Tirsdag den 12. juni


Prognose peger på rødere byråd

Gladsaxe byråd ville få en langt rødere farve, hvis det skulle sammensættes ud fra de svar, elever på Bagsværd Friskole har fået i en meningsmåling, der er udført i samarbejde med Nyhedsmagasinet.
To byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti og en socialdemokrat skulle nemlig rejse sig op for at give plads til et ekstra medlem af Enhedslisten og to nye SF´ere. Derudover ville en venstremand indtage en af de konservatives pladser.
Når man ser bort fra den tredjedel af de adspurgte, der endnu ikke ved, hvad de vil stemme på, står Socialistisk Folkeparti nemlig til stor fremgang, mens Dansk Folkeparti går tilbage.
 
SF går frem fra 9,5 til 14,5 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti bevæger sig ned fra 10,5 til 3,9 procent. Det ser også godt ud for Venstre, der går fra 13,3 til 17,2 procent, og for Enhedslisten, der går fra 5,5 til 6,0 procent af stemmerne.
Socialdemokraterne går derimod tilbage fra 41,2 til 39,5 procent.
Men som vi omtalte i gårsdagens udgave af Nyhedsmagasinet, har hver tredje vælger slet ikke bestemt, hvad de vil stemme på, så tallene kan ændre sig meget.
I mandatfordelingen har vi heller ikke taget hensyn til eventuelle valgforbund, og derudover er der selvfølgelig også en vis usikkerhed ved selve undersøgelsen.
 
I alt har 332 personer angivet et parti, de ville stemme på, hvis der var valg i morgen.

Knivrøveri i Høje Gladsaxe

Kriminalpolitiet i Gladsaxe eftersøger to danskere formentlig af pakistansk eller tyrkisk afstamning efter et røveri mod Centerkiosken i Høje Gladsaxe lørdag aften.
De to mænd trængte ind i butikken omkring kl. 21.20, og mens den ene satte en 25 cm. lang kniv for halsen af ekspedienten, så låste den anden butiksdøren.
Kasseapparatet blev tømt for 3.000 kroner i kontanter og en stak telefonkort, og flere kartoner cigaretter blev smidt ned i en sort affaldssæk.
Gerningsmanden med kniven forsøgte derefter at stikke ekspedienten med kniven, ekspedienten undveg, men blev slået med knytnæve og fik snitsår i øret og blev til sidst bundet på hænder og fødder.
Gerningsmændene forsvandt i ukendt retning.
 
De beskrives som henholdsvis ca. 20 og 23 år, mellem 175 og 180 cm høj, den ene iført gråt tøj, den anden sort, begge med en hvid maske eller hue trukket ned over ansigtet.
Og eventuelle oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Østre Landsret stadfæstede dom mod Gladsaxe Teater

Østre Landsret har dømt Gladsaxe Teater til at betale 15.000 kroner til en sceneinstruktør, der har arbejdet uden løn på et stykke, der aldrig blev sat op.
Det er en stadfæstelse af byrettens dom fra efteråret, hvor retten i Gladsaxe nåede frem til nøjagtig det samme beløb.
Alligevel er forbundsjurist Jens Paulsen fra Foreningen af Danske Sceneinstruktører delvist tilfreds med dommen.
Landsretten bruger nemlig nogle andre begrundelser end byretten.
"Byretsdommen lægger op til, at en sceneinstruktør skal betinge sig, at han skal have løn for sit arbejde, men landsretten siger helt klart, at eftersom Gladsaxe Teater har anmodet vores medlem om at lave et oplæg, så skal han også have betaling for det," siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Allerede inden retsmaskineriet gik i gang indvilgede Gladsaxe Teater i at betale 15.000 kroner, selv om teatret ikke mente, det var forpligtet til det, men sceneinstruktøren syntes, det var alt for lidt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Valg mellem fire svømmehalsforslag

Det er fire anerkendte entreprenørfirmaer, der de seneste måneder har puslet med arkitektoniske planer for den ny svømmehal i Bagsværd, der placeres som nabo til Værebro skole og Værebro Park. Og der er ikke sluppet mange oplysninger om de fire forslag ud.
Følgende betragtninger bygger da også udelukkende på den meget overordnede dagsordentekst til dagens møde i kultur-, fritids-, og idrætsudvalget, som er blevet offentgjort.
Men at dømme ud fra dén tekst, så står NCC Danmark med de bedste kort på hånden til at blive valgt som udfører af det foreløbig 42 mio. kroner dyre projekt.
Det er i hvert fald det forslag, der får de fleste positive ord med på vejen og som tilsyneladende også opfylder de ønskede krav.
 
