Onsdag den 13. juni


Kommuneplanforslag til vedtagelse i byrådet i aften!

Der bliver formentlig trængsel både på tilhørerpladserne og foran radioen, når Gladsaxe byråd i aften skal behandle én af de absolut største sager på dagsordenen i år - det endelige forslag til kommuneplan 2001.
 
Det kommuneplanforslag der i aften er til vedtagelse i byrådet sér unægtelig noget anderledes ud end det forslag, som blev sendt i offentlig høring i foråret. 75 tilkendegivelser kom der i høringsperioden, og hundredevis af borgere var engageret i demonstrationer, underskriftsindsamlinger og læserbreve.
I dag er byggeplanerne for området omkring håndværkerøen i Søborg og et areal ved Gladsaxe kirke som bekendt røget ud af kommuneplanforslaget.
 
Radio Gladsaxe sender direkte fra aftenens byrådsmøde fra klokken 18, med genudsendelse i morgen fra klokken 9.30.
På dagsordenen er bl.a. også skolesektorplanen og forslag til lokalplan for kvarteret, hvor den nye svømmehal i Værebro skal ligge.

Flere lastbiler støder på broer

Selvom der står advarselsskilte med de lave brohøjder flere steder på Hillerødmotorvejen, så fortsætter de store lastvognstog ufortrødent med at køre på strækningen.
Sidste år måtte 25 lastvogne have politiets assistance til at bakke på motorvejen væk fra broerne. I år er dét tal allerede blevet nået her i juni.
 
Det er mest udenlandske chauffører, der ikke er opmærksomme på den usædvanligt lave højde, men også danske chauffører bliver ind i mellem overrasket.
Det vil de formentlig blive ved med en del år frem i tiden. Det er nemlig en bekostelig affære at grave vejen længere ned eller forhøje broerne, og det vil tidligst ske i forbindelse med den planlagte udvidelse af motorvejen til seks spor.

Ingen amtspenge til Bagsværd sø

Rosporten, både den nationale og internationale, rager politikerne i Københavns amt mindre end en kvart pagaj.
Det bliver fastslået på flere politiske udvalgsmøder i amtet i denne uge, hvor restaureringen af Bagsværd sø er på programmet.
 
På teknik- og miljøudvalgets møde i amtet er der lagt op til kun at støtte den allerbilligste løsning, der indeholder biomanipulation, og som koster omkring 10 mio. over en 10-års periode. Udvalget gør i øvrigt opmærksom på, at der i mange år frem ikke er afsat så meget som en krone til Bagsværd sø, så dérfra skal ikke ventes nogen penge.
På amtets økonomiudvalgsmøde slåes det igen fast, at rosportens interesser i søen, som jo inkluderer fjernelse af en masse bundslam, er en sag for HUR, Hovedstadens Udviklings Råd.
 
Gladsaxe kommune har fået udarbejdet en rapport med tre restaureringsforslag, der indeholder udgifter fra 30 til 65 mio. kroner, og så altså også det, som amtet peger på, nemlig en biomanipulation, der simpelthen består af en regulering af fiskebestanden.
Men indtil videre ser det rigtig sløjt ud med hensyn til at få andre interessenter end Gladsaxe kommune selv til at ville spytte i kassen til en mere storstilet restaurering af søen.

Sindslidende kan foreløbig blive i Brohuset

Foreløbig fortsætter Brohusets værested for sindslidende.
Det var ellers meningen, at værestedet skulle flytte til nye lokaler på Buddinge Hovedgade, men i første omgang vil forvaltningen undersøge, om de fysiske rammer er gode nok på Buddinge Hovedgade, og i det hele taget skabe overblik over værestedstilbudene i Gladsaxe.
På kort sigt betyder det, at de sindslidende slipper for den flytning, der ifølge den lokale afdeling af SIND kan være direkte farlig, fordi omvæltninger kan være meget skadelige for sindslidende mennesker.

Sexforbryder anholdt i Oslo

Efter to uger på fri fod anholdt norsk politi tirsdag den 45-årige sex-forbryder John Møll, der udeblev fra et psykiatrisk hospital i Danmark.
Den 45-årige seksualforbryder, der den 31. maj stak af fra det psykiatriske hospital Sankt Hans i Roskilde, er blevet anholdt i den norske hovedstad Oslo, oplyser chefen for Roskildes kriminalpoliti, kriminalinspektør Jørgen Kappel til Ritzau.
 
John Møll, der er norsk statsborger, blev anholdt af norsk politi tirsdag morgen. Det står umiddelbart ikke klart, hvorfor han blev anholdt.
"Men de anholdt ham, tog hans fingeraftryk og sendte dem til Danmark," siger Jørgen Kappel.
Sirenekontoret under Rigspolitiet, der er blevet oprettet som følge af Danmarks indtræden i Schengensamarbejdet, har nu taget kontakt til politiet i Oslo for at finde ud af, hvad der er sket i forbindelse med anholdelsen.
 
John Møll blev i midten af halvfemserne dømt til psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid for grove overgreb mod børn, blandt andet en dengang 7-årig pige fra Høje Gladsaxe.

Klar – parat – minisport!

Så er det nu man skal slå til, hvis man er til både badminton, bowling og fodbold.
De børn der starter i børnehaveklasse, 1. og 2. klasse efter sommerferien får igen i år lejlighed til at prøve kræfter med op til seks forskellige idrætsgrene på bare seks måneder.
Gladsaxe Minisport er klar til en ny sæson, og netop nu bliver den nye folder delt ud på skolerne.
 
Blandt de mange tilbud er gymnastik, indendørs fodbold og svømning, og når først de unge atleter har meldt sig på et hold, turnerer de rundt til et bredt udsnit af Gladsaxes idrætsklubber, og børnene er seks uger hvert sted. Idéen er at lade dem snuse til de forskellige idrætsgrene, så de bagefter kan vælge lige præcis den sport, de har mest lyst til.
 
Hvis man vil være med, er det med at være hurtig. Minisport plejer nemlig at være et rigtigt tilløbsstykke, og der er plads til 180 børn 30 deltagere på hvert hold.
Første hold starter til august lige efter sommerferien.
 
Det er ottende gang der er minisport i Gladsaxe, og projektet er økonomisk støttet af kommunen og Danmarks Idrætsforbund.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet