Tirsdag den 7. august


AB-kampe fortsat på Gladsaxe stadion

Inkarnerede AB-fans fik formiddagskaffen galt i halsen i går, da de på forsiden af Ekstra Bladet kunne læse om Farum-borgmester Brixtoftes planer om at opsluge både Lyngby Boldklub og AB.
Men de næste små 15 år frem i tiden er der nok ikke store chancer for at den fusion bliver til noget.
Da Gladsaxe kommune for et par år siden ombyggede stadion, blev der indgået en aftale med AB om afviklingen af 1. holdskampe.
"Vi har en aftale med moderklubben AB og aktieselskabet AB om, at de afvikler deres kampe på Gladsaxe stadion frem til 2015", siger kulturchef Svend Stilling til Nyhedsmagasinet.
 
Farum-borgmesteren regner dog alligevel med i en nær fremtid at invitere repræsentanter fra de to naboklubber til drøftelser om en fusion.
Lyngby står i dag i samme situation, som AB for nogle år tilbage, med et forældet stadion uden den store appeal til superligapublikummet.
Bliver der ikke bygget nyt og tidsvarende i Lyngby, så kan det meget vel tænkes, at klubledelsen dér vil se velvilligt på en fusion.
 
Indtil videre står det dog fast, at Lyngby på søndag på hjemmebane møder Brøndby, og AB, på egen hjemmebane i Gladsaxe, møder Viborg.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Fest ud over alle grænser

Gladsaxe politi måtte have hjælp fra kollegaer i København, da en stor fest på Juni Allé i Mørkhøj skulle lukkes ned lørdag nat.
Der var da også stof nok til en actionfilm i den lettere genre, for festen indeholdt både strippere, rygerum med hash, som der blev fundet 58 gram af, heroin, 18.000 kroner i kontanter, narkoregnskab og adskillige brodne pander.
 
Politiet blev gjort opmærksom på festlighederne af naboer, der var godt trætte af den høje musik.
Første gang politiet kom forbi, blev musikken dæmpet til acceptable højder, blot for lidt senere igen at blive skruet op.
To strippere, der var hyret til lejligheden, fik safterne til at stige yderligere, og strippernes bodyguard fik nogle smæk af et par festdeltagere.
Så måtte politiet tage affære igen, og sammen med tilkaldte forstærkninger blev pigerne ekskorteret ud.
Strippernes forsvinden vakte ikke den store begejstring, og det kom til flere anholdelser for vold mod politiet, hærværk og fornærmelig tiltale.
Flere måtte en tur omkring skadestuen for at blive behandlet for bid af tjenestehunde, der måtte tages i brug for at holde de mest hidsige festdeltagere bare lidt på afstand.
 
En fest noget ud over det sædvanlige, der tog sin afslutning, da hver enkelt gæst blev fulgt afsted personligt opvartet af politifolk.

Rulleskøjteløber kvæstet efter påkørsel

En ung rulleskøjteløber ligger stadig indlagt på Glostrup sygehus, efter at være blevet påkørt af en bil fredag eftermiddag.
Drengen løb på rulleskøjter på Buddinge Hovedgade, men ud for nummer 281 stod en varebil parkeret og spærrede for cykelstien, og den unge løber rullede i stedet ud på kørebanen.
Her blev han ramt af en varebil, der kom kørende med 40 km/t. og ikke havde nogen chance for at undgå at ramme drengen.
Han blev kørt med ambulance til Herlev sygehus med muligt kæbebrud, og er senere blevet overført til Amtssygehuset i Glostrup.
 
Den varebil, der holdt ulovligt parkeret på cykelstien, forsvandt kort efter ulykken, uden at føreren gav sig til kende.

Voldsdømt ishockeyspiller suspenderet

I fredags blev en oldboys-spiller i ishockey idømt en betinget fængselsstraf for at have begået vold mod en modspiller under en kamp. Selv om Gladsaxes ishockeyklub, Gladsaxe Bears, ikke har været involveret i episoden, giver det alligevel stof til eftertanke hos Toni Jensen, der er ungdomsformand for Gladsaxe Bears.
"Vi har det ikke godt med den dom, det er skidt, ikke kun for ishockeysporten, men også for alle andre sportsgrene. Der skal ikke være vold på banerne", siger han.
 
Dommen har dog ikke givet anledning til særlige initiativer i klubben.
"Vi har en god stab af trænere og ledere, som ikke vil tolerere voldelig opførsel, og det gælder både for de voksne og for ungdomsspillerne" siger ungdomsformanden fra Gladsaxe Bears.
 
Kastrup-klubben, hvor den dømte ishockeyspiller kom fra, vil tilsyneladende heller ikke tolerere voldelige episoder, de har nemlig suspenderet spilleren.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Efterårsblade ind af brevsprækken

I weekenden falder efterårets blade - og de oven i købet dumper ind af brevsprækken.
Det er nemlig ikke træernes blade, men derimod aftenskolernes, der er tale om.
Så har man altid drømt om at gå til felt-ornitologi, afrikansk kvindedans eller for eksempel surfing, er der mulighed for at begynde her i efteråret, for det er blot nogle af mange tilbud som blandt andre AOF og HOF har at tilbyde lærelystne gladsaxeborgere.
 
Trækker lysten mere i retning af foredrag, er der også masser af tilbud i den kategori, for eksempel Lotte Heise, Lone Kühlmann, Johannes Møllehave og Pernille Aamund. Et interessant indslag i foredragsrækken er"damen i den røde jakke", der under titlen gemmer på Dorthe Gramkows egen oplevelse af den famøse Plejebosag.

Gamle Ole på plejehjem

Så gik det hverken værre eller bedre – Gamle Ole er kommet på plejehjem.
I går eftermiddag startede bankosæsonen igen på Gladsaxe´s ældste plejehjem, omsorgscentret Kildegården.
Og det er noget der kan trække folk til – sædvanligvis kommer der et sted imellem 90 og 100 spillere hver gang.
 
Det er 15 år siden, der første gang blev spillet bankospil på Kildegården, og det er et hold af frivillige der står for arrangementet.
 
Der er bankospil på Kildegården den første mandag i måneden fra klokken 14 til 16.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet