Mandag den 5. Februar


Store besparelser efter aktion mod kommuneshopping

Skatteborgerne i Gladsaxe har på 9,5 måned fået eller sparet knap 2,5 millioner kroner, som sociale bedragere og skattefuskere ellers ville have stukket i lommen.
Det viser en ny rapport om kommuneshoppingaktionen, der går ud på at bekæmpe skattesnyd og socialt bedrageri ved blandt andet at efterforske anmeldelser fra myndigheder og private.
Og resultatet på nøjagtig 2.438.893 kroner dækker vel at mærke kun over de penge Gladsaxe Kommune har fået hjem i de sager, der er afsluttet.
Derudover er de to fuldtidsansatte medarbejdere i kommuneshoppingen i gang med 93 andre sager, der endnu ikke er færdigbehandlede, og så har aktionen i sig selv haft en forebyggende effekt.
I hvert fald har der i løbet af år 2000 været usædvanlig mange registreringer af personer, der er flyttet sammen, selv om de mister børnetilskud eller andre ydelser til enlige.
Kommuneshoppingaktionen begyndte 15. marts år 2000, og var i første omgang sat til at vare et år.
Men på tirsdagens møde i økonomiudvalget skal politikerne diskutere om, aktionen skal fortsætte i længere tid.

Voldsomt tasketyveri i Høje Gladsaxe

En ældre dame fra Høje Gladsaxe kom slemt til skade, da hun torsdag sidste uge var udsat for forsøg på tasketyveri.
Hun kom gående ad stien fra Skolesvinget i retning mod "Firkanten", da en knallert kom kørende tæt forbi hende. Føreren greb fat i det net, den ældre dame bar på, og trak til. Men nettets ene hank var snoet fast om håndledet på den ældre dame, der faldt og blev slæbt med et stykke efter knallerten og besvimede.
Knallertkøreren opgav, gav slip på nettet og forsvandt.
Den ældre dame slog det ene håndled, sin venstre skulder og det højre ben. Hun tabte sine briller og har derfor ikke været i stand til at give politiet et signalemet af gerningsmanden.
Men et vidne så en dreng på 16–17 år køre rundt på knallert. Han var ca. 175 – 180 cm. høj, kraftig bygget ogmed kort, lyst hår. Han kørte uden hjelm og havde en mørk, blå dynejakke på.
Knallerten var mørk og scooterlignende, og den havde tre hvide mærkater på siden. Udstødningsrøret var forkromet med rustrød ende.
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man henvende sig til kriminalpolitiet i Gladsaxe.

Konservativ frygt for ghettodannelse

Hvordan skal Gladsaxe som byrområde udvikle sig de kommende år?
Det spørgsmål stiller politikerne i Gladsaxe Byråd i øjeblikket både til hinanden og kommunens borgere.
Det sker konkret i anledning af en revision af den gældende kommuneplan fra 1997.
Revisionsudkastet peger på flere ændringer, men for den konservative gruppe i byrådet er det især ét område, der giver grund til betænkelighed:
"Vi frygter nye ghettodannelser, hvis de gamle villakvarterer rives ned og erstattes af etageejendomme. Der er behov for villaer, og i andre kommuner er der i regionplanen lagt plads ud til etagebyggeri, så det skal vi ikke bekymre os om i Gladsaxe", siger Lars Abel (C).
Ændringsforslagene til kommuneplanen kan kommenteres i en tomåneders periode fra den 20. februar til den 17. april. 

Fire anholdt for narko-forbrydelser

Fire personer blev natten til fredag anholdt for henholdvis besiddelse af og handel med narkotika.
Politiets civilpatrulje i Bagsværd fik øje på to mænd, der kom fra en adresse, hvorfra der muligvis blev handlet med narkotika.
Patruljen tog kontakt til de to mænd, og det viste sig, at den ene, en 45-årig mand uden fast bopæl, var eftersøgt af politiet. På sig havde han 22,5 gram amfetamin.
Deres bil blev ransaget og i bilen var der ca. et kg. amfetamin. De to mænd blev anholdt, og bilen blev kørt til Gladsaxe politistation.
Patruljen blev på stedet, og kort tid efter ankom en 41-årig kvinde og en 32-årig mand til adressen i Bagsværd. En narko-hund blev tilkaldt, og ved ransagning på adressen blev der fundet ca. 1 kg. narkotisk stof. De to personer blev anholdt, og kriminalpolitiet har nu overtaget sagen.

Børn råder bibliotek

Bibliotekerne bestemmer selv, hvad de vil have på hylderne, når blot biblioteklovens krav om kvalitet, aktualitet og alsidighed overholdes.
Børnebiblioteket på hovedbiblioteket får råd af en gruppe store børn, fortæller lederen, Ulla Harne.
Børnene læser nogle af de nye bøger og fortæller, hvad de synes om dem.
Biblioteket får fat i de unge læsere ved at annoncere i aviser og med opslag. 

Ny skoleinspektør til Høje Gladsaxe

Der er en erfaren herre, der til foråret sætter sig i inspektørstolen på Høje Gladsaxe Skole.
Der var seks ansøgere til jobbet som ny skoleinspektør, og valget faldt på den 53-årige Christian Jochimsen.
Han kommer fra en stilling som skoleleder i Haslev, og har tidligere været forstander på en efterskole i Espergærde. Før dét var han skoleinspektør i henholdsvis Randers og Kolding.
Men nu venter altså nye opgaver på Høje Gladsaxe Skole – Christian Jochimsen afløser Kurt Schirmer Nymann, der stoppede som inspektør sidste år.
I øjeblikket fungerer Jørn West Larsen fra Marielyst skole som inspektør på Høje Gladsaxe Skole.