Fredag den 2. Februar


6. uge uden fysioterapi til handicappede

"Forældrene kan bare klage, hvis de er utilfredse, mere gør vi ikke".
Sådan lød beskeden fra forvaltningen til politikerne i Gladsaxes socialudvalg om situationen for 12 svært handicappede Gladsaxe-børn, der som de eneste i Københavns amt nægtes fysioterapi på deres specialskole.
Det gør de efter en betalingsstandsning fra Gladsaxe kommunes side, der har tvunget amtet til at stoppe terapien.
 
Pengene til terapien er for længst betalt via skattebilletten, men amt og kommune slås nu om, hvilken kasse pengene skal fiskes op fra.
Imens kan de handicappede børn fra Gladsaxe så nu på femte uge se måbende på, at deres kammerater på specialskolerne får den nødvendige terapi, mens de altså selv må undvære.
 
En grotesk situation, som flere politikere tidligere har ytret ønske om at gøre noget ved, nu også den konservative formand for amtets kultur- og undervisningsudvalg, Lars Abel: "Jeg vil tage initiativ til et hurtigt møde mellem amtets og kommunens socialudvalgs- og undervisningsudvalgsformænd for at få en løsning. Det her er urimeligt overfor børnene".
 
På mandag går de handicappede børn fra Gladsaxe ind i den sjette uge uden ergo- og fysioterapi.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Nyt klubhus skal spille sammen med naturen

Arkitekten Kim Utzons tegninger er blevet til virkelighed.
Den sidste af de fire gårde, der udgør Nybro-Furå kano- og kajakklubs klubhus, står fiks og færdig ved Furåen nær Lyngby Sø.
Huset er i sort træ med store vinduer med hvide rammer, og det er hensigten, at det skal spille sammen med den omgivende natur.
Indvendig er der klublokale, omklædningsrum, køkken og sauna.
 
Klubhuset bliver indviet i morgen, lørdag.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Medarbejdere hædret

Et computerprogram der gør syge hjerter raske igen, og en mangeårig indsats i sundhedens tjeneste fik i går eftermiddag synlig anerkendelse.
For tredje år i træk uddelte Københavns Amt erhvervspriser, og for at komme i betragtning skal man enten have gjort noget særligt til gavn for miljøet, været god til at samarbejde eller fået en rigtig god idé.
Samarbejdsprisen tilfaldt i år parterne Merck, Sharp & Dohme. De har sammen udviklet computerprogrammet HjerteRask, der bruges i det såkaldte HjerteRask-ambulatorium på Gentofte sygehus. Computerprogrammet har været med til at reducere hjertepatienters indhold af kolesterol i blodet betydeligt. Det betyder, at risikoen for at få tilbagefald er langt mindre.
HjerteRask programmet kan også bruges til behandling af patienter med åreforkalkning.
 
Årets medarbejderidépris gik til ingeniør Henning Jensen, der blev hædret for, ikke bare én, men en lang række idéer og initiativer. Han har gennem årene udviklet højteknologisk udstyr til Glostrup og Herlev amtssygehus, bl.a. en dobbeltdetektor til nyreundersøgelser og udstyr til at måle radioaktivitets forsvinden fra huden. Og så har han været med til at udvikle en prototype på et nyt gamma-kamera, der kan bruges til at undersøge patienter, hvor der er mistanke om kræft.
 
Miljøprisen fik Løvens Kemiske Fabrik, der bl.a. arbejder på at formindske vandforbruget under produktionen og på at opbygge et operationelt miljøstyringssystem.
 
Erhvervspriserne blev uddelt torsdag eftermiddag på Amtsgården i Glostrup af amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen.

Familietræf i kirken

Rundbold, ludo og grill-fest er ikke ligefrem hverdagskost om søndagen i Søborgmagle kirke.
Men nu har to familier taget initiativ til en søndag eftermiddag i kirken for både far, mor og børn i alle aldre.
På søndag er der for første gang familietræf i Søborgmagle kirke. Arrangementet starter med kaffe og kage, derefter er det store spilledag, hvor hver familie medbringer sit yndlingsspil. Der er også fællesspisning, og sognepræst Mogens Kjær slutter af med prædiken i selve kirken.
 
Mogens Kjær synes idéen med familietræf er alletiders, især fordi det er familierne selv, der har taget initiativ.
 
Der er familieeftermiddag i Søborgmagle kirke den første søndag hver måned, første gang er altså nu på søndag den 4. februar. Det er fra klokken 15 til 18.30, og man behøver ikke tilmelde sig på forhånd, man kan bare møde op.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Ny træner til AB

ABs superligahold i fodbold fik i går ny cheftræner, da Ove Christensen overtog jobbet efter trænerteamet Flemming Christensen og Peter Frandsen.
Ove Christensen stoppede for blot to uger siden hos AGF efter blot et halvt års ansættelse.
Den nye AB-træner, der tidligere har stået i spidsen for Viborg og det danske U 21-landshold, har skrevet under på en tre-årig kontrakt med klubben.
Det fremgik af en fondsbørsmeddelelse torsdag.
 
Aftalen betyder, at Flemming Christensen fortsætter som assistenttræner, mens den anden træner, Peter Frandsen, går på orlov foreløbig frem til den 30. juni pga. sygdom i den nærmeste familie.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet