Onsdag den 29. august


Virtuel skole på vej

I dag bliver det første spæde, men nok så væsentlige, skridt taget frem mod den virtuelle skole.
Det sker, når Gladsaxe kommune underskriver en samarbejdsaftale med it-selskabet KMD.
Aftalen indebærer udvikling af en såkaldt skole-hjem-portal, en direkte internetvej mellem skolen og hjemmet.
Eleverne vil med tiden være i stand til at hente lektier hjem via nettet, holde kontakt med de andre børn, og få hjælp fra læreren, hvis en opgave driller.
Forældrene vil kunne få større indblik i dagligdagen på skolen via indsigt i dagbøger, temaer og lektieplaner, ligesom de vil kunne chatte med andre forældre og lærerne.
 
"Den virtuelle skole kan blive et meget værdifuldt supplement til det, vi kender i dag. Dialogen mellem lærer og forældre bliver styrket, og forældre kan få en bedre fornemmelse af barnets undervisning", udtaler Ole Andersen, Gladsaxe-borgmester, i forbindelse med dagens underskrivelse.
 
Hos lærerne i Gladsaxe er man overrasket over planerne, som lærerne ikke har været involveret i. Formand for Gladsaxe Lærerforening, Henrik Poulsen, siger: "Jeg føler mig utrolig dårligt informeret om det her, jeg aner faktisk ikke, hvad det går ud på. Det ville have været naturligt at informere brugerne om planerne, blandt andet til en diskussion om den arbejdstid, der skal stilles til rådighed. Det er jo ikke nok bare at stille maskinerne op, der skal også være nogen til at kommunikere med":
Der bliver dog formentlig rig mulighed for lærerne til at få indflydelse på projektet. Der er således i dag kun tale om underskrivelse af en samarbejdsaftale og ikke et færdigt projekt.
Portalen ligger nemlig endnu kun på tegnebrættet hos KMD, der regner med at have den første version klar om et lille års tid.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hærværk på video

Busbommen på Krogshøjvej i Bagsværd bliver videovåget i fremtiden.
Politikerne i teknik- og miljøudvalget er nemlig trætte af det gentagne hærværk på bommen, der efter hensigten kun skulle tillade bussernes adgang.
 
Bommen blev senest repareret i forsommeren, men blev igen ødelagt efter industriferien, så også bilerne kan køre frit igennem.
Men det skal være slut nu, siger udvalgsformand Tove Eckhardt fra SF: "Vi kan jo ikke blive ved med at reparere på den i evigheder, så selvom vi ikke er begejstret for overvågningen, så er der ingen vej udenom".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hastighed 10 km/t ned på større veje

Nu bliver hastigheden på tre amtsveje og en statsvej sat ned.
Hastighedsnedsættelserne er gamle ønsker fra Gladsaxe kommune, der er blevet indarbejdet i Københavns amts og Vejdirektoratets planer.
 
Forslagene går ud på at sætte farten ned fra 60 til 50 km/t på hovedgadestrøget mellem Bagsværdvej og rundkørslen, at nedsætte hastigheden på Buddingevej fra de nuværende 70 til 60 km/t, at gå fra 80 til 70 km/t på Gladsaxe ringvej og endelig indføre samme nedgang på Ring 4, altså fra 80 til 70.
 
Tove Eckhardt, SF-formand for teknik- og miljøudvalget, siger om baggrunden for de lavere hastigheder: "Vi opnår både mindre støj og forurening samtidig med, at risikoen for alvorlige ulykker nedsættes".
 
(hør mere i lyudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Fyret medarbejder kræver erstatning

Flere nye husejere i Bagsværd har måske sluppet billigere, end deres ejendomsmæglerfirma gerne havde set. For i går i Gladsaxe Byret blev flere hussalg drøftet, og især rabatten ved et salg blev diskuteret, da en tidligere medarbejder i ejendomsmæglerkæden Scheel og Orloff havde trukket sin tidligere arbejdsgiver i retten for at kræve erstatning for uberettiget bortvisning fra arbejdspladsen.
 
Han krævede omkring en kvart million kroner i erstatning, herunder feriepenge, løn og provision, hvorimod Scheel og Orloff på sin side krævede omkring 130.000 fra sin tidligere medarbejder.
Det begrundede firmaet med, at den 48-årige mand havde været lidt for rundhåndet i udregningen af sin egen provision, og så mente de, at han havde givet for store rabatter ved hussalg.
 
"Konkurrencen er så hård mellem ejendomsmæglere, at det ikke er ualmindeligt at give så høje rabatter. For det er enten dét eller slet ingen handel", mente den tidligere medarbejder, hvis formelle titel var butikschef og han mente derfor, han havde bemyndigelse til at forhandle rabatterne med kunden, uden at bede om lov fra sin arbejdsgiver, men det mente ejendomsmæglerkæden altså ikke.
 
Rettens afgørelse i erstatningssagen falder tidligst sidst i september.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet