Torsdag den 20. December


Videorøver anholdt

Gladsaxe Politi anholdt i tirsdags en 25-årig mand fra Bagsværd, der står bag mindst 20 røverier mod tankstationer og videobutikker i det storkøbenhavnske område.
Med en kniv har han truet ekspedienterne til at udlevere kontanter og har også taget videofilm og DVD. Blandt de røveri-ramte butikker er Play Time-videoforretningen på Bagsværd Hovedgade, som han røvede tre gange sidste måned.
Vicekriminalkommissær Michael Liebst Sørensen betragter det som en stor fangst, ikke mindst fordi, omkostningerne for de forurettede ekspedienter har været store, rent psykisk.
 
Ved visse af røverierne har den 25-årige haft en medskyldig, som politiet stadig efterlyser, fortæller vicekriminalkommissær Michael Liebst Sørensen.
Den anholdte gerningsmand har sin adresse i Bagsværd, men har haft sin daglige gang i det indre København, hvor Gladsaxe Politi anholdt ham i tirsdags.
 
Samme dag opklarede Gladsaxe Politi i øvrigt også et andet røveri. Det blev begået mod Q8-tankstationen i mandags, men vidner havde genkendt de to røvere, så politiet kunne hurtigt finde frem til den ene af dem. Den anden er stadig på fri fod, men politiet forventer ikke, det varer længe, før de også har fundet den anden røver.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Rabat på affald

Beboerne i Værebro Park i Bagsværd vil gerne selv kompostere deres haveaffald og komprimere storskrald. Derfor vil de også gerne slippe billigere i renovationsafgift.
Det har beboerne da også foreslået teknik- og miljøudvalget, men det er ikke blevet helt som beboerne havde tænkt sig, men dog noget der ligner.
 
Udvalgets formand, SFeren Tove Eckhardt, siger: "Det er et fantastisk flot stykke arbejde, de har lavet, men vi må holde os til det solidariske betalingsprincip omkring affald, som vi sidste år fik diskuteret os frem til. Men vi har fundet på en anden måde at gøre det på. Kommunen vil nu gå ind og overtage komprimeringen af storskraldet og mht. haveaffaldet får beboerne samme rabat, som vi har givet villaejerne til indkøb af kompostbeholdere".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Vold mod cyklist

En 21-årig mand fra Høje Gladsaxe stod i går i retten i Gladsaxe tiltalt for vold mod en cyklist.
Episoden finder sted den 10. oktober i år, hvor den 21-årige kommer kørende i bil på Gladsaxevej i retning mod Buddinge. Han forklarede i retten, at han havde travlt, fordi han var på vej til øjenlæge med sin mor. Men da han skal dreje til venstre i lyskrydset ved Gladsaxevej og Høje Gladsaxe Torv kommer en cyklist på tværs. Han når at stoppe op ca. en halv meter fra cyklisten, som fortalte i retten, at han blev meget forskrækket, og derfor reagerer ved at give bilisten "fingeren". Det provokerer den tiltalte så meget, at han stiger ud af bilen og slår cyklisten på siden af hovedet; så hårdt, at han falder. Derefter stiger han igen ind i bilen og kører videre.
Cyklisten har fået en flænge bag øret, og hans briller falder af og går i stykker.
 
Den tiltalte erkendte i retten at have slået cyklisten, men nægtede at have slået med knyttet hånd, sådan som cyklisten forklarede det.
Under retssagen var cyklisten tydeligt påvirket af gensynet med sin gerningsmand, mens den tiltalte tog det hele noget mere afslappet. Under hele retssagen sad han og læste i en bog, og lod ikke til at bekymre sig det mindste om situationen.
Nu var det heller ikke første gang, den 21-årige stod tiltalt for overtrædelse af straffeloven.
Han er tidligere dømt for ulovlig våbenbesiddelse og underslæb og for bare et år siden blev han idømt 20 dages fængsel for vold.
 
Der er endnu ikke faldet dom i sagen. Retten i Gladsaxe har nu bedt om en undersøgelse af den tiltalte, der skal vise, hvorvidt han er egnet til samfundstjeneste.

Årets sidste byrådsmøde

I aften samles det nuværende Gladsaxe Byråd for allersidste gang i salen på Gladsaxe Rådhus.
Mødet er indkaldt ekstraordinært, og på dagsordenen er kun to punkter: Ændring af styrelsesvedtægten omkring indkaldelse af stedfortrædere og opsplitningen af det gamle teknik og miljøudvalg i to nye udvalg, trafik- og teknikudvalget og miljøudvalget.
 
Radio Gladsaxe transmitterer naturligvis årets absolut sidste byrådsmøde fra klokken 18.
 

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin