Torsdag den 23. august


Bredt budgetforlig tvivlsomt

"Budgetforslaget for 2002 – 2005 er det sidste budgetforslag i den valgperiode, som slutter den 31. december, så der vil jo nok være ekstra opmærksomhed både om det budget, der vedtages endeligt den 10. oktober – og om hvordan det er gået med kommunens økonomi i valgperioden".
Sådan åbnede borgmester Ole Andersen budgetdebatten ved onsdagens byrådsmøde, hvor borgmesterens budgetforslag var til 1. behandling.
 
Borgmesteren går ligesom sidste år efter et bredt budgetforlig, men at dømme ud fra især de borgerliges udmeldinger på mødet, så er partierne stadig langt fra hinanden
"Den konservative gruppe deltager gerne i forhandlingerne, men vi vil ikke være med til massive skatteforhøjelser" sagde Lars Abel fra de konservative.
 
Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti siger direkte, at han ikke ser de store muligheder for, at der i år kan indgås et bredt budgetforlig.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Skolepolitik til debat

Hvad skal folkeskolerne i Gladsaxe indeholde de næste år, og hvad er det for værdigrundlag og visioner, der er for skolepolitikken?
Det er spørgsmål, som to arbejdsgrupper med forældre, lærere og embedsfolk har arbejdet med det seneste lille års tid.
Resultatet af arbejdet ligger nu som forslag og debatoplæg de næste par måneder, inden den nye skolepolitiske målsætning skal vedtages sidst på året.
 
Formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Karin Søjberg Holst, siger om det forslag, udvalget netop har sagt god for til videre høring og debat: "Vi har taget udgangspunkt i formuleringerne fra målsætningen fra 1996, men dertil sat muligheden for, at hver skole kan vælge sit eget speciale, sit eget hovedemne, ud over det grundlæggende tilbud, som jo er ens på alle skoler".
 
Forslaget til revision af de skolepolitiske målsætninger er i øvrigt emne i programmet "Den varme stol" først i september, hvor vi ser nærmere på, hvad det egentlig er, nuværende og kommende skoleelever kan vente sig.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Nikkede betjent en skalle

En 26-årig mand fra Gladsaxe blev i går i Gladsaxe Byret idømt en måneds ubetinget fængsel for at have nikket en politibetjent en skalle.
Han kørte i marts på Søborg Hovedgade, da han blev stoppet af politiet og bedt om at blæse i en ballon. Prøven viste, at den 26-årige havde en promille på 0,84, men efter eget udsagn havde han kun drukket en tre-fire øl i løbet af dagen. Så han insisterede på at komme med på stationen for at få foretaget en blodprøve, også set i lyset af, at den ene betjent var overbevist om, at han var på stoffer.
 
"Han var helt afsindig, splittede bilen ad og råbte til mig, at jeg måtte da være på stoffer", fortalte den tiltalte i retten.
En ransagning af bilen gav umiddelbart ikke hold i den formodning, dog fandt betjenten både fuglefrø og brusetabletter.
En ophidset tiltalt blev lagt i håndjern og en ekstra patruljevogn blev tilkaldt.
"Det er klart, jeg var sur, det gjorde jo ondt. Jeg havde mærker på håndledene af håndjernene og mine fingre sov i tre uger", sagde den tiltalte.
 
Det var under turen til stationen, han prøvede at nikke den ene betjent en skalle. Selv sagde den tiltalte, at han med hænderne i håndjern bag på ryggen ikke kunne tage fra, derfor væltede han over i betjenten, da bilen slingrede.
Betjenten fik en hævet og misfarvet kind ud af køreturen, og den 26-årige mand altså en måneds fængsel, da han i forvejen har en dom for vold mod en betjent. Han overvejer nu, om han vil anke dommen.

Radikale: Bekæmp støj i børneinstitutionerne

Mens flere andre politiske partier ekselerer med nye millionprojekter her op mod kommunalvalget, så har det radikale parti på lokalt plan kastet sig over noget, der måske er knapt så salgbart, men desto mere hørbart, nemlig støjforholdene i børneinstitutionerne.
 
Den radikale stemme i Gladsaxe byråd, Lis Smidsholm, siger: "Der ofres med et pennestrøg millioner til flere svømmebaner i den ny svømmehal, til et nyt stadion og hvad ved jeg. Men blandt græsrødderne er det sådan noget som støj i børneinstitutionerne, der er det vigtige. Det syntes vi også".
 
Det radikale parti foreslår ligefrem ansættelse af støjkonsulenter til at rådgive institutionerne, og at der afsættes midler til støjdæmpende forbedringer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Prima udvider på Søborg Hovedgade

Dagligvareudbuddet på Søborg Hovedgade bliver lidt større, hvis supermarkedskæden Prima kommer igennem med et ønske om at udvide den nuværende butik med 300 m2.
De ekstra kvadratmeter skal bruges til en bager og en delikatesseafdeling og til en generel forbedring af de ansattes arbejdsmiljø.
 
Hvis planen godkendes af de kommunale byggemyndigheder, så er det tanken, at der ovenpå tilbygningen indrettes friarealer til ophold og legeplads.
 
Myndighederne skal også godkende en overskridelse af den maksimale husdybde ud mod hovedgadestrøget på 12 meter.
En grænse andre næringsdrivende på hovedgaden formentlig også vil være interesserede i at overskride.
Udvidelsesplanen kræver en ny lokalplan.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet