Mandag den 3. December


Socialdemokratisk konstituering

Om nøjagtig en uge skal det nye byråd i Gladsaxe holde det første møde, hvor det konstituerer sig.
En betingelse for, at det kan gå ordentlig for sig, er naturligvis, at de enkelte partier har fordelt posterne i byråd, udvalg, bestyrelser og nævn imellem sig.
 
I aftes holdt det største parti, Socialdemokratiet, det sidste møde om fordelingen. Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Ole Andersen siger: "Karin Søjberg Holst er genvalgt som gruppeformand, mens Trine Græse er ny som næstformand. I økonomiudvalget peger vi på Erling Schrøder, Karin Søjberg Holst, og så skal der rtækkes lod mellem os og den borgerlige gruppe om ét medlem – vinder vi, så bliver John Brown Brabant Althoff-Andersen medlem af udvalget".

Krav: Flere brandfolk på sprøjterne

Brandvæsenet i Gladsaxe rykker ud med alt for få mænd, når alarmen lyder – det mener distriktsbrandinspektøren hos Beredskabsstyrelsen.
 
Han kræver i en inspektionsrapport, at styrken opnormeres med to mand mere, så en normaludrykning kommer til at bestå af én indsatsleder, to holdledere og tolv brandmænd.
 
Kravet er dog ikke sådan lige til at opfylde for det lokale brandvæsen, fordi bilerne ikke er indrettet til at tage så mange med.
 
Så enten skal de bygges om, eller også skal der købes en redningsvogn mere.
 
Ledelsen i Gladsaxe brandvæsen vil hellere bibeholde den nuværende bemanding, der, viser erfaringen, er velafbalanceret i forhold til de fleste typer brande.
 
Derfor bliver der nu lagt op til en forhandling med Beredskabsstyrelsen om bemandingen.

Grundejere urolige for vejudvidelse

Grundejerne i Gladsaxe er urolige for, hvad der sker med deres huse, hvis motorringvej tre som forventet udvides til seks spor.
 
I sidste uges havde Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe derfor inviteret til stormøde for grundejerne. Her kunne de blandt andet høre advokat Jørgen Jakobsen fortælle om de forskellige muligheder for at søge erstatning. Sammenslutningen havde taget initiativ til mødet, for at dæmpe nervøsiteten blandt de berørte husejere.
 
- De er nok stadig lidt urolige, men de er blevet klædt bedre på til borgermødet i morgen med Vejdirektoratet. Advokat Jørgen Jakobsen fortalte, hvad der er er muligheder for erstatning, både hvis man skal gå fra sit hus, men også hvis der kommer for megen støj fra vejen, fortæller formand Niels Lundsberg.
 
Ved mødet deltog, ud over omkring 60 grundejere, også Gladsaxes borgmester, Ole Andersen, den tekniske direktør samt kommunaldirektøren.
 
Forslaget til en udvidelse af motorringvejen tages op i Folketinget til næste efterår, hvor anlægsloven skal vedtages. Da der er bred politisk opbakning til forslaget, må det forventes, at udvidelsen er en realitet.
 
I morgen afholder Vejdirektoratet borgermøde på rådhuset klokken 19.30

Teknik og miljø deles i to udvalg

Ved kommunalvalget i Gladsaxe blev der ændret en del ved partistørrelserne ligesom der også kom to nye partier ind i byrådet.
 
Det har givet en noget anden kabale at lægge i forhold til udvalgsposter og øvrig placering.
 
En af konsekvenserne er, at det nuværende teknik- og miljøudvalg bliver splittet op i to, et trafik- og teknikudvalg og et miljøudvalg med hver syv medlemmer.
 
Men det er nu ikke udelukkende for at få kandidatkabelen til at gå op, at den nye struktur er valgt. Der er faktisk en god portion logik indbygget, siger vicedirektøren i teknik- og miljøforvaltingen Benedicte Weber: "De to udvalg, der nu kommer, er faktisk lige store, både hvad angår antal af sager, sidste år havde hvert område således 115 sager, de er lige arbejdstunge, og så er der lige stor økonomi i hvert af udvalgene".

Tænding i Narsaq og Gladsaxe

Det er ikke bare i Gladsaxe, at juletræet foran rådhuset er blevet tændt indenfor de seneste pår dage – også under langt koldere himmelstrøg har der været gang i fyrtøjet.
 
I højt klart frostvejr blev en ti meter høj rødgran nemlig tændt i julemandens eget land, nærmere bestemt i Gladsaxes grønlandske venskabsby Narsaq.
 
Træet er en gave fra Gladsaxe Kommune, og det har været undervejs med skib siden den 11. november og ankom for få dage siden til Narsaq.
 
Fritidsinspektør i Narsaq, Preben Lind, fortæller her om lystændingen i går: "Vi tændte den ti meter høje rødgran, som vi traditionen tro har fået fra Gladsaxe, kl. 16, hvor her var ti graders frost og højt klart vejr. Vores lokale sangkor optrådte, borgmesteren talte og julemanden kom forbi med sine nisser, der uddelte godter til børnene".