Vi citerer her fra dagsordenteksten:
"Svømmehallen fremstår markant med flade toetagers sidebygninger i teglsten mod ankomst og mod skole. Mod syd og øst strækker selve halområdet sig som en kvartcirkel med en markant skråtstillet glasfacade med en to meter høj betonbase ned mod søen. Projektet har på trods af sin ekpressive arkitektur en god landskabsmæssig indpasning.
Indvendigt giver ankomsttorvet godt overblik og en god oplevelse med adgang til kiosk og billetsalg, administration, personaleafdeling samt adgang til omklædningsfaciliteter i samme niveau. Fra adgangstorv med café er der gennem panoramavindue overblik over svømmehallen.
Svømmearealet tilbyder et varieret tilbud i vandaktiviteter jf. programmets krav. Svømmearealet har to niveauer med handicappersonlift." (citat slut).
 
Etagearealet er på 1.764 m2 og vanderealet omkring 415 m2.
De øvrige forslag er variationer over emnerne vand og beton, men det vil føre for vidt at komme ind på dem alle.
Det skal dog understreges, at embedsfolkene vurderer alle fire forslag som værende indenfor de krav og ønsker, der er opstillet til svømmehallen.
En afgørende faktor er, hvad de enkelte forslag indeholder af udbygningsmuligheder og til hvilken pris. Og det er netop på de to punkter, at embedsfolkenes og politikernes munde er lukket, og også dagsordenteksten er som en anden Berlinmur.
 
Ud over NCC Danmark, så er der kommet forslag fra J&B Entreprise, E. Pihl & Søn Entreprenørfirma og MTHS Entreprenør, der er den nye sammenlægning af Monberg & Thorsen, og Højgaard & Schultz.

Ingen kommunal hjælp til ny tennishal

Der bliver ikke tale om kommunal medfinanciering af en måske kommende 7,5 mio. kroner dyr og 2.100 m2 stor sportshal på ABs idrætsanlæg i Bagsværd.
Der er i hvert fald på forhånd embedsfolkenes indstilling, inden politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget mødes i dag.
 
Den nye hal skal især huse tennisspillere, for selv om Gladsaxe har tre store tennisklubber, så er der ingen hal decideret til den slags sportsudøvelse.
Den planlagte hal skal ligge i forlængelse af den allerede eksisterende og være i samme karakteristiske stil.
 
AB regner med selv at kunne stå for de 3,5 mio. kroner, mens kommunen så skulle låne de resterende 4 mio. til klubben.
Men med mindre politikerne går imod embedsfolkenes indstilling, og det sker yderst sjældent, så er der ingen økonomisk hjælp at hente op af kommunekassen i denne omgang.

Mange problemer med nye dobbeltdækkerbusser

Dobbeltdækkerbusserne på linie 250S fra Buddinge Station til lufthavnen fungerer dårligt.
Det skriver Berlingske Tidende i dagens avis.
Busserne har haft uforudsigelige motorsvigt, styringen af dørene har svigtet, og airconditionen har ikke virket efter hensigten.
Resultatet har blandt andet været, at der er blevet meget varmt i busserne, som samtidig har lugtet umiskendeligt kemisk på grund af de nye materialer.
 
Selv om Volvo har leveret ni busser til City-Trafik A/S, der står for busdriften, har der langt de fleste dage kun været mellem nul og fire busser i drift.
"Derfor har vi måttet køre med de gamle, udrangeringsmodne busser, som ellers var udgået af drift, og det er vi ikke stolte af," siger direktør Michael Brandt-Nielsen til Berlingske Tidende. Han formoder dog, at de værste problemer er løst nu.
 
City Trafik skal modtage 13 dobbeltdækkerbusser mere fra Volvo, men selskabet vil først have de nye, når Volvo har rettet fejlene på de gamle busser og sikret sig, at de nye ikke lider af samme fejl og mangler som dem, der allerede er i drift.

På burgerrestaurant med dolk

En ung kunde hos Bistro Burger på Søborg Hovedgade tiltrak sig politiets udelte opmærksomhed, da han lørdag nat gik ind på burgerrestauranten med en dolk stikkende op af baglommen.
Politiets civilpatrulje fik hurtig kontakt med den 17-årige, og patruljen kunne ved nærmere eftersyn konstatere, at han bar rundt på en dolk med en bladlængde på 11 cm.
Drengen blev bortvist og sigtet for overtrædelse af våbenloven.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet