Fredag den 3. august


Lavere kriminalitet i Gladsaxe

Kriminaliteten i de fem kommuner i Gladsaxe politikreds er faldende.
Det viser halvårsstatistikken over anmeldte overtrædelser af blandt andet straffeloven.
Det er især indbrud i villaer, anmeldelser om trusler og cykeltyverier, der er med til at trække statistikken i den rigtige retning.
I årets første halvdel er der således blevet anmeldt 150 færre villaindbrud i forhold til sidste år, hvor der på dette tidspunkt havde været indbrud i 521 villaer.
Til gengæld er beboerne i lejligheder knapt så heldige, idet netop det område, som et af de få, er i stigning.
 
Et andet område i vækst er økonomisk kriminalitet, hvor Gladsaxe politi har efterforsket 312 sager, hovedparten indenfor bedrageri og dokumentfalsk. I første halvdel af år 2000 lå tallet på 273.
Antallet af røverier er blevet mere end halveret efter en konstant stigning gennem flere år, kulminerende sidste år med 60. I år er det faldet til 29.
Foreløbig har Gladsaxe politi modtaget 6.893 anmeldelser frem til 1. juli i år, hvilket er 505 færre end end året før.
 
Det samlede fald på knap syv procent svarer meget godt til billedet fra hele landet, hvor de 54 politikredse alle oplever færre anmeldelser.
Fungerende leder af kriminalpolitiet i Gladsaxe, Ole Andreasen, er i øjeblikket ved at gøre kriminaliteten indenfor hver enkelt af kredsens fem kommuner op. Ud over Gladsaxe er Herlev, Værløse, Ballerup og Ledøje-Smørum med i politikredsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Taxa i trafikulykke

Med 150 km/t. ud af Hillerødmotorvejen mistede en taxachauffør i går morges herredømmet over bilen og kørte lige lukt ind i autoværnet.
 
Ulykken skete halv seks torsdag morgen på Hillerødmotorvejen ved Gladsaxe Ringvej, og
chaufføren forklarede overfor politiet, at han havde forsøgt at styre udenom en due, da han mistede kontrollen, røg ud i rabatten og derefter ramte autoværnet flere gange.
 
Chaufføren er under mistanke for spirituskørsel og der er udtaget blodprøve for at konstatere, om den 25-årige taxachauffør kørte med promiller i blodet.

Unge fra Værebro i kamp mod politiet

Der vil blive uddelt drøje hug i dag mellem unge fra Værebro og politiet.
Der er dog tale om planlagte hug, fordi en længe ønsket fodboldkamp mellem unge 15-16-årige fra Værebro Park og politiet endelig bliver til noget.
 
Men hvorfor overhovedet arrangere en kamp mellem parter, der måske i forvejen ser alt rigeligt til hinanden?
Beboerrådgiver Claus Carlsen, der er én af dem, der har arbejdet for at få kampen op at stå forklarer:
"De konfrontationer, der normalt er mellem de unge og politiet, er jo ikke af særlig rar karakter. Med kampen håber vi at få skabt lidt gensidig respekt og forståelse".
 
Kampen afvikles kl. 13 på fodboldbanen på det grønne areal mellem boligblokkene og sportshallen på Værebro skole.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Flyttemænd på afveje

Der var hverken tale om flygtninge fra et usselt østland eller organiseret kriminalitet fra den russiske mafia, da Gladsaxe politi natten til torsdag blev tilkaldt til området ved rostadion i Bagsværd.
Her havde forbipasserende observeret en mand, der plaskede i vandet ved siden af en af roklubbens både, nærmere betegnet en singlesculler.
Kort derfra stod en flyttebil med udenlandske nummerplader, og derfor troede vidnerne, at et større tyveri af de dyre både var i gang.
Tilkaldt politi fik anholdt den våde mand og hans i lastbilen sovende kammerat, der begge viste sig at være tjekker.
Ved tolkehjælp blev de to afhørt i løbet af i går.
 
De to havde kørt et flyttelæs fra Tjekkiet til Danmark, men var ikke blevet helt klar med udpakningen, hvorfor de ville overnatte i lastbilen.
Inden de nåede så langt, tog de godt for sig af gode våde vare, især vodka, og mens den ene lagde sig til at sove, så gik den anden en tur.
Her blev han i sin beruselse fristet over evne til en sejltur i den flotte singlesculler, men nåede altså ikke længere til et fald i søen og en anholdelse.
 
De to tjekkiske flyttemænd slap med en advarsel.

Baadfarten kommer til undsætning

For turister er Baadfarten en dejlig oplevelse i ferien. Her kan de komme på tur på Furesøen, Lyngby og Bagsværd Sø. For passagerne på de gamle træbåde bliver det en skøn rundfart på de smukke søer, men for uheldige sejlere på søerne har Baadfarten en anden, ikke uvæsentlig rolle: Det er nemlig tit den, der samler de kuldsejlede op af vandet, når kanoen eller robåden er kæntret.
 
Selvfølgelig er de forskellige redningstjenester også klar til at rykke ud, men ofte er Baadfartens skibe tættere på og kan derfor nå hurtigere frem. Det synes skipper og forpagter af Baadfarten, Henning Schubert, blot er en simpel pligt:
"Man kan ikke som sømand sejle forbi nogen i nød. Vi hjælper altid hinanden, det gør man jo også på vejene, her er forskellen bare, at hvis det er koldt, og der ikke kommer hjælp hurtigt, så klarer de den ikke".
 
I de sidste mange år har de uheldige sejlere klaret den, fortæller Henning Schubert. Årligt opsamler Baadfarten 30-40 uheldige i kano eller robåde, der er kommet i sø-nød, i år er de gamle træbåde allerede kommet 20-25 mennesker til undsætning.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Høje kantsten generer

Kan ambulancen overhale, hvis den har travlt, eller kan en bilist lave en undvigelsesmanøvre uden at ødelægge dækkene? De spørgsmål stiller flere borgere sig selv, når de ser de høje kantsten på midterrabatterne på Søborg Hovedgade.
Ifølge ingeniør Rene Langhoff fra Amtets vej-afdeling, der har ansvaret for vejen, er kantstenene ganske rigtigt et par centimer højere, end de, der var der før:
"Vi har valgt disse granit-sten, fordi de er mere robuste, og desuden ser de pænere ud", fortæller han.
 
Rene Langhoff kender ikke til, at kantstenene skulle volde ambulancefolkene problemer, og til de øvrige bilister, der er kommet på kant med granitten, må vi desværre meddele, at amtet ikke har planer om at sænke midterrabatten.
Til gengæld kan de uheldige bilister måske trøste sig med, at niveauforskellen udlignes om et par år, når der skal lægges nyt slidlag på vejbanen.

Fornem hæder til Marielyst skole

Marielyst skole hører nu til blandt de absolut bedste i landet når det gælder miljøundervisning.
Skolen er netop blevet tildelt det eftertragtede Grønne Flag - en meget fornem hæder til skoler, der har opprioriteret miljø i undervisningen.
 
Det er tre klasser – 6., 7. og 9. klasse - der har været med i projektet.
Eleverne har blandt andet lært alt om affaldets kredsløb, været på virksomhedsbesøg og deltaget aktivt i affaldssortering.
 
Marielyst er den første skole i Gladsaxe der får Det Grønne Flag, og det bliver overrakt af borgmester Ole Andersen på næste mandag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet