Torsdag den 15. Februar


Protest mod ansættelse af tidligere pædofili-anklaget

Forældre ved en skolefritidsordning på Stengård skole i Gladsaxe protesterer nu voldsomt mod en ansættelse af en tidligere pædofilianklaget pædagog.
Pædagogen blev den 10. marts sidste år anholdt efter en anmeldelse fra Gladsaxe kommune om mulige seksuelle overgreb mod et barn på sfo’en på Søborg Skole.
I syv måneder hang anklagen over mandens hoved, inden politimyndigheden opgav at rejse tiltale.
I mellemtiden havde kommunen først fyret den dengang 39-årige pædagog, men efter pres fra de faglige organisationer og det kommunale medarbejderudvalg blev manden genansat.
Det kom slet ikke på tale, at pædagogen skulle vende tilbage til sin stilling på Søborg Skole, og siden har skoleforvaltningen forsøgt at finde et nyt sted.
Ledelsen og personalet på Stengård skole har intet imod at ansætte pædagogen i sfo’en, men det har forældrene.
De har kimet skoleforvaltningen ned med indsigelser, ligesom forældrerådet ved fritidsordningen skriftligt har protesteret.
"Efter den massive og kraftige reaktion fra forældreside overvejer vi nu alternative ansættelsesmuligheder til pædagogen", siger børne- og kulturdirektør i Gladsaxe kommune Svend Erik Haase.
 

SF foreslår valgteknisk samarbejde med socialdemokrater, radikale og Enhedslisten

For at undgå en borgerlig borgmester foreslår SF i Gladsaxe nu et valgteknisk samarbejde mellem Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og SF.
Formålet er at danne modvægt til højrefløjens valgsamarbejde mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Kristeligt Folkeparti og Centrum Demokraterne.
Hvis de fire partier havde indgået et valgteknisk samarbejde ved sidste kommunalvalg, ville partierne samlet have opnået yderligere et mandat.
 

Renserier fortsætter foreløbig

B.J. Rens og A.P. Stjernerens, der begge ligger på Søborg Hovedgade, kan i første omgang fortsætte driften, selv om de ikke lever op Gladsaxe Kommunes krav om et lavt udslip af det sundhedsskadelige stof perchlor.
Gladsaxe Kommune var ellers klar til at sætte lukket-skiltet på dørene, fordi renserierne ikke havde nedbragt udslippet, da fristen udløb i begyndelsen af februar.
Men så drastisk mener Miljøstyrelsen ikke, kommunen må gå til værks.
Miljøstyrelsen vil nemlig have tid til at behandle renseriejernes klager over beslutningen, inden nøglen eventuelt skal drejes om. Den melding redder i første omgang B.J. Rens forGladsaxe Kommune har selv indvilget i at give A.P.Stjernerens udsættelse på grund af nogle forviklinger i forbindelse med målingerne af perchloren.
Men et af de andre renserier i Gladsaxe, Bagsværd Møntvask og Rens, har allerede lukket renseriafdelingen, fordi det ikke kunne leve op til kommunens krav.
Først da Radio Gladsaxe ringede til ejeren, Susanne Hansen, fik hun at vide, at de andre renserier foreløbig kan fortsætte.
Hun er meget utilfreds med kommunens behandling.
_ Der må være ens regler for alle, siger hun til Nyhedsmagasinet.
Susanne Hansen kan ikke sige præcist, hvor mange penge hun taber, hver dag renseriafdelingen er lukket, men hovedindtægten kommer fra vaskeriet.
Tre andre renserier levede op til Gladsaxe Kommunes krav, da fristen udløbet. To havde gjort en stor indsats for at nedbringe udslippet ved blandt andet at forbedre udsugningen.
 

Tillidsposter til gulddreng

Victor Feddersen, tidligere toproer fra Gladsaxe i den nok så berømte guld-firer, er netop blevet valgt til Danmarks Idræts-Forbunds aktivkomite for de næste fire år.
Komiteen tæller syv medlemmer, og Victor Feddersen blev topscorer med 120 stemmer.
DIFs aktivkomite er sammensat af deltagere fra de seneste fire Olympiske Lege, og medlemmerne sidder bla. med i forbundets bestyrelse, eliteidrætsudvalget og i anti-doping-udvalget.
Victor Feddersen får i øvrigt ekstra travlt på det administrative sportsplan – han er nemlig også netop blevet valgt ind i Team Danmarks bestyrelse.
 

Pensionistrejser i over 30 år

Farums borgmester, venstremanden Peter Brixtofte, kom på forsiden af flere aviser, da han besluttede at sende byens pensionister på tur til de varme lande.
Men i Gladsaxe har der været pensionistrejser i over 30 år.
Det fortæller overassistent Thyge Jensen fra omsorgsafdelingen i Gladsaxe Kommune.
Det var daværende borgmester Erhard Jakobsen, der fik ideen, da han var i Italien, og han tog initiativ til et samarbejde, hvor omegnskommunerne arrangerede billige pensionistrejser til sydens sol.
Efter oliekrisen blev samarbejdet indstillet, og nu står Gladsaxe Kommune selv for rejserne.
Tidligere slap pensionisterne med et mindre beløb, men nu betaler de selv de fleste udgifter. De fleste rejsemål ligger også inden for landets grænser.
 

Klubber renser sø

Bagsværd Sø får nu en hjælpende hånd fra mange af de klubber og foreninger i Gladsaxe, der i løbet af året nyder godt af enten vandet eller områderne omkring søen.
Det sker den 25. marts, hvor Kanoklubben 361 byder på det efterhånden traditionsrige ren-sø-projekt.
Trillebøre og gribetænger er i brug hele formiddagen for at få renset søen og bredderne for gamle cykellig, flasker, plastikposer og andet synligt affald.
Store-rensedag slutter med en fælles frokost i kanoklubben, der i øvrigt tidligere har fået Dansk Idræts Forbunds miljøpris for initiativet.
Klubber og andre interesserede kan tilmelde arrangementet i kanoklubben inden den 20. marts.