Mandag den 6. august


Ishockeyspiller dømt for vold

En 29–årig ishockeyspiller blev i Gladsaxe Byret fredag idømt 20 dages betinget fængsel for vold under en ishockeykamp. Med dommen er der endnu en gang rejst spørgsmålstegn ved, om der er for megen vold i sport.
 
Den 29-årige ishockeyspiller, der på dispensation spiller på et oldboyshold fra Kastrup, stod tiltalt for at have begået vold mod en modspiller, da de to hold mødte hinanden til det, der skulle have været et "hyggestævne" i Gladsaxe Skøjtehal i april. Modspilleren fra Esbjerg blev slået bevidstløs og endte på hospitalet med fire brækkede ribben og en forstuvet skulder, men som sagen skred frem, stod det klart, at det er svært at afgøre, hvor grænsen går imellem decideret vold på en sportsbane og det, man må forvente af knubs i en hård kontaktsport som ishockey.
 
Den tiltalte nægtede sig skyldig, men erkendte, at han havde skubbet modspilleren omkuld, for derefter at "lande" ovenpå ham:
- Det er meget normalt, det gør man for at undgå, at modspilleren slår igen. Det er en form for selvforsvar, forklarede den tiltalte:
- Jeg undrede mig også først over, at han ikke gjorde modstand, da jeg lå oven på ham, men så opdagede jeg, han var bevidstløs, og så blev jeg båret væk af andre spillere, fortalte den stærkt berørte Kastrup-spiller i retten. Han mente, modstanderen måtte være kommet til skade under selve faldet, og at det derfor ikke var forsætligt.
Offeret selv kunne ikke huske andet, end han havde ramt isen, han krævede ingen erstatning, da han "kun" havde haft smerter i en uge og ikke havde mistet nogen indtægt på grund af skaderne.
Men ifølge anklageren og flere af dennes vidner var der ingen tvivl om, at det var en bevidst handling. Den tiltalte havde i deres version bevidst taget afsæt og to gange "hoppet" ned med samlede knæ og ramt Esbjergspilleren i hovedet med voldsom kraft.
 
Episoden tog sit udspring i, at Esbjergspilleren først langede ud efter den anklagede med sin stav og slog ham over benene. Kastrupspilleren reagerede på dette angreb ved at skubbe til sin modstander, der faldt til jorden. Den del af episoden kunne alle være enige om, men hvad der derefter skete, herskede der derimod stærk uenighed blandt vidnerne om.
Men dommeren og de to domsmænd valgte altså overvejende at tro på anklagerens vidner, der blandt andre bestod af kampens dommer og tre politifolk, der tilfældigvis overværede kampen, da de også deltog i stævnet i Gladsaxe.
Til gengæld fandt dommerne ikke belæg for, at den tiltalte have ramt modstanderen to gange, lige som det heller ikke blev fastlagt, om han ramte ham i hovedet eller på kroppen.
Konen til den dømte, der overværede retssagen sammen med parrets spædbarn, brød sammen i gråd, da hun hørte ordet fængsel fra dommeren, men blev dog beroliget, da hun fik forklaret, at der var tale om en betinget dom, med prøvetid på et år.
 
Den 29-årige spiller, der har udbedt sig betænkningstid til at afgøre, om han vil modtage eller anke dommen, har siden episoden ikke rørt en puk. Men selv om der snart sættes punktum for denne sag fra Gladsaxe-stævnet, er der stadig det principielle spørgsmål tilbage, hvordan kommer man volden til livs. For selv om disciplinær-udvalget under dansk ishockeyunion har forbudt at slå med staven eller bruge den til at spænde ben for modstanderen med, er det stadig nogle af de mest anvendte måder at stoppe en modstander på.

