Tirsdag den 23. Januar


Teknisk gymnasium i Gladsaxe

Efter sommerferien kommer der en ny ungdomsuddannelse i Gladsaxe.
Det er det tekniske gymnasium, HTX, der kommer til at ligge på FagHøjskolens afdeling på Tobaksvejen i
Søborg.
 
HTX er en gymnasieuddannelse, der giver adgang til universiteter og lignende videregående uddannelser, men den er mere praktisk orienteret end det almene gymnasium.
 
I aften er der orienteringsmøde om det nye Gladsaxe Tekniske Gymnasium. Det sker klokken 19 på Tobaksvejen 15.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Skoleelever står i kø for at lære førstehjælp

Skoleelevers interesse for at lære mund-til-mund er så stor, at Gladsaxes skoler for første gang har måttet efterlyse førstehjælpskurser til de ældste elever.
Og hjælpen skal formentlig hentes udenfor folkeskolens egne mure - noget tyder nemlig på, at det bliver Gladsaxe Ungdomsskole der kommer skolerne til undsætning.
 
"Vi har mærket en øget interesse for klassepraktik hos Falck. I forhold til tidligere, hvor der var en 3 – 4 klasser som har været interesseret, så er vi nu oppe på 10 – 12 klasser. Og vi kan selvfølgelig ikke komme med 10 – 12 klasser hos Falck, og derfor er vi nødt til at lave noget supplement", siger leder af kommunens skole- og ungdomsvejledning Leif Pedersen,
 
Skole- og ungdomsvejledningen har foreslået at rykke førstehjælpen til Gladsaxe Ungdomsskole og forslaget er på dagsordenen til Ungdomsskolebestyrelsens møde næste mandag. Og hvis det bliver godkendt, ja så vil små 120 elever, fordelt på syv klasser, allerede til foråret starte på førstehjælpskursus på den kommunale ungdomsskole.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Forvalterrolle giver 195. plads

Der var brede smil på borgmestergangen i Odense i går efter Børsens Nyhedsmagasins kåring af Anker Boye som Danmarks bedste borgmester, mens mundvigene må have hængt en hel del på de tilsvarende gange i Skælskør, hvor landets ringeste borgmester efter undersøgelsen skulle befinde sig.
 
Undersøgelsen bygger på en række spørgsmål om borgmestererollen, som borgmesterne selv har skullet svare på; skal man være udvikler, forvalter eller måske noget derimellem?
Desuden har borgmesterne skullet rangordne hinanden udfra periodens indsats og endelig har Børsens Nyhedsmagasin lagt en række nøgletal til grund for opgørelsen.
 
Gladsaxes borgmester, Ole Andersen, havde i går ikke tid til overfor Radio Gladsaxe at kommentere sin egen plads som nr. 195 ud af 275 mulige.
Kun 53 af landets borgmestre er ifølge undersøgelsen deciderede udviklertyper, 130 er udprægede forvaltertyper, mens 92 ligger sådan cirka midt imellem.
 
I Københavns amt placerer Ole Andersen sig på en 15. plads ud af de 18 borgmestre.
Bedst i amtet er Ballerups borgmester Ove Dalsgaard.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Forslag om højere straf for uagtsomt manddrab

En række Christiansborg-politikere vil hæve straffen til dødsbilister, der ligesom en 21-årig mand fra Gladsaxe er skyld i andre menneskers død, fordi de har kørt sindssygt i trafikken.
Den 21-årige gladsaxeborger kørte i efteråret 110 kilometer i timen på en vej med en hastighedsbegrænsning på 50. Han ramte en knallertkører, der døde af kvæstelserne, og så fik den 21-årige en straf på tre måneders fængsel for uagtsomt manddrab.
 
Men hvis det står til de borgerlige partier i Folketinget, skal straffen hæves for uagtsomt manddrab.
"Det er fuldstændig forrykt, at hvis man skal slå nogen ihjel, skal man bare tage sin bil og ikke et jagtgevær, så giver det kun en tiendedel af straffen", siger Tom Behnke til Aktuelt.
 
Også socialdemokratiet overvejer at skærpe straffen for uagtsomt manddrab i trafikken.
"Man kan overveje om straffen for at dræbe et andet menneske på grund af for høj hastighed eller spirituskørsel ligger på et passende niveau", siger formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, Socialdemokratiets trafikordfører Dorte Bennedsen til Aktuelt.

Blotter i S-tog

En blotter generede søndag morgen en kvindelig passager i S-toget mod Farum.
Der var kun 5-6 personer i vognen, og da de fleste stod af på Bagsværd Station troede hun, at hun var alene.
Men pludselig hørte hun en raslen og i ruden foran kunne hun som i et spejl se, at der længere bag ude sad en mand med bar overkrop.
Han rejste sig og kom frem mod hende, mens han blottede sig.
Kvinden stod af på Hareskov Station uden, at der skete hende noget.
 
Blotteren beskrives som en dansk mand på 25-30 år. Han er 175 centimeter høj med kort hår og almindelig af bygning.
Han tog en hvid jakke med sort aftegning på.

INFObog giver overblik

Gladsaxes sagsbehandlere skal være bedre til at henvise videre til de socialpsykiatriske tilbud.
En lille tryksag giver på én gang en oversigt og et overblik over kommunens tilbud til voksne med særlige behov. Pjecen beskriver de forskellige tilbud og aktiviteter og den indeholder også mere praktiske informationer som åbningstider og billeder af medarbejderne i socialpsykiatrien, telefonnumre og e-mail adresser.
 
"Den henvender sig primært til vores samarbejdspartnere omkring vores fælles målgruppe, voksne med særlige behov", siger psykiatrikoordinator Susanne Frøstrup. "De tilbagemeldinger jeg har fået, har været positive, og fok har været glade for at få det overblik pjecen giver, og at den er let tilgængelig", siger hun.
 
Det er anden gang INFObogen udgives.
Som noget nyt er klub Gladsaxe Mødested også kommet med i Info-bogen. Det er et alkoholfrit spise- og værested for misbrugere og ensomme.
 
Informationsbogen "Voksne med særlige behov" bliver opdateret en gang om året.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet