Torsdag den 22. Februar

 

 

Amtsformand svarer igen på Irma Henriksens anklager

Amtsformanden for Dansk Folkeparti i Københavns Amt, Bente Pedersen, vender sig kraftigt imod Irma Henriksen, der netop har meldt sig ud af partiet for at blive løsgænger i Gladsaxe Byråd.
Irma Henriksen rettede protest, fordi hun ellers kun ville få en tiendeplads på stemmesedlen, når der til efteråret er valg til amtsrådet. Pia Kjærsgårds mand, Henrik Thorup, får derimod sit navn øverst på listen, og det fik i går Irma Henriksen til at rette skarpe anklager mod sit gamle parti, som hun blandt andet beskyldte for nepotisme.
Men det afviser Bente Pedersen.
 
"Det var et ganske normalt valg. Vi var 96 stemmeberettigede. Henrik Thorup fik 82 stemmer, og Irma Henriksen fik 27 stemmer. Det er helt forkert at anklage Henrik Thorup, fordi han er gift med Pia Kjærsgård. I andre partier, er der mange andre, der også er gift med en politisk aktiv mand eller kvinde, og det er der jo ikke noget forkert i", siger Bente Pedersen til Nyhedsmagasinet.
 
Klaus Kjær, der i Gladsaxe Byråd står i spidsen for Dansk Folkeparti, beklager Irma Henriksens afgang.
"Det er ikke særlig velovervejet, jeg tror Irma var frustreret over det, der er sket, men det er foregået på fuld demokratisk vis", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

 

DF kandidater til byrådet fundet

Klaus Kjær er blevet valgt som spidskandidat til byrådsvalget i november.
Kristian Niebuhr er nummer to og Preben Jensen får en tredje-plads på stemmesedlen.
 
Opstillingsmødet blev holdt tirsdag aften, og det var egentlig meningen, at Irma Henriksen også skulle have været med.
Men samme dag som mødet blev holdt, valgte hun altså at trække sig ud af partiet.
 
Hos Dansk Folkeparti er det særlig vigtigt, hvem, der står hvor på listen. Partiet bruger nemlig systemet med partilister, hvor stemmer på partiet går til dem, der står øverst på listen. Det er en modsætning til sideordnet opstilling, hvor partistemmerne fordeles ligeligt, og det derfor er de personlige stemmer, der afgør, hvem der kommer ind.

Debat om overvågning

Fagforeningsformanden, Gladsaxeborgeren Jørgen Hoppe, vil have sat gang i en omfattende debat om tv- og videoovervågningen i Danmark.
Baggrunden er det holdningsskifte i samfundet, der har resulteret i en ligegyldighed og tavshed overfor rækken af overvågningssystemer, der vokser dag for dag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Storstilet aktion mod spritbilister

Et stigende antal sager med spirituskørsel er baggrunden for en landsdækkende kampagne fra i dag til og med lørdag.
Ifølge den daglige leder af færdselspolitiet i Gladsaxe, Kim Wessel-Tolvig, så er det specielt blandt de ældre bilister, at sammenblandinge af spiritus og kørsel er et problem.
 
I løbet af den tre dage lange kampagne bliver der morgen, middag, aften og nat lavet så mange kontroller, som politiet overhovedet kan overkomme.
"Det burde være umuligt for eventuelt påvirkede personer at slippe for tiltale", siger Kim Wessel-Tolvig til Nyhedsmagasinet.

Premieren udskudt for dobbeltdækker-busser

Efter planen skulle vi fra februar have haft engelske tilstande i Gladsaxe. Det var nemlig meningen, at de nye dobbeltdækker-busser skulle køre på linie 250 fra denne måned.
Men gladsaxeborgerne må stadig nøjes med busser i ét lag.
Den nye bustype er nemlig endnu ikke nået gennem syn på grund af uenigheder mellem Færdselsstyrelsen og producenten, men informationschef i Hovedstadens Udvikling Råd, HUR, Pernille Hermann, regner med at dobbeltdækkeren kommer på gaden i løbet af marts.
Hvis man i denne tid alligevel ser en dobbeltdækker i gadebilledet, er den ude på en testtur.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet