Mandag den 8. Januar


Groft nytårshærværk begået mod institutioner og boligblokke

En stribe af Gladsaxes institutioner blev i nytårsdagene udsat for groft hærværk.
Selvom Gladsaxe politi havde en stille nytårsnat med kun få udrykninger, så har årsskiftet alligevel sat sine eftertrykkelige, kedelige spor på institutioner og boligblokke.
 
Værst gik det ud over højhusene i Høje Gladsaxe, hvor 22 enkeltlagsruder blev smadret ved overdækningen foran nummer 1 – 49. Gladsaxe politi ved ikke endnu, hvem der står bag den omfattende rudeknusning, men ruderne er slået itu med en tung, spids genstand, muligvis en såkaldt bus-hammer, af den type der hænger ved nødudgangene i busserne, siger politikommissær Jørgen Aasberg.
Børneinstitutionen Mosen, også i Høje Gladsaxe, fik smadret fem termoruder nytårsnat, og hos børnehaven Bakken på Værebrovej blev der knust tre store ruder.
 
Heller ikke Ordblindeinstituttet på Høje Gladsaxe Torv blev forbigået – to glasruder og en spejltrådsrude blev knust i løbet af nytårsdagene.
Det er tredje gang i løbet af kort tid Ordblindeinstituttet har været udsat for groft hærværk.

Boligselskaber går til Justitsminister

Justitsminster Frank Jensen og Trafikminister Jacob Buksti bliver nu bedt om at tage stilling til Gladsaxe politis indsats overfor de ulovligt parkerede biler i Høje Gladsaxe-bebyggelsen.
I et åbent brev til de to ministre, folketingets retspolitiske ordførerer og politimesteren i Gladsaxe, beskriver formanden for Foreningen socialt boligbyggeri i Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen, hvordan boligselskaberne har været tvunget til at hyre et privat vagthold, CarPark, til at skrive afgifter ud til "alternativt" parkerede biler ved Høje Gladsaxe-bebyggelsen.
 
De fem boligselskaber føler sig direkte svigtet af Gladsaxe politi, som de mener nedprioriterer problemet med skrot-biler eller biler, parkeret udenfor de afmærkede båse.
Bilerne spærrer bl.a. for fristeder forbeholdt hjerteambulancer og brandbiler, handicaptransport og skraldebiler.
 
Formanden for FSB spørger nu Justitsministeren, om det kan være rimeligt, at boligselskaberne skal ansætte et privat firma, for at sikre adgangsforholdene til boligblokkene - og om ministeren mener Gladsaxe politis håndtering i sagen – eller mangel på samme - er rimelig.
 
Brevet ankommer i dag mandag til Justitsministeren og Trafikministeren, og det kan i øvrigt også læses i årets første udgave af FSB-nyt.

Julesæk spreder ikke kun glæde

Den ekstra juleaffaldssæk fra Gladsaxe Kommune til villaejere blev af mange modtaget med kyshånd. For hvem kender ikke problemet med indpakningen fra gaverne, der fylder godt op i den normale sæk til husholdningsaffald.
Men ikke alle var lige begejstrede, da det gik op for dem, at der kun måtte komme papir og ikke eksempelvis pap i ekstrasækken.
 
Til de lidet begejstrede hører Venstres leder i byrådet, Bjarne Rasmussen, der ligefrem mener, at der er tale om et reklamestunt fra borgmesterens side.
 
Det er dog det kommunale affaldskontor, der selv er kommet med ideen til julesækken, der er blevet udleveret til 15.000 husstande.
Kun omkring en femtedel har benyttet sig af sækken, lyder de foreløbige meldinger fra affaldsfolkene, og det er bestemt ikke gået op for alle, at der kun må proppes papir i sækken. "Det står godt nok hele fire gange i det medfølgende brev, men vi skal nok blive bedre til at præcisere det yderligere. På sorteringscentralen er de i hvert fald nødt til at sprætte flere sække op for at kontrollere indholdet", siger Anne Lone Eriksen fra affaldskontoret.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Væltet stearinlys årsag til brand

En villa på Snogebakken i Bagsværd blev raseret af en brand torsdag aften.
Tre måtte til observation for røgforgiftning, men ellers skete der ingen personskader. De tre blev alle udskrevet dagen efter uden mén af nogen art.
Brandårsagen var et væltet stearinlys på et børneværelse. Det satte ild til en dyne med et udbrændt værelse og sodsværtet hus til følge.

Politiet gennemfører sikkerhedsselekampagne

I denne uge er der en ekstra grund til at spørge om ungerne er spændte.
Ikke fordi, der er en særlig børneunderholdning i vente, men fordi Færdselspolitiet fra mandag til torsdag gennemfører en sikkerhedsselekampagne.
 
Det er førerens ansvar, at de små bagsædepassagerer er spændt fast, og hvis sikkerhedsselen mangler, falder der en bøde på 500 kroner.
Og så er sikkerhedsselerne der jo netop for sikkerhedens skyld.

Pædagogmangel samtidig med at 500 pædagoger går ledige!

Samtidig med at børneinstitutioner i Gladsaxe og andre storkøbenhavnske kommuner klager over, at de får for få ansøgere til ledige stillinger, går omkring 500 uddannede pædagoger ledige i Storkøbenhavn.
Derfor vil AF-Storkøbenhavn nu undersøge baggrunden for paradokset.
 
"Pædagogerne har ikke et egentligt problem med arbejdsløshed. Men der er en ubalance, når institutionerne på den ene side har svært ved at finde uddannet personale, og vi på den anden side har uddannede, ledige pædagoger", siger Kirsten Thomsen, der er sekretariatchef i AF-Storkøbenhavn til JP-København.
 
To af pædagogernes fagforbund, BUPL og LFS, har erfaring for, at der blandt de ledige er en gruppe af pædagoger, der fysisk og psykisk er for nedslidte til at fortsætte med at arbejde i pædagogfaget.

Måneformørkelse kan opleves i Gladsaxe Observatoriet

Tirsdag aften er der mulighed for at se en måneformørkelse i Gladsaxe Observatoriet.
Hvis det er klart vejr, er der åbent fra klokken 20.00 til 22.00, så interesserede kan komme tæt på månen ved hjælp af en stor stjernekikkert.
Selve måneformørkelsen begynder klokken 19.42 og slutter klokken 22.59, men den er kun total i tidsrummet fra 20.50 til 21.52.
 
Gladsaxe Observatoriet ligger på Gladsaxe Skole på Tobaksvejen 6. Fra skolegården skal man gå ind ad indgang C, og gå så højt op, man kan komme. På øverste sal er der så en dør, hvor der står Observatorium på skiltet.
Vil man hellere besøge observatoriet en anden dag, kan man ringe til Volmer Hegvad, der har telefontid tirsdag, onsdag og søndag fra 18.15 til 18.45. Han har telefonnummer 44 98 98 65.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet