Fredag den 21. December


Kritik af ny handleplan

Allerede før en ny handleplan for arbejdet med familier med børn og unge med særlige behov træder i kraft, bliver den mødt af kritik.
Socialudvalget i Gladsaxe vedtog i denne uge en flerårig handleplan, der indeholder konkrete målsætninger for området.
Planen har været sendt til høring i henholdsvis Det Sociale Forbrugerråd og i Foreningen for forældre til anbragte børn, og begge er overordnet godt tilfreds med indholdet.
Men på visse punkter giver den nye handleplan anledning til bekymring, mener formanden for Foreningen for forældre til anbragte børn, Birthe Nielsen.
 
"Der står ikke noget om, hvordan man vil sikre opfølgning af eksisterende sager i forvaltningen. Handleplanen er møntet på, hvordan nye henvendelser skal håndteres og følges op. Der er flere eksempler på, at børn har gået hele og halve år, hvor der ikke sker opfølgning på deres situation. Det er et problem", siger Birthe Nielsen til Nyhedsmagasinet.
 
Formanden for socialudvalget i Gladsaxe, Erling Schrøder, siger til Nyhedsmagasinet, at man naturligvis vil sørge for at følge op, også på de eksisterende sager. Og udvalgsformanden har store forventninger til den nye handleplan, som træder i kraft den 1. januar.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Vold mod taxachauffør

Gladsaxe Byret skulle i går tage stilling til, om et slagsmål på Vadgårdsvej en sen nattetime i november var et overfald eller om de to involverede parter var lige store slagsbrødre.
Episoden fandt sted den 3. november i år, hvor en 24-årig mand tog en taxa hjem fra et værtshusbesøg i Søborg.
Den unge mand var tiltalt for at have givet taxachaufføren flere knytnæveslag og spark på kroppen og i hovedet, men da han var temmelig beruset den nat, kunne han ikke huske, hvad der skete.
Han mener, at taxachaufføren kom med dumme bemærkninger, og at han derfor slog ham med flad hånd i nakken.
De steg begge ud af taxaen, hvorefter der var en del tumulter, hvor de begge væltede omkuld. Den tiltalte indrømmede, at han havde sparket til chaufføren, da han lå ned, men højst to gange og ikke særligt hårdt. Men han nægtede, han i øvrigt havde sparket og slået taxachaufføren.
Chaufføren forklarede, at han hele tiden havde prøvet at standse slagsmålet og ikke på noget tidspunkt havde slået ud efter sin kunde. Han fortalte i retten, at den tiltalte virkede aggressiv, samme vurdering havde flere andre vidner også.
 
Retten valgte at tro på taxachaufførens version og afgjorde i går skyldsspørgsmålet. Der er dog ikke faldet endelig dom i sagen, idet en personundersøgelse skal afgøre, om den 24-årige er egnet til at aftjene samfundstjeneste. Det er han formentligt, da han ikke tidligere er straffet.
Normalt vil en dom for vold som denne udløse 30 til 60 dages ubetinget fængsel.

Ændringer i styrelsesvedtægten

Der vil fremover være fuldt hus på samtlige 25 pladser i Gladsaxe byrådssal, uanset et medlems sygdom eller andet forfald.
I aftes vedtog samme byråd nemlig på et ekstraordinært møde en ændring af kommunens styrelsesvedtægt, så der altid bliver indkaldt en stedfortræder.
 
Samtidig sagde byrådet god for en række andre ændringer, der er nødvendige som følge af teknik- og miljøudvalgets opsplitning i to udvalg; Et miljøudvalg og et trafik- og teknikudvalg.
Også det blev vedtaget, dog undlod Det Konservative Folkeparti, Venstre og Dansk Folkeparti at stemme.

Juleradio

I de kommende uger er intet som det plejer at være her på frekvensen.
I anledning af højtiden har Radio Gladsaxe sammensat en særlig julesending:
Første juledag sender vi f.eks. Bach´s Juleoratorium og de følgende dage kan man opleve eller genopleve Händels Messias. Hver morgen klokken halv ni er Gladsaxes førende lokalhistoriker Arne Hermann i studiet og han fortæller bl.a. historien om Grevinden af Bagsværd og om Buddingevejs historie.
Og så er der radio for børn, hver eftermiddag klokken 16.
Nyhedsmagasinet holder til gengæld juleferie og er først tilbage igen fra mandag den 7. januar - til sædvanlig tid.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin

Nyhedsmagasinet er tilbage den 7. januar

Glædelig Jul og på genhør