Torsdag den 8. Februar


Venstres Jette Aagaard vil ud af byrådet

Det næstyngste medlem af Gladsaxe Byråd, 44-årige Jette Aagaard fra Venstre, trækker sig ved næste valg.
Det er for svært at kombinere byrådsarbejdet med tre børn og et krævende job i den private sektor, mener Jette Aagaard, der samtidig ærgrer sig over byrådets skæve repræsentation med en klar overvægt af ældre og offentligt ansatte.
Derfor mener hun, strukturen i byrådsarbejdet burde ændres.
_ Jeg synes, der skal luges ud i nogle af de bestyrelser og råd, som vi forventes at sidde i, for eksempel skolebestyrelser, daginstitutionsråd og skoleråd, siger hun til Nyhedsmagasinet.
Jette Aagaard mener også, der skulle overlades mere til embedsmændene. 

Anonyme anmeldelser om socialfusk

I gennemsnit ringer telefonen på kommuneshopping-kontoret i Gladsaxe Kommune en gang om dagen, fordi en borger eller ansat vil indgive en anonym anmeldelse om skattefusk eller socialt bedrageri.
_ Den typiske anmeldelse handler om, at en person, der foregiver at bo alene i virkeligheden er samboende, siger forvaltningsdirektør Frede Mølgaard.
Det kan for eksempel blive opdaget, fordi den samme bil hver aften holder parkeret foran lejligheden.
En anden typisk anmeldelse går på håndværkere, der knokler løs på underlige tidspunkter.

Forældre til dødsofre kræver undersøgelse af festival-ulykke

Forældrene til den 17-årig Søborg-dreng, Jacob, der i forsommeren mistede livet under Roskilde Festivalen, bakker nu op om to andre forældrepars krav om en uvildig undersøgelse.
Den rapport, som Roskilde Politi har lavet, har givet publikum hovedansvaret, men sådan mener forældrene ikke, sagen må ende.
_ Vi taler tit med Jacobs venner, som kommer hjemme her hos os. De var med Jacob på festivalen, og vi kan se, hvordan det går ud over dem. De får skyldfølelse, og derfor vil det være godt med en undersøgelse, som peger på, hvad der skete, siger moderen, Else-Marie Folke Svensson fra Søborg til Politiken.
Et andet forældrepar fra Varde har i begyndelsen af januar klaget til justitsminister Frank Jensen over det, de så som en meget mangelfuld opklaring. Samtidig bad de ham foretage en uvildig undersøgelse, så ansvaret for ulykken kan placeres.
Forældrene fra Søborg siger til Politiken, at de ikke har været stærke nok til selv at gå ud og kræve en opklaring, men når de andre gør det, bakker de dem op.
_ Jeg ønsker ikke, at det skal ende som Nørrebro-sagen. Der må være andre, der kan se de huller, som Roskilde Politi ikke kan se, siger Else-Marie Folke Svensson.
Dagbladet Politiken har tidligere påpeget, at der gik lang tid fra de første meldinger om kaos foran den scene, hvor ulykken skete, og til musikken blev stoppet. 

Konkurrence om ny svømmehal

Den nye svømmehal i Bagsværd kom tirsdag et væsentligt tag nærmere en realisering, også selv om der ikke er total enighed om projektets udførsel.
Antallet af motionsbaner var noget af det, der blev diskuteret, da Kultur-, fritids-, og idrætsudvalget i Gladsaxe havde sagen på dagsordenen.
Det konservative medlem af udvalget, Henrik Sørensen, foreslog på mødet, at der minimum skal være fire motionsbaner.
Én ting ved projektet ligger dog fast, allerede inden det første spadestik er taget; nemlig prisen på 42 mio. kroner.
Næste skridt er en konkurrence om det endelige projekt mellem de bedst kvalificerede entreprenører.
Der er afsat en mio. kroner til konkurrencen, der afsluttes sidst i maj måned.
Om svømmehallen så kommer til at være med mindst fire motionsbaner eller mindst to, som der er lagt op til i de foreløbige planer, det vil konkurrencen afsløre.
Uanset antallet af motionsbaner, højden på vipperne, eller navnet på hallen, så ventes de første svømmetag eller hovedspring at kunne tages fra oktober næste år. 

Ballade på Mørkhøj Bodega

Politiet i Gladsaxe anholdt i nat en mand, der formentlig overfaldt en tjener på Mørkhøj Bodega.
Politiet blev tilkaldt lidt over midnat, fordi der var slagsmål og uro på bodegaen.
Vagthavende kan ikke uddybe, hvad sagen nærmere går ud på, da tjeneren stadig er på skadestuen.
Efterforskningsarbejdet overgår nu til kriminalpolitiet.