Tirsdag den 11. December


Konstituering

Det vil være synd at sige, at der i går på det nye byråds første møde var den helt store spænding om, hvem der skal være Gladsaxes borgmester de næste fire år. De fleste interesserede er nok for længst klar over, at det igen bliver socialdemokraten Ole Andersen.

Men på mødet i går blev det officielt vedtaget af et flertal i byrådet, ligesom der også blev sat navne på formænd og medlemmer på i alt 75 poster spændende fra borgmesterposten til delegerede til FKKA, Foreingen af Kommuner i Københavns Amt.

De kommende dage bringer vi her i Nyhedsmagasinet klip fra det konstituerende møde.


Farlig trafik ved busstoppesteder

Det er med fare for liv og lemmer, at ventende buspassagerer tager opstilling ved et af de to stoppesteder ved busbommen på Krogshøjvej i Bagsværd.
 
Bommen er nemlig igen blevet saboteret, så bilerne drøner igennem vejindsnævringen, hvor de to stoppesteder er placeret.
 
Det var ellers på tale i eftersommeren at videoovervåge bomanlægget, som gentagne gange er blevet ødelagt af formentlig bilister, der finder afspærringen tåbelig. Men overvågningen er aldrig kommet i stand, og hærværksfolkene har haft frit lejde til både at smadre bommen og selve løfte anlægget.
 
Hvis nogen derefter skulle være i tvivl om, hvad somme måtte mene om bommen, så er der på ruinerne af anlægget med spraymaling skrevet det gode danske ord "F-U-C-K".
 
Vejafdelingen i Gladsaxe kommune overvejer stadig videoovervågningen som en løsning og er ved at forberede en sag, der sandsynligvis havner i det nye politiske udvalg for trafik- og teknik.

Fem millioner til Gladsaxe Sportscenter

Små fem millioner kroner, det er prisen på at få renoveret Gladsaxe Sportscenter.
 
I regnskabet på i alt 4.750.000 er det især Gladsaxe svømmehal, der vejer tungt. Her skønner kommunen, at det vil koste 1,9 millioner at vedligeholde bygningerne, mens en anden post på budgettet er Gladsaxe Sportshal, der skal bruge næsten 1.2 millioner kroner på bygningsvedligeholdelse.
 
Derudover dækker udgifterne også vedligeholdelse af tribunerne på Gladsaxe Stadion og af omklædningsbygningen. Gladsaxe Badminton Hal skal også have en økonomisk saltvandsindsprøjtning, i form af omkring 85.000 kroner til den gamle hal og mellembygningen.
 
Anlægsbevillingen på de næsten fem millioner kroner på næste års budget bliver anbefalet af børne- og kulturforvaltningen og skal drøftes i dag på et møde i kultur- fritids- og idrætsudvalget. Indstillingen forventes at blive godkendt af udvalget. Og gør den det, så er det byrådet, der skal træffe den endelige afgørelse.

Røvere trænger ind i lejligheder

En ny type ualmindelig fræk form for røverier er den seneste uges tid blevet benyttet flere gange i Høje Gladsaxe, fortæller vicekriminalkommissær Michael Sørensen fra Gladsaxe politi: "To-tre unge i alderen 14 til 20 år ringer på døren til en lejlighed. Når der bliver åbnet, så trænger de ind og truer med en kniv forurettede til at udlevere penge, bankbøger, dankort og smykker.
 
Vi eftersøger fire sydlandsk udseende danskere med sort hår, de to yngste helt ned til 14-års alderen, de er omkring 165 cm høje, mens den ældste er et sted først i 20erne og omkring 185 cm høj."
 
Eventuelle oplysninger i sagerne kan gives direkte til Michael Sørensen 39 69 42 10.

Folkeskolen i Gladsaxe får flotte karakterer

Gladsaxe er et godt sted at gå i skole. I hvert fald, hvis man udelukkende baserer sin vurdering ud fra karakterer i folkeskolen.
 
Den nylige offentliggørelse af samtlige folkeskolers karakterer på internettet viser, at folkeskolelever i Gladsaxe klarer sig ganske godt i forhold til deres kolleger andre steder i landet.
 
Overordnet kommer eleverne her op på et gennemsnit på 8.22 for samtlige skoler i kommunen.
Sammenligner man med nabokommunerne falder Gladsaxe meget godt ind i billedet, dog lidt i den lavere ende.
 
Men der er som sagt kun tale om karakterer, og man kan ikke ud fra talmaterialet alene konkludere, om en skole er bedre end en anden, da der også er mange andre faktorer, der spiller ind.
 

Julebranderterne tager toget

"Beslut dig første det første glas …" og "lad bilen stå" er tilsyneladende råd, som Gladsaxeborgerne har taget til sig her i julemåneden.
 
Gladsaxe Politi kan i hvert fald kun melde om ganske få tilfælde af julebranderter på fire hjul.
Politikommissær Kim Svenningsen fortæller, at der ikke har været de store problemer, når folk skal hjem fra julefrokosten:
 
- Folk er blevet bedre til at tage en taxa hjem eller tage med det offentlige. Vi har i år haft omkring 300 tilfælde af promillekørsel, men det er altså om sommeren og ved fyraften, at folk er mest tilbøjelige til at køre i beruset tilstand, siger politikommissæren.
 
Han understreger, at det lille antal af berusede bilister dog ikke får politiet til at slække på den øgede kontrol på vejene i december.