Onsdag den 28. Februar


 

Busser kører i morgen

De strejkende chauffører fra Connex i Gladsaxe genoptager arbejdet i morgen, så busserne kommer til at køre fra klokken 04.00.
Resten af dagen er der fortsat strejke, og det betyder, at bus-linierne 3, 4E, 5, 67, 143, 47, 152, 153E, 154E, 156, 157, 158, 159, 161, 165, 167 og 350 S holder stille.
 
Chaufførerne strejker i protest mod nye vagtplaner, der blandt andet betyder, at nogle chauffører skal arbejde 9,5 time i stræk.
Ledelsen vil gerne forhandle køretiderne, men først når busserne kører.
 
Strejken er overenskomststridig og vil blive behandlet i arbejdsretten klokken 13.00 i dag.

Mund-til-mund-metoden virker bedre end annoncekampagner

Blågård Statsseminarium, Gladsaxeseminariet og Faghøjskolen, der blandt andet udbyder HTX i Gladsaxe, bruger alle penge på at annoncere for uddannelsen.
Men annoncerne skaffer ikke mange flere elever.
Det siger kontorchef Jakob Lange fra Københavns Universitet, der henviser til en endnu ikke offentliggjort
undersøgelse.
Det er nemlig i langt højere grad mund til mund metoden, der skaffer flere elever.
 
Det tidligere Gladsaxe og Frederiksberg Tekniske Skole, Faghøjskolen, bruger årligt 2-300.000 kroner til
annoncer for selve skolen. Oven i det kommer blandt andet fælles annoncer i samarbejde med andre tekniske skoler.
 
Men inspektør, Jens Mortensen, er godt klar over, at annoncerne ikke er et vidundermiddel, men skolen er nødt til at annoncere for også at få fat i de unge mennesker, der har forladt folkeskolen for et eller flere år siden og derfor ikke modtager informationsmateriale på skolen.
"Men vi tror ikke på, at vi ville få endnu flere elever, hvis vi annoncerede yderligere med endnu større
annoncer", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Mangel på indsamlere

På søndag holder Folkekirkens Nødhjælp sin årlige sogneindsamling, hvor frivillige over hele landet tager raslebøssen i hånden og samler penge ind til fordel for nogle af verdens fattigste mennesker.
Men det er tilsyneladende så som så med indsamlerlysten i Gladsaxe.
Folkekirkens Nødhjælp skal bruge 226 indsamlere i Gladsaxe, men hér 4 dage før indsamlingen løber af stablen er der kun ca. halvdelen der har meldt sig.
Der er dog endnu ingen panik før lukketid i den humanitære hjælpeorganisation, for Folkekirkens Nødhjælp håber på en slutspurt de kommende 24 timer. De seneste år har der nemlig været en tendens til, at de frivillige først har tilmeldt sig i aller, aller sidste øjeblik.
 
Hvis man har lyst til at melde sig som frivillig indsamler nu på søndag kan man ringe på telefon
80 60 80 60 eller man kan tilmelde sig på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside på internettet.
Sidste frist for at melde sig som indsamler er torsdag aften, men skulle man alligevel sidde søndag morgen og få lyst til at stemme dørklokker, ja så kan man troppe op i sin lokale kirke på selve dagen.
 
Sidste år blev der samlet ca. seks millioner kroner ind, på landsplan vel at mærke. Dengang gik pengene bl.a. til de kasteløse i Indien, i år bliver der samlet ind til især fattige kvinder i Afrika.

God plads til budgetdebat

Når det kommunale budget for Gladsaxe de kommende år skal vedtages politisk til efteråret, så kommer det til at ske efter samme mønster som sidste år.
Dér fremlagde borgmester Ole Andersen et forslag til 1. behandling for det samlede byråd, og først derefter gik de politiske forhandlinger i gang.
 
"Fordelene ved denne måde er, at vi ikke på forhånd er bundet til de øvrige partier, at arbejdsgangen bliver mindre hektisk og at der bliver bedre mulighed for at debattere forslaget", siger Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.
 
Den vurdering er de øvrige medlemmer af økonomiudvalget helt med på. I hvert fald gik ingen imod planen, da udvalget i går diskuterede den.
Det betyder, at budgetforslaget første gang diskuteres offentligt på byrådsmødet i august, og så ventes det endeligt vedtaget på oktobermødet.

Kun få spritbilister

To spritbilister og en fuld mand på knallert – det blev resultatet af den tre dage lange spritkontrol i Gladsaxe fra torsdag til og med lørdag i sidste uge.
"Vi var ude hver dag flere steder og fik rutinemæssigt stoppet 300 bilister. Så jeg vil betegne resultatet som fint. Det ser virkelig ud som om folk har fundet ud af, at spiritus og bilkørsel ikke hænger sammen", siger Kim Wessel-Tolvig, daglig leder af færdselspolitiet i Gladsaxe til Nyhedsmagasinet.
 
Kontrollen i Gladsaxe var led i en landsdækkende kampagne, men den samlede opgørelse er endnu ikke færdig.

Unge arrangerer filmaften

Unge fra samfund- og medielinien på 10.klasse-centret i Gladsaxe arrangerer fredag aften en midnatsmaraton med tre film i Gladsaxe Bio.
Det er komedien "Kevin & Perry på Ibiza," actionfilmen "15 minutes" og gyseren "Hannibal," der er en
efterfølger til Ondskabens øjne.
 
Maratonaftenen er et led i undervisningen på skolen, og eleverne har blandt andet selv lavet pressemateriale og reklame-fly´ers.
 
Overskuddet fra filmaftenen går til en studietur til Prag.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet