Torsdag den 9. august


10 dages fængsel for falsk anmeldelse om voldtægt

En 23-årig kvinde er ved retten i Gladsaxe blevet idømt 10 dages ubetinget fængsel efter en falsk anmeldelse om voldtægt.
Ifølge kvindens forklaring til politiet havde tre mænd en sen aftentime på vej hjem fra et bodega-besøg trukket hende til side, og mens de to holdt hende fast, så havde den tredje begået fuldbyrdet voldtægt.
 
En nærmere efterforskning førte frem til en mand, som kvinden havde mødt på Lillebrors Bodega i Buddinge.
Han forklarede, at kvinden helt frivilligt var gået med hjem fra bodegaen, ligesom hun frivilligt havde haft samleje med ham. Der var hverken tale om to mænd yderligere eller om voldtægt.
 
Foreholdt dén forklaring brød den 23-årige sammen og tilstod den falske anmeldelse.
Hun forklarede til retten, at hun ikke var vant til den slags ting, altså at gå med fremmede mænd hjem.
Hun havde derfor efter besøget hos manden stortudende ringet til sin søster, som havde spurgt, om hun var blevet voldtaget.
Det bekræftende svar ledte til anmeldelsen om voldtægt.
 
Den ubetingede fængselsdom på 10 dage kom åbenlyst bag på både den tiltalte kvinde og forsvareren, der har betænkningstid frem til den 16. august til at anke sagen.

Kulturpris til målrettet aktivitet på boldbanen

En på flere måder målrettet aktivitet for psykisk udviklingshæmmede er blevet tildelt en fornem anerkendelse.
Gladsaxe Kommunes Kulturpris går i år til Bagsværd Boldklub, der sidste år startede et fodboldhold for udviklingshæmmede elever på Værebro skole.
 
For to år siden blev Bagsværd Boldklub kontaktet af forældre, der savnede et tilbud om idræt til handicappede børn og unge i Gladsaxe kommune, og Bagsværd Boldklub etablerede et fodboldhold.
 
Udover Bagsværd Boldklub er også Diskotek Liva på omsorgscentret Kildegården blevet tildelt dette års kulturpris.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Cykelkampagne skal ændre på vaner

"Jeg er så glad for min cykel" lyder det på telefonsvareren hos Dansk Cyklist Forbund.
Men det er åbenbart ikke alle, der er så glade for at cykle.
I hvet fald så lancerer forbundet igen i år kampagnen "Vi cykler til arbejde" for at få flere af os til at lade bilen stå og i stedet få pudset cykelformen af.
 
Kampagnen kører fra den 3. til og med den 23. september. Man kan tilmelde sig på hold af mindst fire personer, eneste krav er, at man cykler til og fra arbejde. Jo mere holdets deltagere cykler, jo flere point får holdet og opnår dermed større mulighed for at vinde præmierne, der er stillet i udsigt.
 
Tilmeldingsfrist er den 24. august.
Flere oplysninger kan evt. fås på Dansk Cyklist Forbunds hjemmeside www.vicykler.dk

Fremgang for Novozymes

Æblet falder som bekendt sjældent langt fra stammen.
Bagsværd virksomheden Novozymes, lillesøster til Novo Nordisk, er kommet ud af første halvår med et resultat før skat på 382 mio. kroner, det er en stigning på 34% i forhold til sidste år.
Salget af emzymer har indbragt Novozymes 2 mia. 508 mio, ligesom Novozymes-aktien er steget 36% i værdi.

Budgetdag 2001

Japansk kunsthåndværk, Mester Jakel-teater og gratis kompost-orme er nogle af ingredienserne, når Gladsaxe kommune inviterer til den traditionsrige budgetdag næste lørdag.
De japanske kunsthåndværker bliver præsenteret af kunstnerne selv, der kommer fra venskabsbyen Taito, lige som der også er besøg fra venskabsbyen i Estland, Haabersti.
 
Budgetdagen bliver i år samtidig en indvielse af den ny-renoverede rådhusplads, hvor Gladsaxes borgere også kan diskutere politik med de lokale folkevalgte og høre om det snarlige valg i Ældre-rådet. Der er boder med repræsentanter fra de lokale vælgerforeninger, daginstitutioner og kommunens politiske udvalg.
 
Og så bliver der masser af aktiviteter og underholdning, ikke mindst stiller vi her fra Radio Gladsaxe op med vores eget, meget velspillende, band og har selvfølgelig også en bod på rådhuspladsen, hvor interesserede kan få et indblik i, hvordan man laver radio.
 
Den festlige budgetdag finder sted lørdag den 18. august fra kl. 10.30 til 14.30.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet