nat observerede civilpatruljen en 21-årig mand, som de genkendte fra en tidligere sag om handel med hash. Politiet fulgte efter ham, men den 21-årige var lynhurtig til at skaffe sig af med de narkotiske stoffer, og da han blev standset på Aprilvej, var han ikke i besiddelse af nogen form for narkotika. Politiets hundepatrulje blev tilkaldt, og fandt efterfølgende en pose med 16,3 gram hash i græsset på selvsamme Aprilvej.

Stedfortrædere i byråd

Når det nye Gladsaxe byråd efter kommunalvalget fremover mødes, så bliver det med fuldt mandtal til hver en byrådssamling.
En ændring i den kommunale styrelseslov giver nemlig mulighed for at vælge stedfortrædere, hvis ordinære medlemmer er forhindret i at møde.
 
Hidtil har stedfortrædere kun haft adgang ved medlemmers sygdom eller ved 2. behandlingen af budgettet.
Det har ved flere lejligheder betydet tomme pladser i salen, og enkelte gange også afstemningsresultater, der har været imod det reelle flertal.
Den situation undgår det kommende byråd altså.
 
Gladsaxe kommune har i øvrigt, formentlig som den eneste i landet, benyttet stedfortrædermuligheden på udvalgsniveau.
Det vil sige, at der næsten ved samtlige møder i økonomiudvalget, socialudvalget, teknik- og miljøudvalget, børne- og undervisningsudvalget samt kultur-, fritids- og idrætsudvalget har været fuld politikerdækning.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet