Fredag den 7. December


For og imod karakterer

Offentliggørelsen af karaktererne fra 9. klasserne fra samtlige skoler i landet har fået internetforbindelserne til at gløde de seneste dage.
 
For er der noget, stort set alle danskere har et forhold til, så er det skolen. Vi har alle gået der, har børn eller børnebørn der eller kender andre, der slår deres folder i skolen.
 
Men hvad kan offentliggørelsen bruges til, udover at få stillet egen nysgerrighed – det handler de næste indslag med skoleinspektører og politikere om.
 
(Hør lydudgaven af Nyhedsmagasinet).

Bilist tog kvælertag

Parkeringspladser kan få sindene i kog hos bilister. Og på Værebrovej i august kogte sindene lidt mere, end hvad lovligt er.
 
En 32-årig mand fik nemlig i går dom for at have taget kvælertag på en bilist på en parkeringsplads. Han fik fire måneders betinget fængsel og 80 timer samfundstjeneste, ikke kun for episoden på parkeringspladsen, men også for tyveri og hæleri.
 
Han forklarede i retten, at han mente, den forurettede gav ham fingeren, da den anklagede i sin kassevogn holdt i vejen for den anden bilist.
 
Han gik derefter hen til forurettede og stak hånden ind gennem det nedrullede vindue, hvor han greb fat i føreren.
 
Selv kaldte han det for et greb i kraven, men Gladsaxe byret mente altså, det var et kvælertag.

Brand i institution

Pædagoger og børn handlede hurtigt, da der i går eftermiddag udbrød brand i børnehaven på Skolesvinget ved Høje Gladsaxe.
 
På ganske få minutter kom alle uden panik ud af institutionen, så brandfolkene kunne komme til.
En blev kørt på skadestue til observation, et rum udbrændte, men det kunne have været gået langt værre, hvis ikke børn og voksne havde handlet så disciplineret.
 
Brandvæsenet kommer i øvrigt forbi børnehaven igen i dag – ikke for at slukke en brand – men for at fortælle børnene, hvor dygtige de faktisk var i går.

Unge fejrer Gladsaxes fødselsdag

200 unge skal i aften til fest på Gladsaxe Rådhus.
 
De er i løbet af det sidste år rundet 18 år, men det er ikke deres fødselsdag, der skal fejres, det er derimod kommunens, der i dag fylder 160 år.
 
- Det er vigtigt, de unge lærer, hvordan demokratiet virker, så i aften får de mulighed for at hygge med underholdning og lidt mad og drikke, men der bliver også mulighed for at høre nærmere om de politiske forhold i kommunen, siger borgmester Ole Andersen.
 
De unge gæster er blevet inviteret med ledsager, og de vil alle i aften få mulighed for at overvære en premiere: Det er nemlig første gang, at en ny video om Gladsaxe bliver vist. Desuden optræder Amin Jensen.
 
Alle de 563 borgere i Gladsaxe, der er fyldt 18 år indenfor det sidste år, er blevet indbudt til fødselsdagsfesten.