Tirsdag den 20. Februar



Omfattende retssag om økse og undervandsharpun

Retten i Gladsaxe tog i går hul på en ret omfattende sag, hvor en mand fra Høje Gladsaxe var tiltalt for ikke mindre end tolv forskellige forhold, der spændte lige fra rudeknusning til narkohandel og økseslag.
Manden tilstod blandt andet, at han havde skudt en undervandsharpun ind gennem vinduet til hans svigerinde, fordi hun havde stjålet fra hans mor.
Til gengæld var der en del andre sager, han ikke ville erkende, ofte med henvisning til, at han ikke kunne huske noget.
_ Jeg husker som en pose nødder, sagde han, og havde eksempelvis glemt alt om, at han på et tidspunkt skulle være blevet afhørt af politiet i en narkosag.
Narkoen spillede også en rolle i et af de andre forhold, hvor den tiltalte erkendte, at han iført underbukser havde banket en økse ind i en gadedør i Høje Gladsaxe hos en kvinde, der skyldte penge for piller.
_ Døren fik et par dask med øksen, indrømmede manden, der til gengæld nægtede, at han havde truet med at slå hende ihjel, hvis hun ikke betalte.
Retssagen fortsætter på onsdag.
 

Voksenelever koster

Hjemmehjælperne i Gladsaxe kommer til at løbe endnu hurtigere resten af året.
En væsentlig del af lønbudgettet skal nemlig dække udgiften til vokseneleverne på social- og sundhedshjælperuddannelsen – og de er, efter en byrådsbeslutning sidste år, mere end dobbelt så dyre som unge under 25 år, fordi de skal have mere i løn..
Baggrunden for dén beslutning var, at der simpelthen ikke kom ansøgere nok til elevuddannelsen.
Det gør der nu, men primært af den dyre slags, og de økonomiske konsekvenser er ikke blevet vel modtaget af distriktslederne indenfor hjemmehjælpen.
"Vi er glade for vokseneleverne, der generelt er en bedre arbejdskraft end de unge, men vi er stærkt bekymrede over at skulle finde pengene i vores i forvejen meget stramme normering", skriver distriktslederne i en kommentar til socialudvalget.
Kommentaren har gjort indtryk på politikerne, halvvejs i hvert fald.
Oprindelig skulle der findes næsten tre mio. kroner indenfor det eksisterende lønbudget, men efter et møde i udvalget sagde flertallet god for et SF-forslag om at hente halvdelen af beløbet i kommunekassen.
 

Pistolrøveri mod avisbud

Et 26-årigt avisbud blev søndag morgen udsat for et pistolrøveri på Klausdalsbrovej.
Buddet blev stoppet af en mand, der spurgte efter ild til en cigaret, men som efterfølgende stak en lille, sort pistol i maven på buddet og forlangte penge.
Buddet udleverede en pung med 500 kroner og forskellige personlige papirer.
Gerningsmanden beskrives ifølge Gladsaxe politi som værende en ca. 25-årig mand med et sydlandsk udseende med sort, tilbagestrøget pomadiseret hår.
Han er omkring 185 centimeter høj, kraftig af bygning og var iført en rød striktrøje, grå vest og lyse bukser.
Røveriet blev begået klokken fire søndag morgen udfor Klausdalsbrovej 199, og eventuelle oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.
 

Nyt teleselskab i Gladsaxe

Overvågningskameraer er ikke kun for vagtmestre og politifolk.
Almindelig mennesker kan også sidde hjemme i lejligheden og holde øje med vaskekælderen eller parkeringspladsen ved hjælp af et web-kamera.
Det fortæller Jan Asbjørn Olsen, der er direktør i det nye teleselskab Telelet i Søborg. Ud over telefoni står firmaet nemlig blandt andet for intranet, der er en form for lokalt internet, i boligområder.
Telelet arbejder med bredbåndsløsninger, der blandt andet giver mulighed for en fast telefonregning, hvad enten man taler lidt eller meget.
 

Gladsaxe bruger flere penge på folkeskolerne end gennemsnittet

Trods besparelserne på folkeskoleområdet bruger Gladsaxe stadig flere penge pr. folkeskoleelev end gennemsnittet af landets kommuner.
Det viser de nyeste tal fra Indenrigsministeriet, der bygger på kommunale nøgletal fra år 2000.
På et år bruger Gladsaxe Kommune 44.773 kroner pr. folkeskoleelev, mens landsgennemsnittet lyder på 42.319 kroner. Gladsaxe Kommune bruger altså næsten 2.500 kroner mere pr. elev end gennemsnitskommunen. Til gengæld ligger Gladsaxe under amtsgennemsnittet på 45.935 kroner.
Når det gælder klassekvotienten ligger Gladsaxe både over amts- og landsgennemsnittet, så den typiske Gladsaxe-elev skal dele lidt flere invitationer ud, når klassen skal til fødselsdag.
Ser man på Danmark som helhed, sidder der 19,79 børn i klassen, mens der næsten er to ekstra børn i den typiske Gladsaxe-klasse. Her er klassekvotienten nemlig 21,69.
 

3000 besøg på Gladsaxe Kommunes hjemmeside pr. måned

I gennemsnit besøger 3000 borgere Gladsaxe Kommunes hjemmeside i løbet af en måned.
Det viser en undersøgelse som kommunens web-koordinator, kontorchef Gert Jensen, har lavet med målinger fra oktober, november og december 2000.
Dermed skiller Gladsaxe Kommune sig ud i forhold til omkring halvdelen af landets kommuner. Ifølge en undersøgelse som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har lavet, ofrer hver anden kommune nemlig slet ikke tid på at undersøge, hvor mange, der læser hvad på hjemmesiden.
Men det har web-koordinator Gert Jensen altså gjort.
Topscoreren er Gladsaxe Nyt, hvor man blandt andet kan se en liste over aktiviteter og en jobbørs.
Dernæst kommer selvbetjeningsfunktioner, hvor man for eksempel kan ansøge om boligsikring.
35 procent af søgningerne på Gladsaxe Kommunes hjemmeside sker uden for Rådhusets normale åbningstid.
 

Lugt i bageriet efter brand

Der kom i bogstaveligste forstand røg i køkkenet og lugt i bageriet, da en påsat brand i kælderen ved Søborg Torv 3 natten til søndag tog fart.
Der var sat ild til nogle brødkasser, som var sat op ad døren, og derfra bredte ilden sig til et kælderrum og fik også sat både telefonnet og det elektriske anlæg ud af drift.
Røgen bredte sig til flere opgange, og en del beboere måtte evakueres på grund af faren for røgforgiftning.
Den påsatte brand blev opdaget tyve minutter over to natten til søndag, og kriminalpolitiet i Gladsaxe vil meget gerne i kontakt med eventuelle vidner.