Konservative: Ny plan for Kvickly-området

Supermarkedet Kvickly i Buddinge er støjmæssigt en torn i øjet på mange af naboerne, men også politisk er der stadig grøde.
Blandt andre har det konservative byrådsmedlem Henrik Sørensen stillet kritiske spørgsmål til butikkens størrelse og byggetilladelser.
 
Det gælder f.eks. en tilladelse, som et flertal i teknik- og miljøudvalget sagde god for helt tilbage i marts måned.
Ifølge den må supermarkedet godt bygge til, hvis det opfylder en betingelse om ikke at lade varer og tom emballage stå og fylde op bag forretningen.
 
De konservative stiller sig tvivlende overfor lovligheden af tilladelsen og vil, formentlig i alliance med andre borgerlige partier, snarest stille forslag om at lave en helt ny lokalplan for området.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Unge fra Værebro fik bank af politiet!

Den blå uniform var skiftet ud med t-shirt og røde shorts, da Gladsaxe politi forleden var i kamp mod unge fra Værebro Park-bebyggelsen.
De to parter mødte i fredags hinanden på grønsværen til en længe ønsket fodboldkamp.
 
"Det er en sjov ting, at få lov til at møde nogle af de unge, vi normalt bare ser rende rundt på gaden. Samtidig håber vi, de unge vil få et lidt andet syn på politiet, og opleve, at vi ikke bare er robotter, der render rundt i uniformer, men almindelige mennesker ligesom dem selv", sagde spillere fra Gladsaxe politi´s fodboldhold.
 
De unge fra Værebro måtte i øvrigt lide et 3 – 0 nederlag til politiet på fodboldbanen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Gladsaxe Bio får ny profil

Hvis man for eftertiden vil se Julia Roberts og Tom Cruise folde sig ud på det hvide lærred, så skal man måske en tur til Lyngby i stedet for til Bagsværd.
Om tre uger åbner Kinopalæet - et stort biografkompleks med 11 topmoderne biografsale, beliggende i Lyngby. Og det får betydning for udvalget af film i Gladsaxe Bio, der i fremtiden især vil satse på de mere specielle og smalle film, mens ungdomsfilm kommer til at fylde langt mindre i det samlede repertoire.
 
"Gladsaxe Bio bliver på mange måder en mere interessant biograf at komme i, men måske for et lidt mindre publikum", siger biografdirektør Per Grunnet til Nyhedsmagasinet.
Gladsaxe Bio vil stadig være en premierebiograf og de helt store film, som eksempelvis efterårets "Harry Potter" vil sandsynligvis både få premiere i Bagsværd og i Lyngby.

Venner fra øst

Der kommer venner af Gladsaxe på besøg østfra i næste uge.
Her er ikke tale om folk fra Gentofte, men om en delegation fra det noget mere eksotiske Estland og det om muligt endnu mere eksotiske Japan.
Folkene fra Estland kommer fra venskabsbyen Haabersti, og de skal se nærmere på den folkelige budgetdag, høre om byrådet, om socialforvaltningens opgaver og om fritiden i Gladsaxe.
 
Japanerne kommer fra den lige så venskabelige by Taito, og består af en flok kunsthåndværkere, der vil vise deres kunster frem på selve budgetdagen, der i år falder lørdag den 18. august.

Igen hærværk mod busbom

Busbommen på Krogshøjvej i Bagsværd har igen været udsat for hærværk, så også andre trafikanter end busser kan køre uhindret igennem.
Sjovt nok faldt denne omgangs hærværk lige efter industriferiens afslutning, så måske er der en sammenhæng med de mange tusinde arbejdspladser i Novos biokemiske fabrikker i området.
 
Bommen har de seneste år været udsat for et utal af hærværksgerninger, der alle har haft det til fælles at sætte bommen ud af drift, så bilisterne også har kunnet benytte vejen.
 
Senere på måneden skal politikerne i teknik- og miljøudvalget i Gladsaxe beslutte, om bommen skal videoovervåges for at få sat en stopper for det gentagne og dyre hærværk.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet