Onsdag den 19. December


Formand chokeret over nedlægningsplaner

Formanden for Det Sociale Forbrugerråd i Gladsaxe er i chok, efter at socialforvaltningen har erklæret rådet overflødigt, og indstillet overfor politikerne, at rådet nedlægges – allerede ved årets udgang.

I 25 år har Det Sociale Forbrugerråd været høringspart i sager om blandt andet voksne med særlige behov og børn og unge. I aften skal socialudvalget tage stilling til, om rådet nu skal afskaffes.

Men sagen har ikke været til høring i Det Sociale Forbrugerråd, og nedlægningsplanerne kommer derfor helt bag på rådets formand, Gert Aaboe.

"Det må jeg indrømme, det er jeg ret chokeret over. Man mener, at det, Det Sociale Forbrugerråd beskæftiger sig med, det bliver berørt af andre, og det mener jeg ikke, er rigtigt", siger Gert Aaboe.

"Jeg mener, Det Sociale Forbrugerråd dække over hele det sociale spekter – det er der ikke nogen af de andre, der gør. Jeg mener i hvert fald, i en tid hvor man taler så meget om medbestemmelse og medindflydelse, så virker det lidt grotesk, at man nedlægger et forum, hvor netop brugerne og borgerne kan komme til orde over for det politiske system. Det kan jeg ikke forstå", siger Gert Aaboe.

Det Sociale Forbrugerråd består i dag af repræsentanter fra 11 forskellige foreninger og organisationer i Gladsaxe, blandt andet Dansk Blindesamfund, SIND og Ældresagen.

For bare to år siden var der også tale om at nedlægge rådet, men forslaget blev dengang nedstemt i socialudvalget. Nu er sagen altså igen på dagsordenen på udvalgets møde nu i aften.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Udvalg kan bedre forhold for psykisk syge

Psykiatriudvalget er en nyskabelse i Københavns amts politiske del.

Som tidligere nævnt er socialdemokraten Preben Andersen fra Bagsværd blevet udnævnt som formand for udvalget. Han siger om det nye udvalg: "Vi får med udvalget nu mulighed for at lave en mere sammenhængende indsats på psykiatriområdet, som gerne skulle munde ud i bedre forhold for de psykisk syge. Her tænker jeg på at få udbygget botilbuddene, så færdigbehandlede patienter ikke skal blive på hospitalerne i op til et år efter behandling, som det sker nu. Jeg forestiller mig også et bedre samarbejde med kommunerne, som eksempelvis kan resultere i flere sociale aktiviteter for gruppen".


Formand: Miljøplan og trafiksanering er lykkedes godt

De seneste otte år har formanden for teknik- og miljøudvalget i Gladsaxe heddet Tove Eckhardt.

I mandags var det slut med mødevirksomheden både i udvalget og i byrådet.

Her fortæller SFeren om nogle af de ting, hun har været gladest for at have været med til at gennemføre: "Trafiksaneringen med hastighedsplanen har været en stor landvinding, ikke mindst fordi det helt afgørende element, borgerinteressen, så fint var til stede her. Et andet punkt er kommunens første miljøplan med ti punkter, som vi godt vil arbejde hen imod, herunder at være foregangskommune på miljøområdet. Også samarbejdet med virksomhederne om at benytte renere teknologi har været en stor glæde".

Den afgående udvalgsformand giver Gladsaxe et ti-tal på en trettenskala i miljø, så der er stadig noget at arbejde frem mod for de nye udvalg, teknik- og trafikudvalget og miljøudvalget.


Ren samvittighed otte år efter

Politiet i Gladsaxe fik forleden en udsædvanlig henvendelse. En mand fra Birkerød kom en aften ind på politigården med en grøn reservebenzindunk under armen. Med sig havde han også 25 kroner, som han ligeledes afleverede til politiet. Forklaring?

Han havde for otte år siden "lånt" benzindunken fra en bil, men ikke afleveret den tilbage. Det havde naget ham i otte år, før han tog mod til sig og afleverede dunken tilbage - de 25 kroner var for den benzin, der var i dunken. Efter at have afleveret tyvekosterne, løb han ud fra politigården.

Politiet kender hverken manden eller den pågældende bil, som han har lånt benzinen fra, derfor er reservedunken nu indskrevet som hittegods.

Så hvis man savner sin grønne reservedunk, der forsvandt for otte år siden, kan det være, man kan finde den i hittegodsafdelingen på politistationen.

Og så skulle vi i øvrigt hilse fra Gladsaxe Politi og sige, at de holder døgnåbent, hvis der er andre, der trænger til at lette samvittigheden her op til jul.