Torsdag den 25. Januar


Manglende terapi på skolen kan få store konsekvenser for handicappede børn

Stærkt handicappede børn fra Gladsaxe har ikke siden årsskiftet modtaget den fysio- og ergoterapi, de ellers plejer på deres skole, pga. uenighed om betalingen mellem Københavns amt og Gladsaxe kommune.
Lederen af amtets fysio- og ergoterapi, Regitze Funch, siger om betydningen af den manglende terapi på skolen for de involverede børn:
 
"Det kan betyde, at børnene skal have terapien på en privatklinik. Og det kan betyde, at børnene skal køre med taxa eller handicapbus ud til et sted, de ikke kender. Og de skal møde mennesker, de ikke kender, mennesker, som ikke forstår deres sprog eller nuancer for sprog. Det vil komme til at virke meget utrygt, med den konsekvens, at behandlingen bliver meget vanskelig at gennemføre, og de utrygge børn kan reagere ved at blive endnu mere spastiske", siger Regitze Funch.
 
Det er kun børn fra Gladsaxe, der må undvære terapien – børn fra amtets øvrige kommuner modtager den sædvanlige terapi.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Socialdemokraterne fandt deres folketingskandidat

Socialdemokratiet i Gladsaxe har endelig fundet sin nye kandidat til Folketinget.
I går var der, på ny, urafstemning i den socialdemokratiske Gladsaxekreds. Valget stod mellem studerende Sophie Andersen og professor Bent Greve, og kun ganske få stemmer skilte de to kandidater i den afgørende afstemning. Sophie Andersen fik 229 stemmer, mens Bent Greve trak det længste strå med 247 stemmer. Og dermed afløser han Hanne Andersen, der trækker sig efter næste folketingsvalg.
 
Det har været et langt valgforløb med masser af dramatik.
Først var der fire kandidater til posten, rolandsholdets træner Morten Espersen var én af dem, men han blev ligesom forretningsfører i AB, Michael Jacobsen, siet fra, fordi de to ikke fik nok stemmer,
Og i næste afstemningsrunder skortede det ikke på beskyldninger om valgsvindel og ulovligheder, da DSU i Gladsaxe i efteråret sendte en støtteerklæring ud til samtlige socialdemokratiske medlemmer med en anbefaling af Sophie Andersen – og det igangværende valg blev suspenderet.
 
Men tredje gang blev altså lykkens gang for den socialdemokratiske Gladsaxekreds.

Fem indbrud og to anholdelser

Fem anmeldelser om indbrud på bare én dag.
Gladsaxe politi anholdt i går to mænd, i færd med at samle værdier i en lejlighed på Værebrovej.
En vaks nabo ringede til politiet, og de to mænd blev taget på fersk gerning.
Gladsaxe politi modtog desuden anmeldelser om villaindbrud i Ærtemarken, på Jebjerg allé i Mørkhøj og to indbrud på Nordfrontvej.
Alle indbrud er sket onsdag i dagtimerne, og politiet opfordrer igen folk til være opmærksomme og påpasselige.

Stenalderlandsby under svømmehal?

Eksisterede Værebro Park-bebyggelsen for 6.000 år siden?
Det spørgsmål kan der komme svar på i næste uge, hvor arkæologer stikker grabben fra en gravko i jorden på det område tæt på Værebro skole, der er udlagt til det nye svømmehalsbyggeri.
 
Arkæologerne kommer fra Københavns Amtsmuseumsråd, og Tove Woller fra rådet siger om forventningerne til det, der i første omgang er en prøvegravning: "Der er indikationer på landsbyer fra den yngre stenalder i moseområdet lige syd for, så vi er spændte på prøvegravningen".
 
Den yngre stenalder var for omkring 4.000 år før vor tidsregning.
Bliver der tale om fund fra dengang, så vil en egentlig udgravning ikke komme til at rykke ved tidsplanen for byggeriet af svømmehallen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hollywood på biblio!

Julia Roberts, Jack Nicholson og Lars von Trier er ikke længere forbeholdt det store lærred eller den lokale videobutik nede på hjørnet.
Gladsaxebibliotekerne kan også være med, når det gælder Hollywood-glimmer og prisbelønnede dogme-film. Det vidner bibliotekernes nye videokatalog i hvert fald om. Og en lokal videoforhandler mener, bibliotekernes udvalg af videofilm er en tand for bredt.
 
Hovedbiblioteket alene har lige nu omkring 900 spillefilm, lige fra gamle klassikere som Casablanca og Mød mig på Cassiopeia til filmen om Titanic og spøgelseshistorien Sleepy Hollow. Og netop i denne uge har afdelingen for kunst og musik bestilt nye film hjem, bl.a. den nye Ghita Nørby-film "Her i nærheden" og gyseren "Den sjette sans", fortæller bibliotekar Hanne Lund Hansen. Interessen for at låne gratis film på biblioteket er større end nogensinde, både når det gælder film til brug i forbindelse med undervisning og film til hjemlig hygge i sofaen, og udlånet er isært stort om lørdagen, fortæller Hanne Lund Hansen.
 
Bibliotekernes tilbud er ikke gået mærkbart ud over udlånet i hverken Blockbuster video på Søborg Hovedgade eller Playtime video i Bagsværd, og her betragter de ikke bibliotekerne som en konkurrent.
"Men de bliver farlige, hvis de for alvor køber flere og endnu nyere film hjem" siger forretningsbestyrer i Playtime video Michael Pragner, der er meget overrasket over den mængde af spillefilm hovedbiblioteket råder over.
Det er en god service overfor borgerne, siger han. Men udvalget bør bestå af historiske film og mere specielle film, som man ikke kan forvente at finde i en videobutik. En film som "Den sjette sans" hører ikke hjemme på biblioteket, mener forretningsbestyrer Michael Pragner.
 
Men det gør den, ikke desto mindre, om kort tid. Og Gladsaxebibliotekernes aktuelle beholdning af videofilm, og som noget nyt DVD, står beskrevet i det nye filmkatalog, som ligger på bibliotekerne.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet